Įspūdį padarė ne plaukai

„Labai stebėjomės, kad šiais metais nugalėtojų trejete buvome net dvi europietės: aš ir vokietė. Trečią vietą užėmė Nigerijos studentė. Paprastai trejetuke būna viena europietė arba nė vienos. Taigi šiais metais Europa parodė“, - juokėsi neseniai iš kelionės grįžusi Rita.

Korėjoje didžiausią įspūdį padarė ne jos šviesūs plaukai, bet aukštas ūgis.

Tris savaites Pietų Korėjoje R.Bernotaitė su kitomis konkurso „Miss World University“ dalyvėmis keliavo po šalį, dalyvavo TV laidose, labdaros akcijose, nes pagal konkurso organizatorių sumanymą jos turėjo būti taikos skleidėjomis. „Kai kurios merginos persistengė, net prisistatydamos apie save sakydavo, kad jos - už taiką pasaulyje, todėl organizatoriai galiausiai neištvėrę pasakė, kad taika turi būti širdyje, o ne žodžiuose“, - šypsojosi linksmas akimirkas prisiminusi studentė.

Konkurencija - tarp lyderių

Peštynės tarp dalyvių, specialus kenkimas ar šlykščios apkalbos, pasak R.Bernotaitės, tokių dalykų jai patirti neteko. „Iš pradžių net stebėjomės, ar gali dalyvės būti tokios draugiškos, tačiau jokių konfliktų nebuvo. Tiesa, vėliau merginos pradėjo skirstytis į grupeles, kai kurios laikytis nuošaliau. Bet ir toliau bendravome draugiškai“, - tvirtino ji.

Tačiau kai Rita pradėjo pirmauti tarp balsuojančiųjų internetu (konkurse buvo speciali nominacija „Mis Internetas“), kitos pirmajame penketuke atsidūrusios merginos vis dėlto ėmė šnairuoti. „Jos skambino, rašė pažįstamiems, giminėms, kad už jas balsuotų“, - pasakojo gražiausia Lietuvos studentė.

R.Bernotaitė prisipažino, kad ilgai pirmavusi tikėjosi laimėti šioje nominacijoje, tačiau likus kelioms dienoms iki balsavimo pabaigos konkurso dalyvės buvo išvežtos į miškus, atskirtos nuo interneto ar mobiliojo ryšio. „Kai grįžome, paaiškėjo - nugalėjo venesuelietė“, - šypsojosi pasakodama Rita, nors tuomet jautėsi smarkiai nusivylusi.

Sutiktuvėms - nepagrįsta kritika

Lietuvoje Ritą pasitiko šeima, draugai, jos vaikinas ir, žinoma, kritika. „Iškart susidūriau su pavydu, purvo drabstymu. Lietuviai yra lietuviai, - kalbėjo R.Bernotaitė. – Kai kurios draugės kalbėjo: kodėl - ji, juk buvo ir gražesnių. Nesiginčiju, tačiau ten buvo ne vien grožio konkursas. Buvo vertinamas intelektas, bendravimas, anglų kalba, visą laiką buvome stebimos lyg kokiame realybės šou. Dėl to ir praleidome ten tris savaites.“

Piktas kalbas ištverti lengviau, kai šalia yra mylintis ir suprantantis draugas. Ritos vaikinas, paraginęs ją dalyvauti grožio konkurse, - kaip tik toks. „Jis visiškai nepavydus“, - paaiškino Rita.

Ypatinga „misių“ dieta

Keturiasdešimt šešioms studentėms, kovojusioms dėl „Miss World University“ karūnos, teko išbandymas maistu. „Valgis būdavo klaikus, iš jo energijos negaudavome, todėl valgydavome šokoladą. Kai korėjiečiai pamatė, kad jų maisto nevalgome, maitino picomis ir mėsainiais“, - apie neįprastą gražuolėms racioną pasakojo R.Bernotaitė.

Likus kelioms dienoms iki finalo, dalyvės nebeįtilpo į savo sukneles. Išeitis buvo penkios dienos badavimo. Ritai to patirti neteko, nes ji nepriaugo svorio. „Pamačiusi, kas atsitiko su kitomis merginomis, bijojau vilktis suknelę, bet ją užsisegti pavyko lengvai, netgi pasirodė laisvoka. Gal svoris ėmė kristi dėl įtampos?“ - svarstė R.Bernotaitė.

Po finalo tapo žvaigžde

„Kai kitą dieną po finalo atvykau į Seulo oro uostą, visi mane atpažino, sveikino laimėjus antrąją vietą, praleido be eilės ir net bagažo netikrino. Pasijutau tikra įžymybė“, - juokėsi Rita.

„Mes, merginos iš Baltijos šalių, atsivežėme turbūt mažiausiai daiktų. O kitos atsitempė po penkis lagaminus“, - pasakojo Rita.

Į konkursą ji vežėsi vos dvi sukneles. „Noriu nuoširdžiai padėkoti savo dizaineriui Arvydui Videikai, su kurio suknele patekau į suknelių penketuką“, - tarė Rita.

Šiuo metu Rita studijuoja teisę ir valdymą Mykolo Romerio universitete antrame kurse. Ji jau yra anglų filologijos mokslų bakalaurė. „Tikrai nesakau, kad dirbsiu teisininke ir niekuo daugiau“, - kalbėjo R.Bernotaitė.

Ar grožis padeda asmeniniame gyvenime ir darbe (R.Bernotaitė dirba turizmo firmoje. - J.Ž.)? O mokytis? „Universitete - tikrai ne“, - juokėsi gražuolė.