„Ne todėl, kad nebūtų to verta. Tiesiog, visi rinktinės kūriniai jau atrinkti ir atiduoti gamybai“, - sakė grupės vadybininkas Martynas Tyla. Rudenį pasirodysiančiame specialaus dizaino albume bus galima rasti visus geriausius ir populiariausius grupės kūrinius iš albumų „Estrada“ (1999 m.) ir „Cunami“(2001 m.) bei 4 naujas 2008 metais atsikūrusios „Empti“ dainas.

„Empti“ susikūrė 1993 metais ir nuo tada grupę lydėjo tiek stulbinanti sėkmė, tiek juodos duobės. Jų albumas „Estrada“ iki šiol laikomas vienu geriausių per visą lietuviškos muzikos istoriją. Tuo pačiu jis ženklino ir gilios krizės pradžią. Antras albumas „Cunami“ buvo pažymėtas skaudžios netekties - grupė neteko klavišininko ir daugelio idėjų autoriaus Dariaus Janušonio. Jis tapo jau antruoju „buvusiu“ grupės nariu. Prieš tai Anapilin iškeliavo vienas grupės pradininkų - 1993-1995 metais joje grojęs Kristijonas Karinauskas.

Po antro albumo pasirodymo iš grupės išėjo ir ilgametis jos narys Darius Siaurusevičius. Likę du - vokalistė Giedrė Kilčiauskienė ir gitaristas bei idėjinis vadas Paulius Kilbauskas buvo padarę netrumpą maždaug 6 metų pauzę. Atsikūrimo koncertas įvyko tik 2008 metais. Šiuo metu grupė išgyvena pakankamai stabilų laiką. Turi ištikimų gerbėjų ir nuolat koncertuoja. Artimiausi „Empti“ pasirodymai: liepos 24 d. muzikos ir sporto festivalyje "Spartakiada" Molėtų rajone, 31 d. - festivalyje „Tamsta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją