Niekuomet turgaus nemėgusi Atlanta džiaugėsi nauja patirtimi: „Visai neseniai draugai mane nusitempė į Tymo turgų, kur prekiaujama įvairiausiais ekologiškais produktais. Prisipirkau sūrių ir visokių kitokių sveikų gardumynų. Tai savotiška bendravimo forma, susirenka daug žmonių, tėveliai su vaikais, visi šnekučiuojasi. Man labai patiko, žadu ten lankytis pastoviai. Girdėjau, kad kitą savaitgalį Mokytojų namų kiemelyje vyks „blusų“ turgus – būtinai apsilankysiu. Mano draugės tarp įvairiausių sendaikčių visuomet atranda gražių niekučių, o man tokie dalykai nesiseka. Labai norėčiau bent kartą ir aš atrasti kažką senoviško ir mielo širdžiai, todėl būtinai eisiu „pablusinėti“.

Vilniaus Mokytojų namų kiemelis (Vilniaus g. 39) priešpaskutinį vasaros sekmadienį pavirs tikra išparduotuve: senovinė ir neįkainuojama buitinė technika, palėpių lobynai, kandžių „palaiminti“ aprėdai, įvairiausi mažmožiai, daiktai, nusibodę savo šeimininkams ir ieškantys naujų globėjų. Visus norinčius ant prekystalių patiesti savo „niekučių“ kolekcijas, organizatoriai kviečia registruotis adresu blusuturgus@inbox.lt.

Pirkimo – pardavimo puota prasidės 12 val. Muzikinį foną palaikys geranoriškai nusiteikę diskžokėjai R.Šapauskas, Jurga Flow, Vyshnia, Julyte ir EARepair. Visi „blusinėtojai“ galės pasivaišinti netradiciniais profesionalaus virėjo gaminamais patiekalais ir kulinarinių sugebėjimų kraitelę praturtinti vertingais žinovo patarimais.

„Blusų“ turgaus idėjos autorė Doloresa Greivytė tikino labai mylinti „šiukšliukus“, todėl nusprendusi suteikti jiems galimybę gyventi dar kartą: „ Yra daugybė daiktų, kurių mums nebereikia, tačiau juos išmesti nekyla ranka. Manau, kad kiekvienas daiktas gali atrasti antrą gyvenimą. Pasaulyje populiari sendaikčių ir „blusų“ turgaus tradicija labai puikiai gali būti atgaivinta ir Lietuvoje. Nereikia ieškoti karo – maro laikų daikčiukų, spintoje atrasti prieš metus pirkti ir pabodę bateliai kažkam gali tapti nerealiu atradimu“.

Doloresa džiaugėsi sulaukusi nepaprastai daug palaikymo iš draugų: „Be pagalbininkų visa „blusų“ turgaus idėja dar sklandytų ore, tačiau su Mokytojų namų ir patyrusių renginių organizatorių pagalba, už poros savaičių turėsime tikrą „šiukšliukų“ šventę“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją