Nors arena, kurioje vyko koncertas, bazuojasi gana toli nuo Londono centro, tačiau dar nesutemu čia buvo galima išvysti vaikštinėjantį ne vieną grupės simbolika pasipuošusį gerbėją.

Arenos prieigose girdėjosi tiek vokiškai, tiek itališkai, tiek slovakiškai kalbantys, iš įvairių Europos šalių suvažiavę grupės gerbėjai. Grupė garsėja turinti galybę ištikimų fanų, kurie sukaria milžiniškus atstumus tam, kad galėtų pamatyti savo dievaičius daugiau nei vieną kartą.

Žaismingai keltu pasipuošęs škotas pasigyrė, kad jam pavyko aplankyti net šešis grupės pasirodymus keturiose šalyse. Tiesa, su kartėliu atsiminė atšauktą koncertą Vilniuje, į kurį jis taipogi buvo susiruošęs vykti. Paklaustas, ar jam pavyko susigrąžinti pinigus už įsigytus bilietus, tik šyptelėjo ir atsakė citata iš vienos grupės dainos: „Tai jau nebesvarbu“.

Koncertą pradėjo apšildantieji „Nitzer Ebb“. Ši grupė, kaip ir vakaro kaltininkai, yra kilę iš Londono Esekso grafystės ir jau ne kartą apšildė „Depeche Mode“ anksčiau vykusiuose turuose. Eksperimentinę šokių muziką propaguojantis kolektyvas grojo beveik valandą apytuštei arenai. Visi dvidešimt tūkstančių žiūrovų susirinko į savo vietas tik prasidėjus pagrindiniam koncertui.

„Depeche Mode“ pasirodymai garsėja įspūdingų šviesų, subtilių vaizdo projekcijų bei originalios scenografijos sinteze. Prieš ketverius metus vykusio turo metu scena buvo papuošta futuristiniais elementais. Tad klavišiniais instrumentais grojantys muzikantai atrodė lyg pilotuotų ateivių erdvėlaivius iš kosmoso.

Šįkart, kaip dabar yra ypač populiaru, buvo derinamas senasis įvaizdis, papuošiant jį moderniomis naujovėmis. Milžiniškų vaizdo projekcijų fone muzikantai grojo „nuogais“ sintezatoriais, kuriems akompanavo gyvi būgnai bei elektrine gitara griežiantis grupės dainų autorius Martinas Lee Gore‘as.

Seniesiems grupės fanams viena labiausiai įsimintinų koncerto akimirkų, ko gero, buvo sugrotas kūrinys „In Your Room“. Ši daina su vaizdo projekcijomis buvo atlikta visai kaip 1993-aisias metais „Devotional“ turo metu. Be to, koncerte skambėjo ir tokios, retai atliekamas dainos, kaip baladė „Freelove“ arba „Stripped“.

Žymiausių hitų ištroškę gerbėjai taipogi neliko nuskriausti. „Depeche Mode“ atliko po bemaž tris dainas iš kiekvieno didelę sėkmę sulaukusio albumo: pradedant tik pianinu akompanuotą „Home“, baigiant grupės vizitine kortele tapusiomis dainomis „Enjoy the Silence“, „Personal Jesus“ ir „Never Let Me Down Again“. Pastarosios metu grupės vokalistas Dave‘as Gahanas, rankų mostais užvedęs publiką, visą areną pavertė tarsi banguojančia iškeltų rankų pieva.

Pirmuose turo koncertuose grupė lepino gerbėjus dviem tradiciniais bisais. Tačiau prieš prasidedant turui užklupusi netikėta D. Gahano liga ir vėliau sekusi kojos trauma, “Depeche Mode” grupę, ko gero, išvargino ir londoniečiai turėjo pasitenkinti vienu pakartotiniu užlipimu ant scenos.

Didžiosios Britanijos sostinėje vykęs koncertas buvo vienas iš tų keleto, kurie buvo nukelti. Lietuvoje turėjęs vykti pasirodymas buvo atšauktas, kaip ir dar 15 koncertų tiek Rytų, tiek vakarų Europoje, Šiaurės ir Pietų Amerikos šalyse.

“Ne vienas fanas dar prieš prasidedant koncertams būgštavo, kad šis (grupės – aut.past.) turas gali būti paskutinis. O kai prasidėjo visos tos problemos su Deivo sveikata, tai dar labiau paskatino (tokias – aut. past.) kalbas, – po koncerto įspūdžiais dalijosi Londone gyvenantis tautietis Robertas. – Tad reikia džiaugtis, kad Gahanas kaip ir prieš keturis metus po koncerto sušuko “dar pasimatysime” ir kad šis turas, nors ir ne visu 100 procentų, bet vis dėlto įvyko ir atkeliavo į Londoną net trims kartams. Buvau dviejuose, neatsisakyčiau nueiti ir į dar vieną.”

“Depeche Mode” gyvuoja beveik 30 metų ir yra viena sėkmingiausių Didžiosios Britanijos muzikos grupių. Remiantis “EMI“, ji visame pasaulyje yra pardavusi virš 100 milijonų įrašų, o žurnalas „Q Magazine“ „Depeche Mode“ apibūdino kaip „pačią sėkmingiausią elektroninės muzikos grupę per visą muzikos istoriją.“

Šiais metais atlikėjai buvo nuominuoti dviems „Grammy“ apdovanojimams. 2006-aisiais laimėta geriausios grupės MTV statulėlė. Iš viso britai buvo nominuoti net 15 kartų įvairiuose prestižiniuose apdovanojimuose, iš kurių penkiuose nugalėjo.

„Depeche Mode“ turą užbaigs dviem koncertais Dusseldrofe vasario 27 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)