Praėjusiais metais šalia muzikinės ir meninės programos pristatęs ir socialinę atsakomybę skatinančią „Green2gether“ akciją, šiemet festivalis tęsia žaliąjį judėjimą. „Be2gether” komanda drauge su žinomais veidais ragina važiuoti dviračiu sukuriant gerą energiją sau ir aplinkai.

„Dviratis yra ne tik ekologiška transporto priemonė, sauganti gamtą ir suteikianti energijos juo važinėjantiems. Dviratis gali būti naudojama ir kaip alternatyvi elektros energijos gamybos priemonė. Festivalio lankytojai galės pamatyti įdomias ir kitoniškas dviračio panaudojimo galimybes“, - apie šiemet pasirinktą temą kalba „Be2gether“ idėjinis vadas Giedrius Klimkevičius.

Važiuoti dviračiu, pasak kampanijos iniciatorių, yra pirmiausia naudinga žmogaus organizmui tiesiogiai. Važiuojant dviračiu veikia visa kvėpavimo sistema, gerėja medžiagų apykaita, širdies veikla. Ramiai mindamas dviratį žmogus per valandą sudegina apie 500 kalorijų, be to, dviratis yra patogi ir mažai vietos užimanti transporto priemonė.

Tuo pačiu važiavimas dviračiu stipriai prisideda prie globalinių problemų sprendimų. Dviračio veikimui nereikalingas iškastinis kuras, važiuojant naudojamas 100% atsinaujinantis energijos šaltinis – žmogaus energija. Keliavimas dviračiu nesukelia šiltnamio efekto, ozono sluoksnio plonėjimo, rūgščių liūčių atsiradimo.

Festivalyje minant dviračius bus galima pasikrauti mobiliuosius telefonus.

Prie akcijos kviečiamos prisijungti yra ir įmonės, galinčios raginti savo darbuotojus važinėti dviračiais. Prie dviračių judėjimo jau prisijungė dainininkė Erica Jennings, aktorius Vytautas Rumšas, buvęs dviratinininkas Gintautas Umaras, dainininkė Jurga Šeduikytė.

Spaudos konferencijos akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją