Nepriklausoma indie įrašų kompanija „Fargo Records“, nuo 2000 metų dirbanti su alternatyviais Prancūzijos ir kitų šalių atlikėjais, jau kuris laikas aktyviai domisi A. Orlovos kūryba. Žinomos įrašų leidyklos savininkas ir įkūrėjas Michel Pampelune šypsosi: „Dirbame su tais atlikėjais, kuriuos išgirdę įsimylime jų muziką. Per dešimt metų veiklos teko dirbti su tokiais skirtingais atlikėjais, kaip Emily Loizeau, Alela Diane, Andrew Bird, Ryan Adams, Richard Buckner, Ron Sexsmith ir kitais“.

Jau daugiau nei metus lietuvės karjerą sekantis prancūzas prisimena, kad pirmą kartą apie Aliną išgirdo po vieno jos pasirodymų Didžiojoje Britanijoje. „Mano draugai buvę Alinos koncerte parašė, kad būtinai turiu ją išgirsti. Gavau jos įrašų ir susižavėjau unikaliu skambesiu. Su Alina susirašinėti pradėjome jau daugiau nei metus“, – pasakojo M. Pampelune.

Susitarimas su tokia žinoma specifine alternatyvios muzikos įrašų kompanija reiškia, kad 2008 metais Lietuvoje pasirodžiusį A. Orlovos albumą „Laukinis šuo dingo“ muzikos gerbėjai galės rasti daugumoje Vakarų Europos ir Skandinavijos šalių parduotuvių. „Alinos albumas jau išleistas Rusijoje, Ukrainoje. Dabar turime progą lietuvišką muziką siųsti į Vakarų Europą ir Skandinaviją bei dirbti su žinoma įrašų kompanija. Tai svarbus įvykis ir Alinai, ir, tikėkimės, kitiems Lietuvos atlikėjams“, – pasakojo leidybinės kompanijos „Monako produkcija“ vienas vadovų Lauras Lučiūnas.

„Kokios mano emocijos? Džiaugiuosi, nes šis žingsnis reiškia, kad bus daug koncertų, naujų žmonių, planuoju pasirodyti keliuose užsienio festivaliuose. Labai įdomu, kas iš to bus“, – svarstė Alina, pripažįstanti, kad albumo išleidimas užsienio rinkai – tai kelių metų darbo rezultatas.

„Praėjusiais metais Alina žymiai daugiau koncertavo užsienyje nei Lietuvos klausytojams, užsienio spaudai, matyt, irgi daugiau interviu išdalinta. Jau dabar skaičiuojame, kad Alina, pavyzdžiui, Vilniuje nekoncertavo jau daugiau nei metus“, - pasakojo L. Lučiūnas. Po daugiau nei metų pertraukos Alina jau ruošiasi akustiniam koncertui Šv. Kotrynos bažnyčioje vasario 8 dieną – tarp pasirodymų Rusijoje ir koncertų Prancūzijoje.

Dainininkės šių metų planuose – ir naujo albumo įrašai. Beje, kelias naujas dainas iš būsimo antrojo albumo Alinos gerbėjai išgirs ir koncerto Vilniuje metu. „Koncertas iš tiesų bus klasikinis – aš, pianinas ir smuikas. Bet skambės kitaip, nei tada, kai paskutinį kartą grojau Vilniuje. Bus ir naujų dainų, jos dabar kūrybine prasme man labai svarbios ir įkvepiančios“, – apie koncertą pasakojo Alina.

DELFI skaitytojams pirmiesiems - keletas niekur anksčiau nepublikuotų Alinos nuotraukų iš pernai žiemą vykusios kelionės po Kolumbiją ir 2009 m. vasaros kelionės po Lietuvą su žiguliuku. Atlikėją įamžino jos draugas Ignas Maldžiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)