„Pernai, dalyvaudamos „Lietuvos dainų dainos“ konkurse pristatėme linksmą vabzdžių šou žydinčioje pievoje, o šiemet akcentuosime savo vokalo galimybes, muzikinį talentą bei atsigręšime į visiškai kitokią stilistiką – scenoje pasitelksime klasikos ir kabareto elementus bei daug dėmesio skirsime pasirodymo režisūrai,“ – atskleidė grupės narės Alisa ir Ieva.

Nacionaliniame „Eurovizijos“ ture merginos pristatys naująją dainą „Aš ir tu“. Ją duetas atliks lietuvių kalba. Pasak pačių dainininkių, pasirodymas nacionalinėje atrankoje pernai joms buvo tapęs rimtu išbandymu. Esą praėjusiais metais „Širdelės“ skyrė daug laiko džiazo dainavimo studijoms bei papildomoms vokalo pamokoms ir šiemet jaučiasi stipresnės. Be to, merginos atskleidė, jog Alisa, muzikos mokykloje baigusi akordeono specialybę, scenoje pasirodys su akordeonu.

Tai, kad šį kartą „Širdelės“, ruošdamos pasirodymą dirba iš peties, patvirtino ir prodiuseris Gintaras Bendžius, atskleidęs, jog merginos bendradarbiaus su žinomu režisieriumi Gediminu Žilinsku.

„Kai kurių lietuvių pasirodymuose matau dalykų, kurių scenoje neturėtų būti. Dainininkams yra būtinas aktorinis pasirengimas scenoje, to dažnai trūksta. Reikia turėti daug dalykų, kurie atlikėjui plauktų iš vidaus, tačiau manau, kad profesionalo patarimai nepakenktų“, - įsitikinęs G. Bendžius.

Prodiuseris tikino nevengiąs pasidairyti į užsienio atlikėjus. Pasak G. Bendžiaus, ryškiausieji užsienio atlikėjai vaidina populiarumo sulaukusiuose filmuose, bendradarbiauja su režisieriais. Esą toks glaudaus profesionalų bendradarbiavimo modelis tikrai įmanomas ir ruošiant lietuvių atlikėjus tarptautinei „Eurovizijos“ scenai.

„Manau, kad ir Andriaus Mamontovo, kaip dainininko formavimuisi didelę įtaką turėjo jo vaidinimas „Hamlete“, po to jis atsiskleidė visai kitaip... kūno kalba. Dainininkai turėtų daugiau dėmesio skirti vaidybai, nes žiūrovus turi įtikinti. Visa komanda, dirbanti su atlikėjais, yra labai svarbi“, - kalbėjo prodiuseris.

G.Bendžius atskleidė, kad „Širdelių“ pasirodymas vis dar dėliojamas, mat nėra išbaigtas. Esą kasdien vyksta diskusijos, ką reiktų tobulinti ir keisti.

„Nežinau, galbūt mes viską darysime pakopomis. Galbūt pirmajame atrankos ture parodysime vienokį pasirodymą, jeigu merginos pateks į antrą etapą, pasirodymas bus papildytas naujomis detalėmis. Pasirodymą galima tobulinti iki begalybės“, - aiškino G. Bendžius.

Jo įsitikinimu, atlikėjas, būdamas scenoje, pirmiausia turi tikėti pats tuo, ką daro. Esą tik taip jam pavyks įtikinti publiką. Prodiuseris siūlė pažvelgti į Patricia Kaas, kuri kiekvieną savo dainos žodį, kiekvieną natą išgyvena, o būdama scenoje viena, ją užpildo.

„Širdelės“ turi tikėti savo daina ir tinkamai tą išreikšti, parodyti viską, kad ir publika pamatytų“, - apie savo atstovaujamą merginų grupę kalbėjo prodiuseris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją