MIDEM šiemet švenčia 40 metų jubiliejų, į ją žada suvažiuoti daugiau nei 9000 dalyvių iš 90 pasaulio šalių – muzikos įrašų platintojai, leidėjai, muzikos prodiuseriai, festivalių rengėjai, muzikos agentūrų atstovai – visi, kas mugę vadina idealia susitikimų vieta. Mugės rėmuose jau penktą sykį rengiamas MidemNet forumas, atspindintis besikeičiantį muzikos pramonės pobūdį, kuriame vis daugiau vietos užima skaitmeninių/mobiliųjų muzikos platinimo būdų ir platinimo paslaugų tiekėjai, mobiliųjų telefonų ir techninės įrangos gamintojai. Būtent šioje mugėje technologinių sprendimų siūlytojai susitinka su muzikos turinio tiekėjais ir dažnai yra sakoma, kad dalyvaujant MIDEM galima įžvelgti muzikos pramonės ateitį.

Šiemet Lietuvos nacionaliniame stende dalyvauja įrašų kompanijos, platintojai, gamintojai, kurie, nepaisant dominuojančios į vietinę rinką nukreiptos muzikos produkcijos, visgi turi ambicijų veikti tarptautiniame lygmenyje tiek eksporto, tiek ir importo srityse.

Šios mugės senbuviai, vienos didžiausių Lietuvoje muzikos leidybos ir platinimo firmų „Bomba” atstovai, mugėje nuolat susitinka su savo ilgamečiais partneriais bei ieško naujų įvairių stilių muzikos katalogų platinimui Lietuvoje ir Latvijoje, taip pat licencijuojamų katalogų skaitmeniniam platinimui, be to, pristato savo leidžiamą „Koja Records”, „Bomba Records”, „Juosta Records” ir „Dangus” produkciją.

Pasak vieno didžiausių CD ir DVD gamintojų Baltijos šalyse, „BOD Group” vadovo Vidmanto Janulevičiaus, dalyvavimas MIDEM svarbus keliais aspektais: sužinai paskutines pasaulinės muzikos rinkos naujienas, dar kartą primeni apie save jau esamiems klientams ir svarbiausia - atveri dar nežinomas rinkas bei randi naujų verslo partnerių. Pastaruoju metu vis daugiau dėmesio savo atlikėjų populiarinimui užsienyje skiria įrašų leidyklos „Melodija" vadovas Saulius Sventickas, kuris MIDEM pristato grupę „Skamp" ir dainininką Amberlife bei planuoja dalyvauti forume MidemNet. Mugėje savo organizacijas bei atlikėjus, produkciją pristato Lietuvos nacionalinė filharmonija, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, Muzikos informacijos ir leidybos centras, taip pat dalyvauja LATGA-A - viena svarbiausių lietuvių muzikos eksporto iniciatyvų dalyvė ir rėmėja.

Specialiai mugei išleistas reklaminis CD, kuriame pristatoma naujausia 2005 metų pop, roko, džiazo ir folkloro muzika.

Mugėje Prancūzijos kultūros ir komunikacijos ministro Renaud Donnedieu de Vabres'o kvietimu lankysis ir Lietuvos kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas, kuris sausio 22 d. dalyvaus susitikime su muzikos industrijos sektoriaus profesionalais ir menininkais. Lietuvos kultūros ministerija, pastaruoju metu kūrybinių industrijų skatinimui skirianti vis daugiau dėmesio, antrus metus remia Lietuvos muzikos pramonės pristatymą MIDEM mugėje. Toks atvirumas ir dėmesys įvairiems muzikos žanrams neabejotinai turėtų paskatinti kompozitorius, atlikėjus bei muzikos pramonės atstovus labiau pasitikėti savo jėgomis bei aktyviau integruotis tarptautiniame kontekste.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją