Populiarumą ir žiūrovų simpatijas jis pelnė vaidmenimis kino filmuose „Tas pats Miunhauzenas“, „Meilės formulė“, „Užmušti drakoną“, „Paprastas stebuklas“, „Burtininkai“, „Pirmyn gardemarinai!“, „Bremeno muzikantai“, „Šizofrenija“, taip pat serialuose „NEXT“, „Meistras ir Margarita“ ir kituose.

Praėjusiais metais A. Abdulovui buvo diagnozuotas ketvirtos stadijos plaučių vėžys.

Aleksandras Abdulovas mėgstamas už aktoriaus talentą, vaidmenis teatre „Lenkom“ ir žinoma, kine. Jis skleidė asmeninį žavesį. Visų pirma, mano kino kritikas Skirmantas Valiulis, jis buvo mylimiausias moterų aktorius.

„Buvo daug kalbų apie Marko Zacharovo filmus „Paprastas stebuklas“, „Tas pats Miunchauzenas“ ir kitus, tačiau svarbiausias yra moterų aktorių vertinimas. Ir gyvenime, ir kine. Manyta, jog jo gyvenimas su aktore Irina Alferova yra tarpusavio santykių pavyzdys. O Liudmila Gurčenko, nusifilmavusi su juo viename iš filmų, pasakė, jog filmavimo metu erotinis buvimo šalia Abdulovo momentas buvo tiesiog nepamirštamas. Mano manymu, tai geriausias A. Abdulovo ir kaip žmogaus, ir kaip aktoriaus įvertinimas, koks tik gali būti. Todėl liūdna, kad netekome tokios svarbios figūros,“ – pasakė S. Valiulis.

Informacija apie aktoriaus ligą buvo pagrindinė Rusijos bulvarinės žiniasklaidos tema. Aktorius nerimavo, kad „geltonosios spaudos“ puslapiuose publikuojami melagingi faktai apie jį ir jo ligą gali pakenkti kitiems žmonėms, taip pat sergantiems vėžiu.

Paskutinį kartą aktorius viešai pasirodė praėjusių metų gruodžio mėn., kai prezidentas Vladimiras Putinas įteikė jam ketvirtojo laipsnio ordiną „Už nuopelnus Tėvynei“.

Paskutinės laidos, kurioje dalyvavo A. Abdulovas, leitmotyvu tapo tikėjimas tuo, kad jis įveiks ligą. Tačiau, nepaisant paties aktoriaus ir jo kolegų optimizmo, istorija nesibaigė linksmai.

„Pagrindiniai Rusijos ir Lietuvos aktoriai mus palieka, ir tai labai liūdna,“ – apgailestavo S. Valiulis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją