Kaip praneša Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos, pastatas Didžiojoje g. 15 yra įrašytas į Kultūros vertybių registrą, tad darbai šiame kultūros paveldo objekte turi būti atliekami laikantis paveldo objektų tvarkybos technologijų, juos vykdyti turi teisę tik atestuoti specialistai.

Jei M. Gelažnikas laiku ir tinkamai neįvykdys teismo nutarties, antstolis atliks priverstinio vykdymo veiksmus ir vėliau išieškos iš verslininko vykdymo išlaidas, o Departamentas kreipsis į teisėsaugos institucijas dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo.

Primename, kad M. Gelažnikas už pažeidimus, susijusius su minėto pastato niokojimu ir pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymu buvo ne kartą baustas.

Departamento direktorė reikalauja, kad iki š.m. rugpjūčio 7 d. verslininkas informuotų apie veiksmus, kurių imsis ir pateiktų jų grafiką, kad būtų laiku ir tinkamai įvykdyta teismo nutartis. Taip pat verslininkas ne vėliau rugsėjo 15 d. turi informuoti apie įvykdymo rezultatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją