Fizinės saugos skyriaus direktorius Arvydas Januška papasakojo kitokią vakarykščių incidentų versiją: „Masiniuose renginiuose, kaip bebūtų liūdna, retai pavyksta išvengti panašių incidentų. Žmonės neretai būna padauginę, juos suvaldyti tampa sunkiau, todėl dažnai, siekiant užkirsti kelią didesniems pažeidimams ir užtikrinti renginio saugumą, tenka panaudoti fizinę jėgą, kuri, asmeniui priešinantis, palieka akivaizdžių žymių“.

Pasak jo, nagrinėjant konkrečiai Egidijaus atvejį, situacija klostėsi taip: „įpusėjus koncertui, E.Dragūnas neteisėtai pateko į užkulisių zoną, jis buvo kaip paprastas žiūrovas ir leidimo ten būti neturėjo. Vadovaujantis „Siemens arenos“ patvirtintomis vidaus tvarkos taisyklėmis, patekti į užkulisių zoną gali tik asmenys, turintys specialius leidimus. Vyras buvo pastebėtas neleistinoje zonoje ir apsaugos darbuotojų buvo palydėtas atgal į salę ir įspėtas, po kiek laiko, Egidijus buvo vėl pastebėtas užkulisiuose. Tą kartą, apsaugos darbuotojų jis buvo išlydėtas iš arenos pro tarnybinį išėjimą. Šiuo atveju ne jis pats išėjo, o buvo išlydėtas dėl pakartotinio vidaus tvarkos pažeidimo“.

Vadovaujantis asmens ir turto saugos įstatymu, apsaugos darbuotojai turi teisę pašalinti iš renginio vietos asmenis, nesilaikančius ar pažeidžiančius renginio vietos vidaus tvarkos taisykles.

„Po kiek laiko, pasinaudodamas tuo, kad pro tarnybinį įėjimą vyko judėjimas, E.Dragūnas vėl įėjo į areną. Čia jis buvo sulaikytas apsaugos darbuotojų ir paprašytas išeiti. Vyrui nesutikus, buvo bandoma jį išvesti, tačiau atlikėjas pasipriešino apsaugos darbuotojams. Vienam iš jų Egidijus smogė buteliu per galvą, todėl buvo imtasi priemonių vyrą sulaikyti. E.Dragūnas priešinosi, todėl jis buvo pargriautas ant žemės ir buvo panaudota specialioji priemonė – antrankiai. Atvykus policijai, vyras buvo išvežtas“, - DELFI pasakojo A. Januška.

Paklaustas, kokia fizinė prievarta yra laikoma leistina, „Ekskomisarų biuro“ fizinės saugos skyriaus direktorius tikino, jog leistina tai, kas reikalinga pagal aplinkybes: „Fizinę prievartą ir specialiąsias priemones galima naudoti tiek, kiek būtina daromam teisės pažeidimui nutraukti ir pažeidimą padariusiam asmeniui sulaikyti. Tai priklauso nuo kiekvienos situacijos. Teisės aktai leidžia antrankius apsaugos darbuotojams panaudoti tais atvejais, kai sulaikomasis asmuo aktyviai priešinasi sulaikymui“.

Vyras teigė, jog apsaugos darbuotojai neviršijo savo įgaliojimų: „Arenoje esantys vaizdo įrašai patvirtina mano turimas žinias. Pagal mano turimą informaciją, darau prielaidą, jog apsaugos darbuotojų veiksmai buvo teisėti.“

Drauge su E.Dragūnu į komisariatą pristatytas kitas sumuštas vyras, pasak A.Januškos, „Siemens arenoje“ elgėsi neleistinai: „Tas asmuo buvo užsilipęs ant aparatūros ir ant jos šokinėjo, tokiais veiksmais sukėlė grėsmę visai koncerto kokybei. Į apsaugos darbuotoju prašymus nulipti ir negadinti įrangos vyras nereagavo, todėl buvo panaudota fizinė prievarta ir jis buvo perduotas policijai. Kuomet žmogus aktyviai priešinasi, sužalojimų neįmanoma išvengti. Kartais tenka žmogų pargriauti, tačiau apsaugos darbuotojai visuomet stengiasi išvengti rimtesnių kūno sužalojimų, deja ne visuomet tai pavyksta. Kiekvienu atveju dėl veiksmų teisėtumo ir sulaikytų asmenų įtariamo teisės pažeidimo padarymo tyrimą atlieka policija. Tai yra ta institucija, kuri išsiaiškina visas įvykio aplinkybes ir pateikia teisinį jų vertinimą. Šiuo atveju, aš manau, kad apsaugos darbuotojai atliko savo darbą. Jie ėmėsi visų būtinų priemonių, kad visi susirinkę žiūrovai jaustųsi saugūs“.

E.Dragūnas buteliu „švaistosi“ jau nebe pirmą kartą. Prieš keletą metų po panašaus konflikto su verslininku Kęstučiu Verslovu, atlikėjas buvo nuteistas ir jam buvo skirta bausmė - viešieji darbai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją