Pasak Vilniaus VPK Eismo priežiūros tarnybos viršininko Vytauto Černevičiaus, „Siemens arenos“ automobilių stovėjimo aikštelės – ne vieta tikrinti transporto priemonių galimybes.

„Vienareikšmiškai, didelis garsas, greitis visada pritrauks dėmesį, todėl reikia pasirinkti nuošalesnes vietas. Atsimenu, ten būdavo triukšmas, todėl gyventojai piktindavosi ir važiuodavo patruliai“, - kalbėjo pareigūnas.

Mažas nusižengimas geriau nei didelis

Dešimties metų vairavimo patirtį turintis A. Nedzinskas prisipažino apie šį nusižengimą žinojęs: „Aš tai žinojau, bet mačiau, kad aikštelė saugi, didelių dalykų neišdarinėjau, pabandžiau, kaip automobilis slysta, sukasi ir viskas, todėl pravažiuodamas sugalvojau pabandyti“.

„Apie tai, kokiame greityje automobilis nevaldomas, geriau jau žinoti aikštelėje, negu būti „kelių ereliu“ ir sukelti eismo įvykį, kuriame žūtų niekuo nekaltas žmogus“, - pridūrė iš dviejų blogybių vieną pasirinkęs Seimo narys.

A. Nedzinskas įsitikinęs, kad neteisingai elgiasi žmonės, kurie taip važinėja dažnai, savo malonumui, todėl jiems reikia ieškoti nuošalesnių vietų, tačiau jo atvejis kitoks.

„Nedariau visokių viražų. Mėgėjiškai gali išbandyti tokius dalykus ir kelyje, bet pasirinkau saugesnę vietą. Jeigu tai būtų mano pomėgis, tada tikrai ieškotum tos vietos, kurioje galima, o vieną kartą pabandyti aikštelėje, nėra didelis nusikaltimas“, - savo poziciją išreiškė pašnekovas.

Paklaustas, ar dar kartą užsuks į „Siemens arenos“ aikštelę, atsakė: „Ne, tai nėra malonumas ar žaidimas. Pabandei ir viskas. Įgūdžiai niekur nedingsta“.

Naudinga, bet rizikinga

Tuo tarpu V. Černevičius priminė, kad, nors išbandant savo automobilio galimybes vairuotojas įgyja daugiau patirties, nereikia pamiršti, kad mieste esančios gyvenamųjų namų aikštelės, aikštelės prie prekybos centrų ir kitų lankomų objektų tam netinkamos.

„Manau, kad yra Vilniuje nuošalių aikštelių, kurios niekam nepriklauso ir kur galima savo jėgas išbandyti. Nebūtinai aikštelės, gali būti ir kažkokie keliai”, - patikslino pareigūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją