Su vidaus organų vėžiu susigrūmusiai dainininkei Vilniaus universiteto Santariškių klinikose penktadienį buvo atlikta žarnyno operacija, kurią medikai vadino sėkminga. Savaitgalį ligoninėje praleidusios J. Miščiukaitės būklė savaitės pradžioje pablogėjo, o trečiadienio rytą estrados primadonos gyvybė užgeso.

Pastarosiomis dienomis Santariškių klinikų gydytojai kovojo dėl jos gyvybės, kurią palaikė medicinos įranga. J.Miščiukaitės sveikata pablogėjo prieš kelis mėnesius.

Temperamentingai estrados atlikėjai sausio viduryje buvo atlikta kaklo kraujagyslių operacija.

Dainininkė yra įgijusi klarnetininkės specialybę, šiemet ji buvo Vilniaus pedagoginio universiteto muzikos edukologijos magistrantė. J. Miščiukaitė dėstė Balio Dvariono muzikos mokykloje, su bičiuliais dainavo „Žvaigždžių kvartete".

Praėjusiais metais vykusiame „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtuke“ atlikėja pasirodė kartu su choreografu Jurijum Smoriginu, o šiemet – su gydytoju anesteziologu Vygantu Kazlausku. Kelis dešimtmečius scenoje energingai dainavusi J. Miščiukaitė buvo ne tik projekto dalyvė, bet ir kitų „Lietuvos dainų dešimtuko“ dalyvių mokytoja.

„Esu dalyvavusi ir laimėjusi daugelį tarptautinių konkursų. Esu stovėjusi tose pačiose scenose su Helena Vondračkova, Sofija Rotaru, Laima Vaikule, Kristina Pronko, Karelu Gotu ir Ala Pugačiova“, – apie save rašė pati J. Miščiukaitė projektui „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“.

Estardos primadona buvo ištekėjusi už saksofonininko Rimo Brazaičio, su kuriuo susilaukė sūnaus Meinardo, pastaruoju metu grojusio dainininko Andriaus Mamontovo grupėje.

Gegužės 10 dieną Jonavoje gimusiai estrados primadonai J. Miščiukaitei-Brazaitienei būtų sukakę 60 metų.

Viena profesionaliausių

Anot kompozitoriaus ir ilgamečio dainininkės kolegos Dainiaus Pulausko, J. Miščiukaitė buvo viena profesionaliausių Lietuvos atlikėjų.

„Ji buvo tokia gyvybinga ir energinga. Visada būdavo dėmesio centre, su visais draugiška. Yra dalyvavusi tarptautiniuose koncertuose dar sovietiniais laikais, laimėjusi festivalius Bulgarijoje, Kuboje, Suomijoje, Rusijoje, Ukrainoje. Tai profesionalė, kuri galėjo dainuoti ir konkursuose, ir koncertuose, ir „Oktavoje“. Ji – viena stipresnių lyderių“, – Lietuvos radijui sakė D. Pulauskas.

Šv. Mišios už Janiną bus aukojamos šį šeštadienį, vasario 23 d. 17 val. Vilniaus Arkikatedroje. Visi gedintieji kituose miestuose kviečiami šią valandą melstis savo parapijų bažnyčiose.

Atsisveikinimas su Janina Miščiukaite Laidojimo rūmuose Olandų g. didžiojoje salėje nuo sekmadienio, vasario 24 d. 12 val.

Palaikai bus išlydimi pirmadienį, vasario 25 d. 13 val. Laidotuvės Antakalnio kapinėse.

Vaizdo reportaže žiūrėkite J.Miščiukaitės pasirodymus su „Žvaigždžių kvartetu“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją