Teisėjos Nidos Vigelienės paskelbtą nutarimą A. Sakalauskas dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau šia teise nepasinaudos. „Galėjo būti griežtesnė bauda, todėl nutarimo neskųsiu“, - DELFI sakė aktorius, pripažinęs, jog po eismo įvykio supratęs, kad pasiekė dugną.

Skirdamas nuobaudą teismas teigia atsižvelgęs į administracinėn atsakomybėn patraukto asmens asmenybę, jo nuoširdų gailėjimąsi bei į tai, kad jis jau pradėjo atlyginti per eismo įvykį nukentėjusiesiems padarytą žalą.

Teisėja N. Vigelienė aktoriui išaiškino, kad baudą jis privalo sumokėti per 40 dienų nuo nutarimo įsiteisėjimo, tačiau jeigu jis neturi pinigų, gali raštu kreiptis į teismą ir prašyti išdėstyti baudos mokėjimą. Aktorius greičiausiai šia teise pasinaudos, nes teisme prisipažino, jog šiuo metu „yra striuka su pinigais“.

A. Sakalauskui administracinio teisės pažeidimo bylą Vilniaus policija iškėlė dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo, kai jis neblaivus (2,2 promilės alkoholio, vidutinis girtumas) lapkričio 20-ąją 14.09 val. sostinės Aguonų gatvėje savo vairuojamu automobiliu „Subaru Legacy“ apdaužė „Audi“, „Volvo“, „Volkswagen“, „Renault“, „Honda“, BMW ir „Peugeot“ markių automobilius.

Aktorius teisme pirmadienį aiškino, kad sutinka su policijos nustatytomis aplinkybėmis bei girtumu. Jis aiškino buvęs netoli namų ir nusprendęs, kad nieko baisaus neatsitiks, jeigu iki jų parvarys savo automobilį.

„Gailiuosi, kad taip atsitiko, bet tai – ne pasiteisinimas“, - kalbėjo teisme A. Sakalauskas, kuriam grėsė bauda nuo 4 iki 5 tūkst. Lt, draudimas vairuoti nuo 3 iki 5 metų bei areštas nuo 15 iki 30 parų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją