Iškart po šių žodžių pakviestas į sceną, atsistojo tarp žiūrovų sėdėjęs vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius. Spalio 15 dieną jam sukako 40 metų.

Šio gražaus jubiliejaus proga draugai nusprendė „Baltijos cirke" parodyti trumpą statomos operos „Pajacai“ fragmentą, kurios kostiumų autorius - J. Statkevičius.

Staigmena Juozui ir žiūrovams

J. Statkevičius scenoje gavo didelę baltų rožių puokštę, D. Ibelhauptaitė įteikė dovaną, kurioje buvo knygos. Lietuvos žvaigždę sveikino ne tik visas „Baltijos cirkas", kolegos, draugai, bet ir netikėtai staigmenoje sudalyvavę cirko žiūrovai.

„Tokį garsų žmogų, kaip Juozas Statkevičius, sutikti gatvėje ar cirke, ant žiūrovų suoliuko, – tikrai neįprastas vaizdas eiliniam žmogui. O ką jau bekalbėti apie galimybę pamatyti dizainerį jo gimimo dieną. Buvo labai malonu! Nejučiomis akys krypo į dizainerio drabužius. Netikėta buvo jį išvysti apsirengus kasdieniškai – su tamsiai mėlynais džinsais ir pilku švarku. Tiesa, šypsena nuo Juozo Statkevičiaus lūpų, iškvietus jį į sceną, nė akimirkai nedingo“, - savo įspūdžiais dalinosi „Baltijos cirko“ artistų pasirodymo su mažu sūneliu pasižiūrėti atėjusi Lina.

„Juozas reagavo labai natūraliai, nors nesitikėjo. Žinojo, kad bus siurprizas, bet koks? Mes niekam neskelbėme ir kad bus „Pajacų“ fragmentas pristatytas“, - kalbėjo P. Variakojis.

Šiuo metu jubiliejinės kolekcijos pristatymui besiruošiantis ir, kalbama, po tris valandas per parą miegantis, dizaineris atrodė itin sublogęs. Jubiliejaus dieną jis buvo apsirengęs tamsiai mėlynais džinsais ir pilku švarkeliu.

„Viskas vyko kukliai... Ir Dalia sakė, kad Juozas yra kuklus žmogus, nemėgsta... Buvo įteiktos gėlės, knygos ir tiek“, - kalbėjo „Baltijos cirko" vadovas.

Pasak jo, nors iš pradžių J. Statkevičius slėpė, kad yra nustebęs, bet po sveikinimo tai pripažino ir padėkojo.

Vėliau vyko specialiai Juozui skirtas furšetas, kuriame žiūrovai jau nebedalyvavo.

Galbūt, dizaineris ir norėjo kukliai sutikti tikrąją jubiliejaus dieną, tačiau šį ypatingą gimtadienį jis ketina paminėti spalio 21 d. „Utenos pramogų" arenoje, kur surengs savo kolekcijos ir antrosios knygos pristatymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją