Eglė Kleckaitė – E. Jackaitės parodija

Rugpjūčio 26 dieną laidoje „Dviračio šou“ buvo parodytas reportažas, kuriame Eglę Jackaitę parodijuojantis personažas, pavadintas Eglė Kleckaitė, ima interviu iš Vilijos Pilibaitytės-Mios.

Reportaže vaizduojama, kaip Vilija Pilibaitytė, atsakydama į klientę parodijuojančio personažo klausimą „ką tu darytum jeigu savo mašinos bagažinėje rastum nuogą moters kūną?“, teigia: „Jeigu tai būtų tavo kūnas, Egle, ir jeigu jis būtų dar negyvas, aš labai apsidžiaugčiau, labai ilgai šypsočiausi ir grožėčiausi“.

Pasak E. Jackaitės draugo Karolio Malinausko, reportažas, ypač minėta jo dalis, ne tik prasilenkia su sveiko humoro jausmu, bet cituojama fraze netiesiogiai užsimenama apie pageidaujamą Eglės mirtį, kuri pateikiama kaip pozityvus lauktinas dalykas.

Pora įsitikinusi, kad nors „Dviračio šou“ pateikia personažą Eglę Kleckaitę, tačiau televizijos žiūrovai puikiai supranta, jog kalbama apie E. Jackaitę. „Aš manau, kad tai akivaizdžiai man taikoma, nemanau, kad žmonės nesupranta, kad Eglė Kleckaitė – tai Eglė Jackaitė“, - piktinosi pašnekovė.

Baigėsi kantrybė

E. Jackaitė pasakojo, kad metus kurtas personažas ją žeisdavo, tačiau dar būdavo galima pakęsti „Akivaizdžiai buvo minima mano praeitis, laidos, žmonės, - prisimena pašnekovė. - Nebuvo taip baisiai, bet prasidėjo naujas LNK sezonas ir mano sūnus pakvietė mane prie televizoriaus, sako, mama, ateik, vėl tyčiojasi iš tavęs“.

Eglės Kleckaitės personažas buvo kritikuojamas jau pirmadienį – pirmojoje sezono laidoje. Tąkart personažą kalbino kviestinis laidos svečias Kristupas Krivickas, su kuriuo E. Jackaitė anksčiau turėjo konfliktų.

DELFI primena, kad K. Krivickas pareikalavo aktorės laidoje atskleisti savo gyvenimo subtilybes su užuomina, kad atsisakius, ji nebus daugiau pageidaujama kaip laidos vedėja. Taip prodiuserio ir aktorės keliai išsiskyrė. K. Malinauskas ir E. Jackaitė neatmeta galimybės, kad prie šio „akibrokšto“ pirštą galėjo prikišti ir pats K. Krivickas.

Antradienį Eglės Kleckaitės personažą jau kalbino atlikėja Mia.

Sulaukė Mios skambučio

E. Jackaitė pasakojo, kad ji sulaukė Mios skambučio. „Sako labas, čia Mia, ko tu čia širsti, čia juokas, čia ne tu. Aš pasakiau, kad nenoriu negatyvių emocijų, tu mane labai įžeidei, juk nieko tau nepadariau, nenoriu apie tai kalbėti, pratęsime pokalbį su advokatais“, - pokalbį su Mia prisiminė aktorė.

Pašnekovę papiktino, kad Mia ne atsiprašė, padariusi klaidą, o stebėjosi, ko ši širstanti.

„Nenoriu karo, bet jeigu nesuvokia, kad gana, užteks. Nusibodo, aš nieko nesakiau, kol nepradėjo viešai linkėti mirties ir žeminti. Pateikti kaip laisvo elgesio moterį, kuri siūlosi į darbą, į lovą, kuri visiškai neišsilavinusi... Kaip bebūtų, vis tiek žeidžia... Nuoširdžiai tikiuosi, kad susivoks vardan visų šventųjų ir šeimos. Negaliu patikėti, kad taip norėtų kraujo, kaip aš galiu nereaguoti, aš moteris, aš žmogus..“.

Patvirtino nėštumą

Nors sklido kalbos, kad aktorė ir K. Malinauskas laukia kūdikio, pora apie tai pirmą kartą prabilo tik dabar.

„Visi žino mano padėtį, labai saugojom tą informaciją... Kiekviena bloga emocija jau yra negerai. Aš galiu paspausti mygtuką „nereaguoti“, bet esu gyvas žmogus, su jausmais. Ir mano būsimam kūdikėliui.. Tai – šlykštu ir žema. Kaip galima sakyti „aš ilgai šypsočiausi ir grožėčiausi tavo lavonu..“

„Jau nebe paslaptis, kad penkis mėnesius laukiuosi lėliuko ir kaip sako – nieko nėščiai nesakyk, žiurkės užpuls, nu garbė žodis, tyčiotis... Trūksta tik, kad Kleckaitę vaidinanti Rimantė įsikištu pilvą... Keista, kad visa komanda tam pritaria, juk ne vienas žmogus komandoje. Kaip galima užmerkti akis ir sakyti, kad čia – juokas“, - sujaudinta kalbėjo žinoma moteris.

Tikisi ramybės

E. Jackaitė stebėjosi, kodėl žmones tokie pikti, keista jai buvo ir kaip gali aktorė R. Valiukaitė vaidinti Eglę Kleckaitę.

„Aš nenoriu kariauti, pyktis, blogų emocijų, tiesiog noriu ramybės. Kažkas sakė, kad reikia pakalbėti su kūrėjais. Ką jie nemato, kad peržengė ribas, įžeidinėja?, - klausė ji. - Bet kai net ne personažai, o asmenys dalyvauja Lietuvoje, sako užgauliojantį tekstą ir bando mane pažeminti, trūksta žodžių! Be to, mano artimiems žmonėms skauda širdį, nors aš pati galiu daug ką pakęsti“.

Aktorė labiausiai tikisi, kad tokie atvejai liausis: „Tikiuosi reakcijos, kad jie sustos, ką jie vaikų ar šeimų neturi? Aš nepagailėsiu nei laiko, nei sveikatos, kad galų gale liautųsi tie „varymai į vienus vartus“. Lazda turi du galus. Dievas - teisėjas, ne aš teisiu. Tai – sąžinės neturėjimas, nežmoniškumas“.

Pasitarę su advokatais, pora sužinojo, kad yra pagrindo „Dviračio žinių“ kūrėjus patraukti baudžiamojon atsakomybėn, todėl bus einama iki teismo.

„Dviračio žinių“ kūrėjai nesijaučia nieko įžeidę

„Nematau jokios asociacijos su gražia, talentinga aktore Egle Jackaite ir kvailu personažu Kleckaite, kuris – baisus kaip gyvenimas. Aš neįžiūriu jokių panašumų“, - stebėjosi vienas iš laidos prodiuserių Haroldas Mackevičius.

Jis negalėjo atsistebėti ne tik dėl to, kad Eglei kilo blogos asociacijos, bet ir kodėl ji nesikreipė, nesiskundė laidos kūrėjams. Tačiau ir E. Jackaitė, ir K. Malinauskas tikino, kad buvo kreiptasi.

„Mia šnekėjo su personažu, kurį vaidino R. Valiukaitė, - teisinosi H. Mackevičius. - Nesuprantu, ko ji čia ieško, nieko nepametus? Kitas dalykas, kad mes čia ne prie ko, nes tą tekstą sugalvojome ne mes. Mes parašėme tik klausimus, o į laidą pakviesti žmonės atsakinėjo tai, ką norėjo“. Pasak jo, natūraliai taip nėra daroma, tačiau sezono pradžios proga kviestiniai laidų vedėjai galėjo atsakinėti taip, kaip jiems patinka. H. Mackevičius tikino, kad už tai jie nėra atsakingi.

„Ar kam nors E. Jackaitė sakė, kad jai nepatinka jos personažas?“, - netrukus ragelyje pasigirsta H. Mackevičiaus klausimas, adresuotas kitiems laidos kūrėjams.

Paklaustas, ar Mios žodžiai nebuvo tiesiog per žiaurūs, net nesiejant žinomos, aktorės, H. Mackevičius atsakė: „Nematėte britų humoro laidų.. Humoro laidoje netikri personažai daro netikrus dalykus, galima šnekėti, ką nori. Mia improvizavo. Čia gal nebuvo pati geriausia laidos vieta, bet pasakė, tai pasakė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją