Iš viso pusfinalyje ketvirtadienį pasirodė 23 valstybių grupės ir atlikėjai. Be dešimties geriausiai pusfinalyje pasirodžiusių šalių, finale taip pat varžysis praėjusių metų pirmojo dešimtuko dalyviai - Graikijos, Maltos ir Rumunijos, Izraelio, Latvijos, Moldovos, Serbijos ir Juodkalnijos, Šveicarijos, Norvegijos ir Danijos atstovai.



51-ąjį kartą vykstančioje Eurovizijoje šiemet buvo sudainuota 1000-oji daina. Ją atliko airiai, kurie taip pat pateko į finalą. Simboliška, nes ši šalis daugiausia - net septynis kartus - yra laimėjusi Euroviziją.


Suomiai "Lordi" – neabejotinai buvo ryškiausi pusfinalio dalyviai, pabaisų kostiumais šlovinantys roką.


„LT United“ irgi pateikė originalų projektą ir išsiskyrė iš merginų ir vaikinų - barbių būrio.


"Laimėti galima ir sudainavus vieną natą", - sakė į „Eurovizijos“ finalą su "LT United" patekęs Andrius Mamontovas. Tai buvo vienas iš dalykų, kuriuos Lietuvos atstovai norėjo pasakyti Europai „Eurovizijos“ scenoje.


Tai A. Mamontovas dar kartą pakartojo spaudos konferencijoje pasibaigus pusfinaliui ir paaiškėjus balsavimo rezultatams. Paprašytas pasakyti keletą žodžių, jis užtraukė vieną natą ir sušuko "win!".


"Visi čia esame nugalėtojai, nes mes visi - suvienyta Europa, o tai svarbiausia". Ši A.Mamontovo frazė susilaukė ne mažiau ovacijų iš šimtų žurnalistų.


Paklaustas, ar norėtų ką pridurti, Marijus Mikutavičius atsakė trumpai: "Negaliu patikėti, kad šis mėšlas pateko į finalą". Perpratusi "LT United" humorą publika reagavo ne mažiau audringai.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją