Dar pavasario pradžioje katinais daugelio vadinami 33-ejų V.Riaubiškytė ir 28-erių V.Tarasovas teigė, jog tuoktis neketina, tačiau vasarą netikėtai nuomonę pakeitė. Pora iki paskutinės minutės tai neigė ir kruopščiai slėpė šventės vietą bei detales. Tačiau yla iš maišo išlindo. Kaip ir tai, jog populiarių dainininkų šeimą po pusmečio papildys dar vienas narys – kūdikis.

Nors apie tai jau kuris laikas trimituoja visos žiniasklaidos priemonės, Violeta su Viliumi šią žinią atkakliai neigia. Tačiau dienraščiui L.T. patikimi šaltiniai patvirtino – Klaipėdos vaisingumo klinikoje užsiregistravusi dainininkė nėščia jau beveik tris mėnesius.

Jehovos liudytojai nesveikins

V.Riaubiškytės šeimai šios vestuvės, neabejotinai didelė šventė, tačiau ceremonija turėtų kiek įskaudinti Violetos mamą Veroniką. L.T. išsiaiškino, kad moteris yra uoli Jehovos liudytojų bendruomenės narė, nuolat lanko susirinkimus. Kad priklauso šiam judėjimui, kalbėdama su dienraščiu neslėpė ir pati Veronika.

Šią religiją išpažįstantys tiki, jog kartą susituokusius vyrą ir moterį išskirti gali tik mirtis. Jei šeimoje atsiranda neįveikiamų nesutarimų, pavyzdžiui, dėl vieno kaltės kyla grėsmė kito sutuoktinio gyvybei, jiedu gali gyventi atskirai, tačiau turėti lytinių santykių ar tuoktis su kitu žmogumi – draudžiama.

Violetai santuoka su V.Tarasovu – jau antroji. Moteris buvo ištekėjusi už saksofonininko Roberto Meržvinsko, su juo susilaukė dukters Elingos. Maža to, dainininkė su buvusiu grupės „Bavarija“ nariu beveik metus gyveno kartu, o tai, anot Jehovos liudytojų, – didelė nuodėmė.

V.Riaubiškytė taip pat domėjosi Jehovos liudytojų judėjimu, studijavo Bibliją, tačiau toliau nepažengė. Kadangi atlikėja nepriklauso Jehovos liudytojams, kad ir kaip to norėtų dainininkės mama, šio judėjimo atstovai į Klaipėdą sveikinti jos nevažiuos.

Santuokų rūmai – tik dviem

„Katinų“ pora, greičiausiai tikėdamasi sutuoktuvių ceremoniją išlaikyti paslaptyje, pasirinko neiškilmingą santuokos registravimą, kainuojantį vos 20 litų. Paprastai neiškilmingos santuokos registruojamos trečiadieniais, o iškilmingos – šeštadieniais. Tačiau scenos žvaigždėms buvo padaryta išimtis, tad Violeta su Viliumi žiedus sumainė specialiai jiems atvertuose Santuokos rūmuose.

Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė pripažino, kad V.Riaubiškytė su V.Tarasovu pageidavo privatumo, todėl jų santuoką nuspręsta registruoti penktadienį pusę penkių vakaro. Anot porai artimų šaltinių, įsimylėjėliai norėjo amžiną meilę prisiekti ir bažnyčioje, todėl Violeta pateikė vyskupui prašymą anuliuoti jos santuoką su pirmuoju vyru. Tačiau iki numatytos vestuvių datos atsakymo nesulaukė. Vėliau eiti prie altoriaus „katinai“ neketina.

Muziejaus kiemą išklojo kilimais

Sutuoktuvių puotai pasirinktas Laikrodžių muziejaus kiemelis, kuriame vaišių stalai buvo paruošti kilimais išklotoje didžiulėje palapinėje. Grįžusius iš Santuokų rūmų vestuvininkus muziejaus kiemelyje turėjo pasitikti specialiai parengta uostamiesčio kariliono programa. 48 varpais atliekamos melodijos Viliui su Violeta turėjo skambėti gerą pusvalandį.

Pasak Laikrodžių muziejaus darbuotojos Danos Menkutės, kiemelis oficialiai išnuomotas poros vestuves organizavusiai agentūrai „Šou akademija“. D.Menkutės teigimu, už Laikrodžių kiemelio nuomą paklota nuo 5 iki 9 tūkstančių litų.

„Kiemelis išnuomotas nuo šeštos vakaro iki vidurnakčio. Organizatoriai įspėti, kad esame miesto centre, jokių fejerverkų ar ypač didelio triukšmavimo čia neturi būti – juk aplinkui gyvenamieji namai. Na, nebent gavo mero leidimą“, – L.T. teigė D.Menkutė.

Geriausias stilistas – vyras

Priešingai nei kitos scenos žvaigždės, V.Riaubiškytė nusprendė vestuvių suknelės pas garsius dizainerius nesisiūdinti. Baltą perlais puoštą drabužį Violeta išsirinko uostamiesčio vestuvinių suknelių salone „Odeona“, kur apsilankė dar prieš mėnesį.

Reiklumu moterų išvaizdai garsėjantis V.Tarasovas būsimai žmonai išsirinkti suknelės nepatikėjo ir į saloną atvyko kartu. Darbuotojų teigimu, čia jie elgėsi labai mandagiai – kol buvo aptarnaujama kita pora, Violeta su Viliumi kantriai laukė savo eilės.

Suknelė atskraidinta lėktuvu

Pasak salono darbuotojų, V.Riaubiškytė aiškiai žinojo, ko ieško. Nė viena anglų firmos salone buvusi suknelė jos nesužavėjo, todėl žvaigždei buvo pasiūlyta apžiūrėti nuotraukas iš dar tik rengiamo katalogo. Per dvi savaites Violetos pasirinktas apdaras į Lietuvą pristatytas lėktuvu iš Didžiosios Britanijos. Už jį žvaigždė sumokėjo pusantro tūkstančio litų. Dar viena, kiek kuklesnė, baltos spalvos suknelė, kurios nuoma – 300 litų, rezervuota atsargai – jei kartais pasikeistų orai ar Violeta nuspręstų po ceremonijos persirengti šiek tiek patogesniu drabužiu.

Balta angliško šilko, su žemę siekiančiu šleifu, perlais puošta vestuvinė suknelė be petnešėlių patiko abiem sutuoktiniams, tačiau šaltokas lietuviškas oras privertė salono savininkus sukti galvą, kuo apgaubti dainininkės pečius. Prie suknelės tinkantis baltas švarkelis buvo pasiūtas Lietuvoje.

Puotoje – tik artimiausieji

Iš pusšimčio vestuvių puotoje dalyvavusių kviestinių svečių daugumą sudarė draugai ir Viliaus artimieji, Violetos giminių buvo nedaug. Šventėje nepasirodė net nuotakos brolis, šiuo metu Anglijoje dirbantis barmenu. Kalbama, kad vyruką finansiškai remia ne tik sesuo, bet ir mama.

Ponia Veronika dukros vestuvėms dovanų išrinko didelę tamsiai raudonos spalvos vazą, kainuojančią pusantro šimto litų. Esą Violeta mamos buvo prašiusi neišlaidauti, o paklausta, ką norėtų gauti dovanų, patikino, kad jie su Viliumi ir taip viską turi ir didžiausia dovana jai būtų, kad mama vestuvių dieną tiesiog būtų su jais.

Po vestuvių nakties – į mokyklą

Iš karto po vestuvių nakties pora nešoks į lėktuvą ir neskris kopinėti medaus į kokią egzotišką šalį. Kitą rytą po šventės Violeta turėjo pasirodyti vienoje iš Klaipėdos mokyklų, vedina dešimtmete dukra Elinga. Šaltinių teigimu, butą Vilniuje parduodanti moteris galutinai apsisprendė keltis gyventi į uostamiestyje esančius V.Tarasovo namus. Visą vasarą pora ieškojo tinkamos mokyklos Violetos dukrai.

Laukiasi vaiko

Netrukus jaunavedžiams reikės rūpintis dar vienu vaiku – maždaug po pusmečio pora susilauks naujagimio. Tiesa, būsimieji tėveliai šią naujieną atkakliai slepia, bet lygiai taip pat dar visai neseniai jie neigė ketinantys susituokti. Violeta apie nėštumą kalbėti atsisakė, o Vilius buvo kiek šnekesnis.

„Nieko nežinau, Violeta nuo manęs tikriausiai slapstosi, – paklaustas apie nėštumą pokštavo V.Tarasovas. – Jeigu tai tiesa, būtų labai faina – smagi naujiena.“ Vilius tikino, kad jie neketina sekti kai kurių kolegų pavyzdžiu ir apie asmeninio gyvenimo įvykius platinti pranešimus spaudai. „Kai žmonės pamatys, tai ir pamatys“, – sakė jis. Į tiesų klausimą, ko labiau norėtų – berniuko ar mergaitės, V.Tarasovas atsakė, kad jam nesvarbu – svarbiausia, kad vaikas būtų sveikas. Jis taip pat nenorėjo leistis į diskusijas, kaip žmona jų bendrą laidą vestų pilvota. „Matyt, reikės planuoti, kad Violeta vaikus gimdytų vasarą“, – juokais baigė pokalbį Vilius.

Nors pora apie būsimąjį šeimos pagausėjimą nekalba, L.T. iš patikimų šaltinių sužinojo, kad prieš tris savaites Violeta apsilankė Klaipėdoje įsikūrusioje Vaisingumo klinikoje. Į gydymo įstaigą dainininkai atvyko kartu, tačiau V.Tarasovas būsimosios žmonos liko laukti automobilyje. Dienraščio L.T. duomenimis, dokumentus moteris pasirašė buvusio vyro pavarde – Violeta Meržvinskienė, o gydytojai nustatė, jog kūdikis gims šiek tiek daugiau nei po pusmečio.

Mergvakaris ir bernvakaris – kuklūs

Praėjusį sekmadienį ant Danės kranto esančioje Klaipėdos vyninėje „Petit Marseille“ Violeta su septyniomis draugėmis, tarp kurių daugiausia buvo Viliaus draugų žmonos, atšventė mergvakarį. Moterys linksminosi tyliai, ramiai, be šokių ir garsių šėlionių. Per keturias valandas kūdikio besilaukiančios V.Riaubiškytės viešnios išgėrė tris butelius vyno, tarp kurių buvo čilietiškas „Frontera Merlot“ bei ispaniškas „San Valentino“.

Moterys ragavo alyvuogių, džiovintų pomidorų, įvairių sūrių, kumpio ir melionų užkandėlę. Iš karštų patiekalų buvo patiekta žuvies, antienos bei aštrios jautienos su daržovėmis. Vaišės atsiėjo apie 300 litų. Tuo pat metu Vilius artimiausius draugus pakvietė į vieną Klaipėdos rajone esančią pirtį išgerti alaus. Kalbama, kad praeityje šėliojimais garsėjęs dainininkas su viengungyste atsisveikino tyliai ir ramiai.