,,Nufilmuoti šią juostą nebuvo labai paprasta. Kartu su kitu keliautoju iš Australijos patekome į Kenijos kalėjimą, nes vietiniai mus palaikė šnipais. Šiaip ne taip pavyko išsaugoti užfiksuotą medžiagą, bet kainavo daug“, - prieš filmo premjerą pasakojo Hokšila.

Neseniai penktąjį kartą Afrikoje svečiavęsis Hokšilą apgailestavo, jog dalies žmonių, kuriuos pažinojo, jau neberado. Norėdamas atkreipti visuomenės dėmesį į pasaulines problemas, Hokšila šį filmą skiria vaikams, kurie gimė jau sirgdami AIDS.

Ironiška, bet nepaisant liūdnos filmo problematikos, jo siužetas gana linksmas. Filmo epizoduose – energingai šokantys, nuoširdžiai ir plačiai besišypsantys afrikiečiai. Hokšilos režisūrinis sumanymas atskleisti Afrikos nūdieną puikiai pavyko - juostos herojams prie geriamo vandens eilėje tenka stovėti penkias valandas, jie kenčia badą ir ligas, bet sugeba džiaugtis gyvenimu.

Hokšila – ne tik šio filmo idėjos autorius, scenaristas ir operatorius. Jis pats sukūrė ir juostos garso takelį.

,,Kelionė į Afriką - kaip kelionė į save“, - filmo pavadinimą „Walk to Zion“ aiškino Hokšila. Atlikėjo juosta jau pradėjo kelionę po Lietuvos ugdymo įstaigas. Hokšila tikisi, kad ši juosta padės Lietuvos jaunimui ugdyti toleranciją kitoms rasėms.

Filmo pristatymo akimirkos:

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją