Visi jie vilkėjo baltus marškinėlius su užrašu: “Aš palaikau Gruziją”.

Aikštėje būriavosi žmonės su Gruzijos vėliavomis, beveik kiekvienas būgnų šventėje stabtelėjęs žmogus turėjo vienokios ar kitokios Gruzijos atributikos. Specialūs helio balionėliai su palaikančiais užrašais puikavosi daugelio susirinkusiųjų rankose.

Nors būgnų fiestos idėja pradinėje stadijoje turėjo būti savotiškas “Be2gether” festivalio atidarymas ir kvietimas prisijungti prie tris dienas truksiančios muzikos šventės, tačiau Gruzijos nelaimė transformavo visą šou ir jis tapo dideliu vieningu mitingu už vargstančius kariaujančios šalies žmones.

Pusvalandį trukusio pasirodymo kulminacija – dviejų merginų gyvai atlikta gruzinų liaudies daina. Sodrūs merginų balsai ir aistringai tariami žodžiai daugelio susirinkusiųjų odą privertė maloniai pašiurpti.

Šventėje dalyvavo ne vienas garsus žmogus: būgnais grojo architektas ir legendinės “Anties” vokalistas Algirdas Kaušpėdas, aktoriai Dalia Michelkevičiūtė ir Andrius Bialobžeskis, Hokšila ir pats festivalio idėjos autorius Giedrius Klimkevičius.

Minioje palaikomai lingavo laidų vedėjas ir renginių organizatorius Jogaila Morkūnas bei LRT vadovas Audrius Siaurusevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją