Pati Eglė tikino, kad „Eurovizija“ buvo pirmasis konkursas, prieš kurį ji nesijaudino: „Tiesiog jauduliui nebuvo laiko“. Tačiau jaudinosi tėveliai. Prieš konkursą buvo dingę Eglutės lagaminai su sceniniais rūbais, o ir pats dalyvavimas šiame koncerte atsiėjo ne vieną dešimtį tūkstančių...

„Naudodamasis proga labai noriu „padėkoti“ Kultūros ministerijai, kuri ne tik neparėmė mūsų, bet dar ir špygą parodė“, - šiek tiek atslūgus euforijai laidos "Kakadu" žurnalistams sakė Eglės tėvas Virgilijus Jurgaitis.

Pasak LNK pranešimo spaudai, laidos žiniomis, E. Jurgaitytės pasirodymas kainavo apie 80 tūkstančių litų. Lėšų konkursui skyrė Eglės tėvai ir privatūs rėmėjai.

„Tas reportažas buvo klaidinantis, nes žurnalistai „nukirpo“, kaip mes dėkojome Švietimo ir mokslo ministerijai, Vilniaus savivaldybei, kurios kartu skyrė mūsų pasiruošimui 60 tūkstančių litų. Tad sakyti, kad Valstybė mūsų neparėmė, būtų klaidinga ir negražu“, - portalui DELFI sakė Eglės tėtis Virgilijus Jurgaitis.

Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai tvirtina, kad per Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą Eglės pasirodymui buvo skirta 20 tūkstančių litų, Vilniaus savivaldybė pervedė 40 tūkstančių. Taip pat 100 tūkstančių litų buvo skirta LRT iš dalies paremti transliacijos išlaidas. Pastaroji suma buvo skirta iš Vyriausybės rezervo fondo.

Pasak Jono Vilimo, LTV muzikos laidų prodiuserio, Nacionalinis transliuotojas, kaip EBU narys ir šio renginio organizatorius, padengė būtinas kelionės, viešbučių bei „Eurovizijos“ mokesčio išlaidas. Visas kitas išlaidas privalėjo padengti patys tėveliai arba ieškoti rėmėjų.

"Daugumoje užsienio šalių šias papildomas būtinas išlaidas, kurios skirtos repeticijoms, fonogramų pilnam išbaigimui ir pasirodymo atributikai padengia atlikėjus kuruojančios prodiuserinės firmos. Pas mus šiuo atveju viskas kiek kitaip", - sakė J. Vilimas.

"Vienintelė institucija, kuri labai negražiai pasielgė buvo Kultūros ministerija. Parašėme jų rekomenduotus prašymus, jie juos priėmė, kasdien teiraudavomės, ar jie kažkur keliauja, o praėjus mėnesiui jie mums pareiškė: "jūs nebetrukdykit, pinigų jums neskirsim", - guodėsi V. Jurgaitis. Anot jo, jei būtų iškart „pasiuntę“, jie laiką būtų skyrę kitų rėmėjų paieškai, nors, smulkių remėjų, kaip sako Eglės tėtis, ir taip atsirado.

Minėtasis „Kakadu“ reportažas ir Eglės Jurgaitytės įspūdžiai iš Kipro

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją