Netikėta šlovė ir pinigai

Ką tik pilnametystės sulaukusio klaipėdiečio gyvenimas pasikeitė po televizijos šou "Labirintai", kuriame Mindaugas, prisistatęs Minedo pseudonimu, atliko jį išgarsinusią dainą be pavadinimo.

"Mums nelemta būti kartu/mums nelemta dalintis jausmais/mums tik lemta būti/būti, būti gerais draugais".

Šiuos įspūdingus žodžius Mindaugas dainavo televizijos studijoje sėdėjusiai merginai, ir būtent dėl jų jis ne vienam ilgam įsiminė. Pseudonimas Minedas nuo Mindaugo jau nebeatsiejamas. Gatvėje jį nuolat skanduoja paaugliai, o prie namų mūsų šaunuolis kasdien randa maišus dovanų (bent mums taip pasakojo).

Jeigu tikėsime Minedu, su juo į lovą nori ne tik visos gatvės praeivės, bet ir daugybė žinomų šalies moterų. Garbė jam.

Aš = Mes

Iš šalies į eilinį kažkiek "trenktą" moksleivį panašus Minedas pernai pavasarį vienoje Klaipėdos pagrindinėje mokykloje baigė dešimt klasių, paskui įstojo į Laivų statybos ir remonto profesinę mokyklą. Su muzika lyg ir nieko bendro, tačiau vaikinas muzikuoti moka ir be pedagogų bei vadovėlių pagalbos.

Naujai iškepta "žvaigždė" mėgsta daug kalbėti. Tik dažnokai pamiršta, ką sakė, ko reikia nesakyti arba ką sakė, bet visai kitaip. Būtinai turime įspėti, kad tekste Minedo kalba netaisyta. Kad viską bent pusėtinai suprastumėte, turime paaiškinti: save vaikinas vadina žodeliu "mes", tad, jam sakant "mes", supraskite: omeny jis turi save vieną.

Gyvena balkone

Dviejų kambarių bute Minedas gyvena kartu su parduotuvei vadovaujančia mama, devynmečiu broliu ir pensininke močiute. Dabar čia vyksta remontas, tad visur baisi netvarka. Minedo tai nedžiugina.

"Mes nelabai patenkinti butu. Čia negalime tinkamai susikaupti, nes aplinkui bėgioja brolis, amžinai močiutė po ranka sukiojasi. Todėl jau seniai galvojame apie nuosavo buto paieškas, tik va – laiko nėra. (Jeigu esi nuolatos trukdomas, kaip gimsta naujos dainos? Ar nereikia susikaupti?) Be abejo, reikia. Štai todėl mes nebemiegame viename kambaryje su broliu. Dabar miegame ir daiktus laikome balkone. Vasaros metu ten ir šilta, ir gaivaus oro yra. (Taip visus metus gyveni?) Ne, tik vasarą. Bet neilgai tai truks. Jau tuoj mūsų čia nė kvapo neliks".

Tegyvuoja talentas ir pašaukimas

(Papasakok, kaip pradėjai muzikinę karjerą.) "Viskas labai įdomu pas mus. Kaip visiems žinoma, karjerą pradėjome nuo prodiuserio veiklos. Viskas, aišku, netikėta, tačiau paprasta. Nesunku buvo, nes turėjome tam talentą ir pašaukimą. Na, kaip sakoma, mes gimę dirbti šou biznyje. Tai va taip ir prasidėjo. (Palauk palauk... Ką reiškia "prodiuserio veikla"?) Aštuntoje klasėje prie mūsų priėjusios klasiokės paprašė sukurti grupę, kuri galėtų pasirodyti Jūros šventėje, tai va, mes ėmėm ir sukūrėm. Neblogai išėjo, todėl pagalvojom, kad reikia ta linkme ir toliau judėti, o vėliau tik džiaugtis laimėjimais. Čia nėra jokių žaidimų, biznis yra biznis. (Oho, kaip stipriai pasakyta...) Viskas prasidėjo staiga: tie iš niekur atsiradę pinigai, o baisiausia – šlovė. Bet tvarkomės paprastai, bandom ignoruoti, ta prasme, gerbėjos lieka gerbėjom".

(Puikus patarimas kitiems muzikantams ir tiems, kurie ruošiasi tapti žinomi. Rašykitės!)

Mūsų darbai

(Žinok, vis tiek niekas neaišku. Tai su kokiais muzikantais dirbai?) "Dirbome su daug muzikantų. Dažniausiai tenka rinktis, ta prasme, darytis atrankas. Ir darome, o po jų būna visokių muzikantų. (Tai vis dėlto, su kokiais muzikantais dirbai?) Jų buvo daug. Vieni iš Vilniaus, kiti iš Kauno, daugiausia iš Klaipėdos. Muzikantai žino, kad mes mokame dirbti, todėl kreipiasi, nors žino ir tai, kad su bet kuo nedirbame. (Trečią kartą: su kokiais muzikantais dirbai? Išvardyk pavardėmis.) Pavardžių čia nemažai. Jų daug turėjome. (Tai vis dėlto, kas tie muzikantai?) Pirmiausia savo veikloje turime įsirašyti grupę "Atominis traukinys" (bravo!!!), anksčiau ji vadinosi "Minedas" – tai pavadinimas, sudėtas iš pirmųjų grupės narių vardų raidžių. Bet ten, toje grupėje, buvo toks Romas, tai jis supyko, kad į pavadinimą neįdėjom raidės "R", todėl keitėm pavadinimą ir išėjo "Atominis traukinys".

Vėliau tas Romas turėjo susitaikyti, kad nėra tinkamas scenai, tada grupė ir vėl vadinosi "Minedas", beje, joje dainavome ir mes. Kai mokėmės dešimtoje klasėje, pradėjome dirbti su "Rugiagėlių berniukais", vėliau į mus kreipėsi kaunietė dainininkė Evelina, atsimenu, kad ir ji, ir jos mama labai prašė pagalbos. Tačiau darbas su Evelina užtruko neilgai, matėme, kad muzikai ji netinkama. Iki šiol džiaugiamės, kad tada nesutikome bendradarbiauti ateityje, nes žinome, kad mergaitei visai "ku kū", dabar jai tik aštuoniolika, o jau vestuves atšoko.

Po šio, galima sakyti, nevykusio produkto prasidėjo derybos su Giulija ir jos dukra Monika. Tada sekė darbas su jomis. Viskas ėjosi gerai, bet kažką reikėjo keisti. Ieškojome naujų talentų. O buvo jų visokių. Geriausiai prisimenam "Mister X". Neblogas muzikantas, bet pats pasitraukė iš scenos, ta prasme, jo karjera baigėsi".

Daug (?!?) pinigų ir susuktos smegenys

(Ar daug pinigų prodiusuodamas užsidirbai?) "Pinigų tikrai nemažai buvo. Dirbome teisingai, todėl ir buvo. Mes tikėjome sėkme. Jeigu to nedarytume, nieko nebūtų. Bet buvo, vadinasi, viskas gerai. Sakyčiau, teisingai (visai "kietai" tu čia "sakytum"...). Atlikėjai matė, kad mes norime užsidirbti ir dar padėti jiems – taip galiu aiškinti savo sėkmės priežastį. (Aha, viską supratom.

Tik dabar įdomu, kaip ten tas tavo darbas atrodė?) Buvo paprasta. Na, dirbom kaip ir priklauso. Todėl mums sekėsi. (Tai papasakok smulkiau. Už kokius darbus gaudavai tuos "neblogus" pinigus?) Mes reklamavom mūsų muzikantus. Rasdavom jiems koncertų, rūpinomės įvaizdžiu bei dainomis. (Tai kada ir kodėl baigėsi Jūsų, didžiai gerbiamas prodiuseri, darbai?)

Viskas buvo netikėta (tai ne...). Darėme merginų grupės "Hops" atranką ir ten susipažinome su neblogai atrodančia panele. Ji mums labai patiko. Tačiau žiniasklaidoje daug netiesos buvo prirašyta. Ką norėjo, tą ir parašė. (Atsiprašau, bet apie tai neteko skaityti. Papasakok viską smulkiau.) Tokia viena mergina labai susuko mums smegenis. Mes bandėm ją "pakabinti" (vaje...). Atsirado visokių pykčių, taip atsidūrėme laidoje "Labirintai", o ten tai jau "žvaigždžių valanda" išmušė. (Kaip ten ji "mušė"?)

Ta daina, kurią dainavom, padėjo. Mes padainavom, o publika liko patenkinta. Kai dainavom, dar prodiusavom, bet grįžus į Klaipėdą viskas ėmė keistis".

Kaip prasibrauti gatvėje pro gerbėjas?

(Ir kas buvo toliau?) "Po laidos mums pasirodė, kad galime dainuoti. Tie "Labirintai" buvo tik pradžia. Matėm, kad žiūrovams liko įspūdis, todėl reikėjo ką nors daryti. Prasidėjo gerbėjų persekiojimas, dovanėlės. O jų net maišai buvo. Meškiukų daug surinkau. (O kur juos laikai? Namuose nė vieno nematyti...) Nereikalingi jie mums, nesaugom mes tų meškiukų. (Betgi sakei, kad surinkai... Ai, tiek to. Kokių dovanėlių dar gavai?) Visokių buvo. Ir dar gaunu visokių.

Šiandien gavau kvepalų. Gerbėjos paliko prie buto durų. (Iš kur žinai, kad gerbėjos? Gal gerbėjai?) Mes žinome tas gerbėjas. Jų labai daug turime. Tikras vargas su jomis (užjaučiam...). Negalime ramiai gatve praeiti. Nuolat tie prašymai pasirašyti, kartu nusifotografuoti. Bet gi nesupranta jos, kad ir kitų reikalų yra. Visa dienotvarkė užimta, net kavos atsigerti nėra kada. Tik susitikimai, įrašai, koncertai. Nėra to laiko, ir viskas.

Nors persiplėšk, bet gerbėjoms daugiau laiko skirti negalim".

Dainininko karjera

"Viskas taip netikėtai ėmė gerėti. Prasidėjo susitikimai su žurnalistais, amžinas domėjimasis manimi kaip asmenybe. Negalim sakyti, kad viskas atsibodo, tačiau tikrai vargina. (Visa tai jau pasakojai, tik truputėlį kitaip. Dabar pasakok, kaip sekasi dainuoti.) Dainavimas mums nebuvo naujiena. Jau kai lankėme darželį "Aušrinė", dainavom. Buvo gražių dainų. Buvo tada, kad lankėm folklorą. Buvo, kad dainavom "Ant kalno klevelis". Dabar mes vėl norim dainuoti šitą dainą.

Vėliau buvo dramos studija ir "Smaragdo miesto burtininkas". Ten atlikom Liūto vaidmenį. Vėliau, kaip ir pasakojom, atėjo laikas "Atominiam traukiniui". Bet viskas pernelyg paprasta (na na, nesikuklink, nuo liūto iki atominio traukinio – patikėk, nepaprasta!). Po "Labirintų" prasidėjo visi rimtumai. Ir laikas jau solidus. Reikia dainuoti gerai.

Kai dalyvavom naktinėje televizijos laidoje, laidos redaktorius Eidvydas Stankevičius, dabar jau dirbantis "Radiocentre", mums pasakė, kad galbūt gali pasisekti su leidybos kompanija. Tai Eidvydas, pamatęs mūsų gabumus, susitarė su pažįstamais iš leidybos kompanijos, ir va taip prasidėjo dabartinė karjera.

Susitikę su "Bomba records" atstovais džiaugėmės, nes buvom sužavėję juos (nuo dabar ir mus...)".

Turi prodiuserius ir vadybininką

"Atsiradus leidėjams, viskas ėmė labai gerai sektis. "Bomba records" pasirūpino, kad turėtume prodiuserius ir vadybininką. Mūsų prodiuseriais tapo Haroldas iš "Rugiagėlių berniukų" ir Lauras iš "Bomba records". Tik vadybininką turim nelabai vykusį – tikrą tinginį. Jo vardas Albinas. Mažai dirba, dažnai pamiršta, ką turi padaryti.

(O ką daro tavo prodiuseriai ir "tinginys" vadybininkas?) Visi rūpinasi, kad mūsų muzikinė veikla augtų. Kad honorarai didėtų. Štai Haroldas rašo dainų žodžius, o vėliau jiems pritaiko muziką. (Kodėl ne pats tai darai?) Jau sakėm, kad tam neturime laiko (Minedo balse jaučiamas suirzimas). Nepertraukinėk. Va, o tas Lauras rūpinasi mūsų albumų leidyba (tiesa, kol kas nepasirodė nė vienas, betgi čia tik smulkmena!). Mūsų sutartis galios net penkerius metus. Todėl manau, kad albumų daug išleisime.

Dar vadybininkas rūpinasi koncertais. Jų turime labai daug ir pinigų nemažai uždirbame. Kadangi vadybininkas yra žinomas Klaipėdos didžėjus, galime džiaugtis jo pažintimis (ir suprask, kad gudrus... Tai vadybininkas tinginys, tai įtakingas didžėjus)".

Daina su A.Chošnaus

(Turi nemažą komandą. Kokie jūsų ateities planai?) "Planų labai daug. Mūsų prodiuseriai labai daug visko prigalvojo. Daug dainų įrašinėsime. "Bomba records" netrukus radijo stotims išsiuntinės mūsų debiutinį radijo singlą "Tegul sudegs".

Kai daina pasieks radijo stotis, gerbėjų atsiras dar daugiau. Studijoje jau baigiamas kūrinys su šešiolikmete klaipėdiete Karina. Tai bus daina apie meilę, todėl jau esam tikri sėkme. Dar planuojame dainas įrašinėti su jau žinomais muzikantais. Artimiausiuose planuose – daina su Alanu Chošnau (o mamyte!!!).

Šiuo metu kaip tik vyksta derybos. Svarstom, kokia tai turėtų būti daina".

Draugai - santechnikas ir žinomi žmonės

(Sakei, kad visai neturi laisvo laiko. O ar lieka laiko draugams?) "Draugams stengiamės skirti laiko, bet jo yra labai mažai. Ta prasme, laiką draugams tenka riboti.

(O kas yra tavo draugai?) Jų turim daug. Geriausiu draugu galim pavadinti tą Romą, su kuriuo "Atominiame traukinyje" muzikavom (ne veltui geriausias draugas, juk būtent jo vardo pirmoji raidė nepateko į grupės pavadinimą). Romas yra aštuoniolikmetis santechnikas iš Gargždų. Jį labai gerbiam, todėl ir vadinam geriausiu draugu.

Mes ir žinomų žmonių pažįstam labai daug (tuo nė kiek neabejojam). Dažnai su Andrium Rimiškiu pabendraujam. (Apie ką?) Turim mes apie ką... Abu esam tokie pat dainininkai, tad ir kalbam apie darbus, merginas (įsivaizduojam, kaip tai turėtų atrodyti...).

Artimai bendraujam su atlikėja Geltona. (Kaip "artimai"?) Mes dažnai susitinkam, pakalbam. Bet geriau nei ją pažįstam jos vyrą. Tai dažnai trise susitinkam.

(Kadangi buvai prodiuseris, tiesiog negalim nepaklausti, o kokie tavo santykiai su broliais Bendžiais?) Santykių nėra. Apie juos nenorim kalbėti. Nelaikom jų savo konkurentais. Nemalonūs jie žmonės. Bet galiu tik viena pasakyti: "Broliai, galvokit, ką kalbat".

Merginos neturi

"Bet turim mes vieną problemą – niekaip nerandam mūsų vertos merginos. Visos draugauja tik dėl garbės (kokios kiaulės). Joms atrodo, kad būti žinomo žmogaus mergina yra "lygis". O mus tai skaudina... (Tai ne – vargšelis!) Visai neseniai draugavome su tokia Indre, tačiau teko nusivilti. Kaip vėliau išaiškėjo, ji draugavo su kitu vaikinu, o su mumis buvo tik todėl, kad norėjo garbės. Todėl norėčiau paprašyti, kad padėtumėte rasti merginą, nes pačiam labai jau sunku.

(O kokios merginos tau patinka?) Įvairios. Svarbiausia, kad mokėtų bendrauti su žurnalistais. Turi mokėti būti apsimestinė, dar turi mokėti slėpti mūsų paslaptis. Todėl galvoju, kad geriausia būtų, jeigu mūsų mergina irgi dainuotų arba bent kokią nors laidą vestų. Visai nebloga mergička yra Donata iš "Kelio į žvaigždes". Tačiau reiktų susipažinti, o jau tada galėtume pasakyti, ar ji mums tiktų".

Gandai gandeliai…

(Kai tampi žinomas, ima sklisti įvairūs gandai. Ar jau teko ką nors išgirsti?) "Oooo taip, nuolatos girdim nesąmones. Labiausiai nervina, kad gerbėjos mums perša visokias mergas. Nematėt mūsų tada, kai ėjo gandas, jog draugaujam su Geltona. Kas čia dabar per šalis – jeigu jau pamato žinomą vyrą su kokia muzikante, tai jau, vadinasi, draugauja...

Kartojam: merginos mes neturim. O su Geltona mus sieja vien darbiniai santykiai.

Prisiminėm ir dar vieną gandą. Čia jau išvis viršūnė. Visai neseniai visa Klaipėda kalbėjo, kad mes draugaujam su Ieva iš "Mokinukių". (O ką, nedraugaujat?) Aišku, ne, mes jos net nepažįstam. Dar teko išgirsti gandų, kad mylime berniukus. Bet tai irgi nesąmonė (va šitą gandą tai tikrai teko girdėti...)".

Ištikimųjų ratas

(Kaip suprantu, gandai tau nepatinka. Tai ar kokių nors privalumų populiarumas turi?) "Turi, ir nemažai. Svarbiausia – daug pinigų. Būdami populiarūs galime daug sau leisti. Padedame mamai, močiutei, net broliui. Dėl finansų mes tikrai nesiskundžiam. Dar labai smagu, kad turime pavaldinių.

(O kas gi tie tavo/jūsų pavaldiniai?) Na, tarkim, šokėjos. Viena net asistentė pas mus dirba. (Koks tai darbas?) Ji daug užduočių gauna. Šiandien liepiau jai rasti merginų fotosesijai. Neapvylė – rado. Pavaldiniu galim laikyti ir vadybininką – mus visur vežioja, kaip koks vairuotojas".

Į televizijos šou nepateko

(Tavo gyvenimas pavydėtinai geras... Kokie artimiausi planai?) "Kaip ir sakėm, norim išleisti albumą. Norim susirasti merginą. Bet visko gi nesuplanuosi. Mes nuolat gaunam didelių pasiūlymų. (Kokių, pavyzdžiui?) Mums siūlė dalyvauti "Idealioje poroje", dar skambino iš vieno Rusijos realybės šou. Bet nieko neišėjo. (Kodėl?) Tai nesuprantam mes jų.

Vieną dieną skambina, kviečia dalyvauti. Mes, aišku, sakom: pagalvoti reikia. O daugiau ir nebeskambina... Arba kaip su tais rusais buvo. Paskambino, mes iš karto sutikom, bet irgi daugiau nebeskambino. Nors nėra ko nusiminti. Tie šou būtų tik laikini... Todėl dabar galvojam apie naujus projektus, apie naujas dainas".