Gabrielė džiaugiasi, kad už studijas universitete mokėti neteks, mat ji mokysis valstybės finansuojamoje vietoje.

„Paskutinius du metus svarsčiau apie galimybę studijuoti šią specialybę. Patinka literatūra, mėgstu rašyti. Lietuvių kalba mokykloje buvo mėgiamiausias dalykas, visą laiką traukė. Svarbu studijuoti tai, kas patinka“, - įsitikinusi tituluota gražuolė.

Mergina sako, kad teisė ir ekonomika bei kitos populiarios specialybės jos netraukė. „Turėjau silpnybę – norą rašyti ir interpretuoti, analizuoti kūrinius. Man patinka, tai – mano aistra, todėl ir nusprendžiau mokytis lietuvių kalbą“, - tikino ji.

Paklausta, ar jau mąstė, ką veiks tapusi diplomuota filologe, G.Martirosianaitė sakė, jog nenorėtų dirbti lietuvių kalbos mokytoja mokykloje ar dėstyti universitete. „Mokytojo darbas reikalauja daug ištvermės, kantrybės. Nežinau, ar pakankamai šių dalykų turiu“, - svarstė gražuolė. Gabrielės manymu, jauniems žmonėms dažniausiai trūksta šių būdo bruožų.

„Moksleiviai yra jauni, mėgsta pakvailioti. Mokytojas visada turi išlikti atsakingas ir teisingas, todėl mokytojos darbo nedirbsiu“, - kalbėjo „Mis Lietuva 2008“ titulą turinti mergina.

Gabrielė jau kuria ateities planus ir norėtų dirbti žurnaliste laikraštyje arba žurnale.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją