Šeštadienio muzikinį paradą pradėjo didžiojoje „Kelio“ scenoje pasirodžiusi prieš kelis metus "Eurovizijoje" su močiute, mušančią būgną, išgarsėjusi Moldovos grupė „Zdob Si Zdub“. Linksmo muzikantų šeštuko kūryba – suplakti
folk
, roko bei
alternetive
stilių ritmai – privertė atsistoti po skėčiais besislapstančius ir festivalio virtuve besimėgaujančius tautiečius.

Vėliau vos spėdami lakstyti nuo vienos scenos prie kitos, melomanai susipažino su ekscentriškais vokiečiais „My Baby Wants To Eat Your Pussy“. Kiek šokiruojantį pavadinimą grupė pasirinko ne be reikalo – panaši yra ir jų muzika. Charizmatiški muzikantai scenoje derino humorą ir tragediją, technologijas ir šiukšles, pop ir avangardo kultūrą, meną ir rokenrolą.

Tuo tarpu „Kelio“ scenoje šėlo lietuviams jau gerai pažįstami ir nebe pirmą kartą čia atvykstantys „Fools Garden“. Pasirodymo pabaigai grupės nariai paliko savo bene populiariausią desertą – juos išgarsinusią dainą „Lemon Tree“. Ją publikos, "apsiginklavusios" Gruzijos vėliavomis, pageidavimu teko pakartoti.

Šiek tiek atvėsus orui „Pilies“ scenoje pasirodė funk, punk, ska, reggae, rock ir heavy metalstilius plakantys amerikiečiai „Fishbone“.

Daugiau nei dvidešimt metų gyvuojančios grupės praėjusiais metais išleistas albumas patvirtino, jog „Fishbone“ dar neprarado savo populiarumo. Tai patvirtino ir prie scenos susirinkusi šėlstanti minia.

Atėjo laikas didžiausiam festivalio „pyrago“ gabalui – grupei „Groove Armada“. Dešimtmetį gyvuojantis vaikinų duetas į sceną vėlavo, tačiau, renginio lankytojų teigimu, laukti buvo verta: grupė surengė gyvą pasirodymą, į pagalbą pasikviesdami įvairiais instrumentais grojančius muzikantus ir pasitelkdami originalias vaizdo projekcijas.

„Labiausiai grupės „Groove Armada“ laukiau dėl dainos „My Friend“. Dabar, kai ją gyvai išgirdau, drąsiai galiu važiuoti namo“, - džiūgavo panašių festivalių, kaippati teigia, niekada nepraleidžianti vilnietė Anastasija.

Po šio pasirodymo grupės nariai ir dalis jaunimo patraukė į netoliese stovinčią „Sobieski uogų“ palapinę, kur savo pasirodymą surengė LTJ Bukem ir MC Conrad.

„Pilies“ scenoje šeštadienis baigėsi spalvingu „Happyendless“ pasirodymu. Daug su publika nebendraujantys grupės nariai savo koncertą baigė jų vizitine kortele tapusia daina „Power Forever“.

Kiek atokiau stovėjusioje „Sienos“ scenoje visą dieną šėlo Luk, Stearica, Clinic. „Tamstos klubo“ scenoje daugiausiai smalsuolių pritraukė originalieji „Suicide DJs“.

Organizatorių teigimu, šeštadienį festivalyje apsilankė apie dešimt tūkstančių žmonių. Praėjusiais metais "Be2gether" dalyvavo apie 7-8 tūkst. melomanų. Tiesa, festivalis neapsiėjo be nelaimių - pasak įvykio liudininkų, netoli pilies esančiame tvenkinyje šokdamas į vandenį susižalojo vaikinas. Renginyje patruliuojantys policijos pareigūnai nuolat baudė alkoholio padauginusius ir viešąją tvarką pažeidinėjančius "Be2gether" dalyvius.

Vaizdo reportaže - "Be2gether" dalyvių šėlsmas festivalio teritorijoje įrengtame purvo baseine

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją