Kaip jau anksčiau pranešė koncertinė agentūra „Makrokoncertas“, daugiau nei metus buvo tariamasi dėl koncerto Baltijos šalyse, kuris pagaliau patvirtintas ir pačią pirmą rugsėjo dieną vyks Vilniuje, festivalio „Sostinės dienos 2006“ metu.

Buvo deramasi su visų trijų šalių sostinių atstovais, norint surengti aukščiausio lygio šou ir užtikrinti geriausias sąlygas dainininko gerbėjams. Lietuva buvo pasirinkta pirmą kartą, o Latvijoje ir Estijoje E. Johno koncertai jau buvo surengti prieš penkerius metus.

Pasak koncertinės agentūros „Makrokoncertas“ vadovo Giedriaus Klimašausko, tai bus vienas didžiausių ir brangiausių kada nors Lietuvoje surengtų koncertų, kurio metu bus pristatytas naujas atlikėjo albumas ir hitais tapusios senesnės dainos.

G. Klimašausko nuomone, seras E. Johnas šiuo metu yra vienas iš trijų brangiausių ir populiariausių atlikėjų pasaulyje. Kiti du elitinio trejetuko nariai, anot G. Klimašausko, yra topų viršūnių jau kelis dešimtmečius nepaliekanti airių roko grupė „U2“ ir britas Robbie Williamsas.

Apie tai, kad mūsų šalyje lankysis pasaulinio lygio žvaigždė, byloja tokios smulkmenos kaip:

- dainininkas į Lietuvą atskris savo asmeniniu lėktuvu prieš pat koncertą;

- E. Johnas gaus didžiausią honorarą iš visų iki šiol Lietuvoje pasirodžiusių atlikėjų;

- norima, kad vieta, kurioje koncertuos atlikėjas būtų panaši į sodą, kuriame negali būti nei chrizantemų, nei lelijų;

- užuolaidos negali būti pilkos arba mėlynos spalvos;

- planuojama, kad pasiruošimas koncertui truks apie 4 dienas;

- iš Anglijos į Lietuvą 8 sunkvežimiai atgabens koncertui reikalingą garso įrangą.

Pasak renginio organizatorių netrukus bus pradėti pardavinėti bilietai į rudenį įvyksiantį koncertą. Norintys pamatyti ir išgirsti visame pasaulyje puikiai pažįstamą atlikėją turės nepagailėti 120-500 litų. Koncerto organizatoriai pažadėjo, kad gegužės 2-ąją bilietai bus pardavinėjami už simbolinę 99 litų kainą. Akcijos metu, norint išvengti bilietų perpardavinėjimo, vienas asmuo galės įsigyti ne daugiau nei 4 bilietus.

G. Klimašauskas tikisi, kad koncerte apsilankys apie 30 tūkst. žiūrovų, tad šiuo metu derinama, kaip bus užtikrinamas žiūrovų saugumas ir reguliuojami žmonių srautai. Taip pat tikimasi, kad pasiklausyti E. Johno dainų atvyks apie 5 tūkst. žiūrovų iš kaimyninių valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją