Daugiau nei pusė šalies gyventojų savo muzikinius poreikius patenkina klausydamiesi radijo arba televizijos (56 proc., lentelė 1). Daugiau dėmesio muzikai skiria jaunesnio amžiaus gyventojai (iki 25 m.) – jie dažniau perka įrašus (tiek originalius, tiek piratinius).

Keistis įrašais su draugais ar parsisiųsti naujų įrašų internetu dažniau linkę jaunesnio amžiaus vyrai. Vyresnio ir vidutinio amžiaus gyventojai dažniausiai apsiriboja žiniasklaidoje skambančia muzika.

Dauguma šalies gyventojų nevengia lietuviškos popmuzikos - net 72 proc. apklaustųjų lietuviškos popmuzikos klauso dažnai arba kartais. Dažniau nacionalinę popmuziką renkasi jaunesnio amžiaus, žemesnio išsimokslinimo, mažesnių pajamų, rajonų centrų ir kaimų gyventojai.

Absoliuti dauguma šalies gyventojų (87 proc.) mano, kad koncertų organizatoriai visuomet privalo nurodyti, ar koncerto metu bus dainuojama gyvai, ar pagal fonogramą.

1 Lentelė

1.Iš kur dažniausiai gaunate naujos muzikos? (proc.)
Perku originalius įrašus7,3
Perku „piratinius“ įrašus9,7
Keičiuosi įrašais su draugais/ kolegomis12,8
Parsisiunčiu internetu13,1
Man užtenka radijo/ televizijos transliacijų55,5
Neatsakė/ neturi nuomonės1,6
Iš viso:100

2 Lentelė

2. Ar klausotės lietuviškos popmuzikos ? (proc.)
Taip, dažnai26,6
Taip, kartais45,7
Taip, bet retai21,3
Ne, niekada/ beveik niekada5,7
Neatsakė/ neturi nuomonės0,7
Iš viso:100

3 Lentelė

3. Kaip Jūs vertinate lietuvišką popmuzikos kokybę? (proc.)
Puikiai6,4
Gerai45,7
Patenkinamai31,0
Prastai10,0
Neatsakė/ neturi nuomonės6,9
Iš viso:100

4 Lentelė

4. Jūsų nuomone, ar koncertų organizatoriai turėtų nurodyti, ar koncerte bus dainuojama gyvai, ar pagal fonogramą? (proc.)
Taip87,2
Ne7,6
Neatsakė/ neturi nuomonės5,2
Iš viso:100

Šį gyventojų viešosios nuomonės tyrimą DELFI portalo užsakymu 2005m. liepos 8 – 14 dienomis atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“. Cituojant nuoroda į DELFI ir „Spinter tyrimus“ BŪTINA!

Tyrime dalyvavo gyventojai nuo 16 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu.

Tyrimas vyko visoje Lietuvos teritorijoje, iš viso 94 atrankiniuose taškuose, išdėstytuose taip, kad reprezentuotų visą šalies teritoriją. Tyrimo metu buvo apklausti 1003 respondentai. Respondentų pasiskirstymas proporcingas gyventojų skaičiui šalies regionuose. Apklaustųjų sudėtis atitinka 16 – 75 metų šalies gyventojų pasiskirstymą pagal lytį, amžių, išsimokslinimą ir tautybę. Tyrimo rezultatų paklaida 3%.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją