„Seniai erzino, bet kantrybė trūko, kai pamačiau savo bičiulio mikroautobusiuką ištepliotą solomonais“, - DELFI pasakojo A. Ramanauskas.

Šeštadienio naktį sukurta „Facebook“ grupė sulaukė greito populiarumo. Šiuo metu Solomono pagavimo idėją palaiko beveik 400 žmonių ir jų skaičius nuolat auga.

Užrašas ant sienos
Prisijungę žmonės liudija, kad gigantiškų užrašų „Solomon“ pilna ne tik ant Vilniaus ir jo apylinkių namų sienų, bet ir kituose miestuose. Daugelis palaiko A.Ramanausko iniciatyvą ir teigia mielai finansiškai prisidėsią prie Solomono pagavimo. Pradinė premijos suma šiuo metu jau yra padidėjusi iki 1000 litų ir auga toliau. A. Ramanauskas garantavo, kad pinigus tikrai išmokės. Pinigų gali tikėtis tas (ar tie), kurie su įkalčiais demaskuos Solomono asmenybę.

Neabejotini įrodymai būtų vaizdo įrašai arba fotografijos, bet pakaktų ir kelių nepriklausomų šaltinių neginčijamų paliudijimų, kas yra Solomonas. „Anonimiškumą garantuoju. Medžiaga keliautų į policiją ir – svarbiausia – visi, kieno turtas yra jo suniokotas, žinotų pagaliau, iš ko išieškoti“, - tinklalapio grupės sienoje rašo A. Ramanauskas.

Jis įsitikinęs, kad Solomonas greitai bus pagautas. „O pagavę turėsime gerą pavyzdį ir precedentą gaudydami kitus“, - sakė A. Ramanauskas. Be minimo Solomono, savo pseudonimus ant sienų plačiu mastu rašinėti mėgsta ir veikėjai pasivadinę Cabri, Sput ir kt.

Pseudonimai ant sienų vadinami tagais (tag - ang. etiketė). Jie atsirado drauge su hiphopo kultūra. Tagai niekada nebūna legalūs, purškiami naktimis, skubotai, padaromi vienu kartu. Ginčijamasi, ar tagus galima priskirti grafičiams. Grafitis - ant sienos išpurkštas piešinys. Tuo tarpu tagai dažniausiai neturi jokios meninės vertės. Jų vienintelis tikslas pranešti: aš čia buvau ir pasižymėjau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)