Pirmieji grupių pasirodymai didžiosiose scenose prasidėjo 18 val., daugiau žmonių buriavosi palapinių miestelyje – kas valgė, kas mėgavosi svaiginančiais gėrimais, bendravo, o muzikos ir čia netrūko.

Daugiau žmonių patraukė į aktyviąją zoną vakarėjant, dingo ir pradžioje atsiradusios žmonių eilės, visi išsibarstė po didelę festivalio teritoriją.

Aktyviojoje zonoje žmonių judėjimas priklausydavo nuo to, kur vyksta vienos ar kitos grupės pasirodymas. Atlikėjus gelbėjo tai, kad visi koncertai buvo išdėstyti vienas po kito, todėl aktyviausių ir lietaus neišsigandusių entuziastų pulkelis migravo nuo vienos scenos prie kitos. Publika puikiai sutiko tiek „TWNKL“, tiek grupę „Airija“, tiek pirmuosius užsienio atlikėjus - „Bedwetters“ ir „Delated Peoples“, jų nuotaikų negadino niekas.

Laimėjo tie, kas prieš festivalį pasirūpino auliniais batais ir lietpalčiais, kurie, nors ir kuklią, minią nuspalvino įvairiausiomis spalvomis.

Lietus kai kuriuos projektus nukėlė kitai dienai. Niekas nedrįso lįsti į purvo vonias ar užsiimti mankšta, žmonių neviliojo užsukti ir į projekto „Visi skirtingi, visi lygūs“ organizuojamą gyvąją biblioteką, neįvyko futbolo turnyras, net jokių oro sąlygų nebijančių skautų palapinė atrodė nykiai – laužas nesikūrė, bet šeštadienį jie žadėjo nustebinti ypatingais patiekalais. Tiesa, festivalio dalyviai mielai lankėsi vietinėje kirpykloje, kurią čia savaitgaliui atidarė stilistas Yury, ar masažo centre.

Pasak festivalio atstovės spaudai, į festivalį bilietai bus parduodami iki šeštadienio 2 val. ryto, todėl tiksliai pasakyti, kiek žmonių jame panoro apsilankyti, duomenų nėra.

„Kol kas viskas pakankamai gerai. Tikimės didžiausio srauto vėliau, nes penktadienis, žmonės atvažiuos po darbų“, - kalbėjo ji. - Kol kas lietus lengvas, žmonių neatbaido, o nuotaikos – optimistinės“. Taip pat ji pridūrė, kad daugiausiai dėmesio turėtų sulaukti vidurnaktį pasirodysianti grupė „Gogol Bordello“.

Vienu metu sušalusius sunerimti privertė dingusi elektra, dėl kurios nebuvo galima nusipirkti nei alaus, nei šiltų gėrimų. Anot E. Remeikaitės, tai – maži nesklandumai, kurie lydi kiekvieną festivalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją