Šių metų kovą, kai tik grupės „Skylė“ lyderis Rokas Radzevičius sužinojo apie skelbiamą konkursą, dainos idėją pristatė poetui Rimvydui Stankevičiui. Poetas subrandino mintį ir ją išliejo į puikų poetinį tekstą kovo 11 -ios naktį. Tuomet jau Rokas ėmė brandinti muzikinį audinį.

„Dainos įrašus pradėjom likus dviem savaitėm iki konkurso pabaigos. Šiame etape man stipriai pagelbėjo kolega Jaunius Paulauskas. Iki pat paskutinės akimirkos tobulinome įrašą, bet kaip sakoma tobulumui ribų nėra“, - pasakojo R. Radzevičius.

Atlikėjams yra svarbu dainos pagrindinė mintis – vienybė ir gyvybė. „Dabar akivaizdžiai suaktyvėjusios jėgos, siekiančios sukiršinti žmones, o įsivėlę į dviprasmiškas situacijas, dėmesį sutelkiame ne ten, kur jis turėtų būti kreipiamas... Norėtųsi, kad žmonės vienytųsi dėl bendros valstybės idėjos, dirbtų dėl to, nepasiduotų provokacijoms skaldytis į kardinaliai priešingas stovyklas. Verčiau ta energija būtų sutelkiama vieningos vizijos įgyvendinimu. Tenorime žmonėms priminti, kad Lietuva yra ne žemėlapiuose ir vadovėliuose, ne Seime ir ministerijose : Lietuva - mes patys, Lietuva yra čia ir dabar", - sako dainos autoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją