„Šiemet baigiau džiazo vokalą Vilniaus kolegijoje, bet to neužtenka. Kad galėčiau dėstyti, reikia pedagoginio popieriuko. Savo mokiniams sakau, kad neturiu 40 metų mokytojos darbo stažo, bet scenoje dainuoju nuo ketverių“, – teigia 21 metų džiazo grupės „Julia Jazz Trio“ vokalistė, šiuo metu turinti tuziną norinčiųjų išmokti profesionaliai dainuoti.

Jaunos, bet puikiai žinomos džiazo dainininkės pamokas lanko ir ketverių metų vaikai, ir 26 metų jaunuoliai. Julija pastebėjo – kuo jaunesnis mokinys, tuo jis imlesnis.

„Su 16-mečiais dirbti ne mažiau įdomu. Tačiau dažnas yra prisižiūrėjęs realybės šou ir tikisi iškart tapti garsiu dainininku. Bandau paaiškinti, kad žiūrovų stadionas po kojomis jiems tikrai negulės“, – šypteli J.Jačėnaitė ir prisipažįsta, kad dėstytojos darbas jai patinka.

Ji mėgsta mokytis su savo studentais ir matyti, kaip jie tobulėja: „Stengiuosi su mokiniais kuo daugiau bendrauti. Pasikviečiu juos į savo koncertus, o su gabiausiais net scenoje padžiazuojame. Jiems tai yra įvykis“.

Ne viename tarptautiniame džiazo festivalyje dalyvavusi ir begalę apdovanojimų pelniusi mergina mano, jog kol kas šis muzikos žanras Lietuvoje nėra populiarus: „Daugelis net nežino, kas tai yra. Pamokose noriu perduoti nors dalį žinių, kad žmonės bent turėtų supratimą apie džiazą. Tikiuosi, pamažu šis muzikos žanras taps mėgstamas. Juk ne veltui kasmet rengiami džiazo festivaliai“, – viliasi Julija.