Liūtu pasivadinęs 21 metų kaunietis Deividas, praėjusį savaitgalį vykdamas į Latviją tikėjosi, kad toks pseudonimas jam atneš sėkmę. Taip ir įvyko. Vaikinas išrinktas šauniausiu bei gražiausiu Baltijos šalių gėjumi.

Kitas kaunietis Darius tik vienu tašku atsiliko nuo antros vietos laimėtojo latvio. 25 metų Darius pagal sutartį Vokietijoje filmuojasi pornografiniuose filmuose.

Vienoje iš penkių rungčių vaikinai turėjo pasirodyti tik su kelnaitėmis. Konkurso dalyviai demonstravo choreografinius gebėjimus, plastiškumą. Liūtui, įvairiuose klubuose šokančiam striptizą, atlikti prieš publiką gundymo šokį nebuvo sunku.

Dėmesys dalyviams

Tarp komisijos narių buvo ir garsus kaunietis, tarptautinio konkurso „Mrs. Travesti“ nugalėtojas Melani, bei Kauno apskrities seksualinės lygybės organizacijos pirmininkas Robertas. Anot jų, Liūtas buvo įspūdingiausias. „Estai scenoje buvo santūrūs. Latviai įsibėgėjo tik antroje pasirodymo dalyje. Lietuviai nuo pirmos akimirkos spindėjo šypsena, buvo atsipalaidavę. Jokios korupcijos nebuvo. Mus net atskyrė nuo dalyvių, kad jie negalėtų kaip nors paveikti mūsų sprendimų“, – pasakojo Melani.

Jis puikiai įvertino konkurso organizatorių darbą ir dėmesį dalyviams: buvo užsakyti autobusai, dviviečiai kambariai visai savaitei viešbutyje, norintys galėjo naudotis choreografo, stilisto, kirpėjo paslaugomis.

Liūtui buvo įteiktas pagrindinis prizas – 300 eurų (1035 litai). Už publikos simpatijas lietuvis dar gavo 350 litų bei kosmetikos. Rugpjūtį jis atstovaus Lietuvai Europos gėjų rinkimuose Amsterdame.

Nebijo pažeminimo

Deividas tikisi, kad rugpjūčio 25 dieną vyksianti „Mr.Europa“ atranka bus jo naujos karjeros pradžia. „Tas konkursas – tai aukščiausia klasė“, – vertino Liūtas.

Vaikinas nė kiek nesijaudina, kad toks išgarsėjimas gali apkartinti jo gyvenimą. Apie sūnaus seksualinę orientaciją mokytojos profesiją turinti D.Balčiūno mama tik įtaria, nes vaikinas sakė neslėpdavęs, jog dalyvauja fotosesijose ar šoka klube. Šokti jis mėgo nuo vaikystės.

„Na, jeigu dabar sužinos, telefonu nesiaiškinsime. Nuvyksiu į Šiaulius ir pasikalbėsime“, – kalbėjo iš šio miesto kilęs Liūtas.

Bus jūreivis

Ateityje vaikinas norėtų studijuoti kurioje nors jūreivių mokykloje.

O kol kas – šoka pagal užsakymus mergvakariuose, įvairiuose pasilinksminimuose. Duonai užtenka. Vienas užsakymas (2–3 šokiai) – 300 litų. Kartais tokių darbelių per mėnesį pasitaiko 10, 20, o kartais – tik 5. Vasarą uždirba daugiau. Užsienyje, pasak Liūto, jis gautų trigubai tiek, kiek dabar jam mokama gimtinėje. Daug pinigų vaikinas išleidžia kosmetikai, o ypač drabužiams.

Būna, kad merginos po vakarėlio ima jį kabinti, tačiau telefono numerio Deividas niekam nedalija. „Turiu draugą. O gal pažįstamą? Stipriai dar nesu mylėjęs“, – prisipažino gražiausias Baltijos šalių vaikinas.