Kauniečiai pageidavo išvysti istorinių asmenybių vaškinių figūrų parodą. Rusai taip pat siūlė ir dabartinių žvaigždžių kolekciją. Šiuo metu yra ruošiama išsigimusių žmonių vaškinių figūrų paroda, tačiau abejojama, ar ji pasieks Lietuvą.

Į Kauną atvežtų figūrų kaina siekia apie 10 tūkst. JAV dolerių. Tokia sumą turėtų pakloti asmuo, sugadinęs figūrą. Tačiau žadama, kad figūros bus griežtai saugomos.

Visos į Kauną atkeliavusios figūros yra natūralaus dydžio asmenybių kopijos. Parodos koordinatorių teigimu, figūrose tiksliai atkartotos veido raukšlelės, šukuosena ir t.t. Figūrų dantys yra tikri žmonių dantų protezai. Rūbais uždengtos figūrų vietos pagamintos iš plastiko. Veidas, rankos ar kitos matomos kūno vietos – iš vaško.

Pervežant kolekciją figūros yra išardomos. Į Kauną atkeliavusią kolekciją jau galėjo išvysti kai kurių Lietuvos miestų gyventojai.

Kauno kultūros centre (Vytauto pr. 79) paroda veiks beveik mėnesį – nuo lapkričio 15 iki gruodžio 13 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją