Pasak organizatorių, Billy Idol yra atlikėjas, kurio roko muzikos gerbėjai Lietuvoje seniai laukė.

„Billy Idol yra vienas geriausių roko muzikantų pasaulyje, kurio sėkmės istorija tęsiasi jau tris dešimtmečius“ – pasakojo tarptautinės koncertinės agentūros “Makrokoncertas” ryšių su visuomene vadovė Inga Grigaliūnaitė.

Billy Idol vardą muzikos kritikai jau devintajame dešimtmetyje įrašė į pasaulinę roko istoriją.

„Rokas tai ne menas – tai originalus būdas pasikalbėti žmonėms“, - taip apie muziką sako pats atlikėjas.

„Blogo berniuko“ įvaizdį muzikos scenoje turintis B. Idol profesionalią muzikanto karjerą pradėjo grupėje „Generation X, 1976 metais surengė pirmąjį pasirodymą Londone. Išleidęs albumus “Generation X”, “Valley of the dolls” ir “Kiss me deadly”, Billy Idol paliko grupę ir pradėjo solinę karjerą.

Išsikėlęs į New York‘ą B.Idol pradėjo dirbti su gitaristu Steve Stevens ir įrašęs hitais tapusius kūrinius „White Wedding“ bei „Dancing with Myself“ pateko į MTV.

1984 metais išleistas B. Idol albumas „Rebel Yell“ buvo nominuota prestižiniams „Grammy“ apdovanojimams ir Amerikoje muzikantui pelnė superžvaigždės statusą. Po metų B. Idol dar labiau išpopuliarėjo išėjus tikro garso video juostai “Mony Mony”, kurią muzikos kritikai pavadino vienu sėkmingiausių atlikėjo karjeroje.

1986 metų albumas “Whiplash Smile” nominuojamas “Grammy” už geriausią vyrišką vokalą.

Po pertraukos, 1998 metais, B. Idol grįžta į sceną jau ne tik kaip muzikantas, bet ir kaip aktorius ir nusifilmuoja filme “Vestuvių dainininkas” (The Wedding Singer). 2001 metais įrašyti “Greatest hits“ vien Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo parduoti daugiau nei pusės milijono kopijų tiražu. O pernai pasirodžiusio B. Idol albumo “Devil’s Playground” kūriniai pateko į užsienio topų dešimtukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją