Sirgalius pasipiktinęs

S.Jasaitis Nidoje pastebėtas Klaipėdoje vykstančios Lietuvos krepšinio rinktinės treniruočių stovyklos metu. Nors tądien nebuvo vakaro treniruotės, kitą rytą žaidėjui reikėjo atvykti į pratybas.

„Tada poilsiavau Nidoje ir ėjau pro pat S.Jasaitį. Jis man atrodė gerokai išgėręs, nuo jo sklido stiprus alkoholio tvaikas. Man kaip Lietuvos rinktinės sirgaliui skauda širdį, kad žaidėjas taip elgiasi“, – dienraščiui L.T. teigė vilnietis verslininkas Robertas B. (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.), kurio sūnus yra žinomas krepšininkas.

Pasilinksminusi kompanija, anot liudininko, prie restorano apsižodžiavo su šalia budinčiais policijos patruliais. Paskui krepšininko draugas sėdo prie S.Jasaičio „Porsche“ vairo ir draugai nuvažiavo Klaipėdos link.

Ant žirnių neklupdys

Vienas Lietuvos rinktinės trenerių Rimas Kurtinaitis, sužinojęs apie šį įvykį, žada griežčiau pasikalbėti su S.Jasaičiu.

„Nemanau, kad jis nevaldomas. Bet žaidėjai turi suprasti, kad jie dabar ne atostogauja, o dirba. Jie privalo būti sąmoningi žmonės – už bausmę juk nepaklupdysime ant žirnių kaip vaikų darželyje. Jei vieną kartą krepšininkas nusižengs, aišku, dėl to turbūt nemesime iš komandos, bet tai spręs vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas“, – samprotavo R.Kurtinaitis.

Jis pabrėžė, kad S.Jasaičiui, kuris praėjusį sezoną atstovavo Tel Avivo „Maccabi“ ekipai, vieta nacionalinėje komandoje dar negarantuota. Vienas rinktinės strategų teigė, kad S.Jasaičiui rimtą konkurenciją gali sudaryti Jonas Mačiulis. Simo pozicijos po kontrolinių rungtynių su Švedijos krepšininkais nesutvirtėjo.

Prabėgus dviem dienoms po linksmybių Nidoje žaidėjas atrodė lyg savo paties šešėlis. Jis pelnė tik du taškus, porą kartų prametė iš patogių padėčių.

Žmoną palieka namie

S.Jasaitis garsėja ne tik taikliais tritaškiais, bet ir pikantiškais laisvalaikio pomėgiais. Neseniai L.T. rašė, kad krepšininkas dalyvavo sostinėje vykusiame svingerių vakarėlyje, surengtame laisvalaikio centre „Grand Casino World“. Jame dirba Jūratė Bitinaitė, viešėjusi pas Simą Izraelyje.

L.T. jau rašė, kad prieš vyrų rinktinės stovyklą pajūryje krepšininkas vakarus leido sostinės baruose su draugais ir merginomis.

S.Jasaitis anksčiau abejingumu netryško ir dainininkei Atlantai. Su ja besiglėbesčiuojantį krepšininką Palangoje užfiksavo L.T. fotografas.

Sportininko žmona Vaida Jasaitienė, paklausta, kaip reaguoja į vyro linksmybes Nidoje, trečiadienį dienraščiui teigė: „Manęs tai jau nestebina ir neaudrina. Su Simu nusprendėme laisvalaikį leisti atskirai.“