„Mergaitė graži, sveika, viskas tvarkoje“, - 4,2 kilogramo sveriančia, 55 centimetrų ūgio mažyle. džiaugėsi Geltona. – Viskas buvo kiek kitaip, nei tikėjausi, tačiau viskas būna taip, kaip turi būti“.

Gražią ir sveiką mergaitę gimdžiausi moteris šiek tiek nusiminė sužinojusi, kad bus daromas cezario pjūvis, tačiau susitaikė su ta mintimi ir apsidžiaugė, kad mergytė gimė sveika. „Gaila, kad pati negimdžiau, bet tikriausiai bus tų progų“, - vylėsi jaunoji mamytė.

Iki gimdymo pabaigos tėveliai nežinojo savo būsimo kūdikio lyties, tačiau gimus mergaitei labai džiaugėsi ir pavadino ją retu, tačiau tikru lietuvišku vardu.

„Norėjau tikro lietuviško vardo, o ne kokio užsienietiško. Ir radau tokį, kuris ir skamba gražiai, ir turi gražią reikšmę, ir vyrui labai patiko. Šiuo vardu buvo vadinama baltų deivė pragimdytoja – tarpininkė tarp žemės ir dangaus. Deivė Lada pagimdė dvynius Lėlių ir Lelą, kuri ir buvo tarpininkė tarp dievų ir žmonių“, - vardo kilmę aiškino Geltona.

Lelos mama užsiminė, kad mergaitė nėra irzli, ramiai miega, todėl ir pačiai po komplikuoto gimdymo atsigauti ir pailsėti yra daug lengviau. Mažąja taip pat rūpinasi labai rūpestingas tėtis, kuris nuo Geltonos nesitraukė viso gimdymo metu. Netrukus laukiama pastiprinimo iš sostinės – į Klaipėdą mergytės auginti atvyks ir Lelos senelė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją