„Ne mano, Valinskienės“

„Ne aš ir Grūdas, o Valinskienė ir Grūdas yra tolimi giminaičiai“, – vos paklaustas, kokie giminystės ryšiai jį sieja su buvusiu „keliečiu“, rėžė A.Valinskas. Ir pridūrė šioje istorijoje nelabai ką nors žinąs. „Esu tik girdėjęs tokį variantą, kad tolimi giminaičiai yra Inga su Grūdu, bet kokio lygio, nežinau. Jei jau mano žmonai neįdomu, tai man – juo labiau, nesu giminysčių vergas“, – dienraščiui L.T. pasakojo A.Valinskas.

Pamaniusiems, kad būtent dėl artimų santykių su Valinskais Grūdas pateko į šou, gavo galimybę į jį grįžti antrais metais ir galbūt todėl nemažai jame išsilaikė, užbėgsime už akių. Kad Ingą ir Grūdą neva sieja giminiški santykiai, A.Valinsko žmona sužinojo tik prieš pusmetį, kai Grūdas jau buvo išpopuliarėjęs šou „Kelias į žvaigždes 2“.

Keistas laiškas

Pasak atlikėjos ir filmų garsintojos I.Valinskienės, šią naujieną ji sužinojo keistu būdu, todėl nėra tikra, ar tikėti ja. „Iš asmenų, kurių nepažįstu, prieš pusmetį gavau laišką. Jo net atpasakoti negaliu, ten viskas siaubingai supainiota, – dienraščiui L.T. pasakojo aksominio balso savininkė. – Mano senelis galbūt buvo kurios nors Grūdo tetos antros eilės pusbrolis. Maždaug taip.“

Moteriai atsiųstame laiške buvo ir nuotrauka, galbūt galinti patvirtinti tuos svarstymus. „Tai buvo mano močiutės nuotrauka. Jei ją turi, tai ryšys tarp mūsų gal ir yra“, – sakė Inga. Pasak moters, į Grūdą, dalyvaujantį televizijos projekte, žinodama, kad galbūt jis yra giminaitis, I.Valinskienė žiūrėjo lengvai ir be sentimentų. „Manau, nesiimsiu aiškintis ar atsekti genealoginį medį. Tai nieko neduotų nei Grūdui, nei man. Ir su juo nekalbėjau. Galbūt ir jis, vaikas, nieko nežino“, – globėjiškai atviravo A.Valinsko žmona.

Grūdas aiškintis nedrįsta

„Kelietis“ Grūdas dienraščiui L.T. pasakojo, kad faktą, jog su Inga yra giminės, sužinojo taip pat iš laiško, kurį jam perdavė A.Valinskas. „Ten viskas buvo aprašyta. Iš pradžių nesupratau, kas ir prie ko, bet kai aptikau pažįstamą Grigaičių pavardę, suvokiau, kad tai gali būti tiesa“, – prisipažino vaikinas.

Savo genealoginio medžio Grūdas nėra išnagrinėjęs, todėl pasakyti, kokie giminaičiai yra jis ir I.Valinskienė, jam sunku. Vasarą atostogaudamas pas močiutę vaikinas sužinojo, kad kapinėse, kuriose palaidotas jo senelis, yra ir Ingos giminaičių kapai.

Pasak rokerio, ši istorija jam labai įdomi, tačiau su I.Valinskiene pasikalbėti šia tema jis nedrįsta.

„Gal turiu kokių pusbrolių, kurių nepažįstu, būtų įdomu. Bet esu paprastas vaikinukas, mane kausto eiti prie I.Valinskienės ir kažką aiškintis. Juk negaliu per vakarėlius ar pobūvius, kur ją matau, prieiti ir pulti aiškintis. Dar pamanys, kad paišausi į gimines – ateinu ir žibinu kažkokius burtus“, – atviravo Grūdas.