- Rokas kartą yra pasakęs, kad jam labai tinka kario archetipas. O koks gi archetipas labiausiai tinka tau, Aiste?

- Jeigu Rokas - karys, tai aš esu laukianti grįžtančio kario moteris (šypteli).

- Norėjau paklausti Aistės, ar ji išgyveno dėl ne itin sėkmingo pasirodymo Eurovizijoje? Galbūt dabar kiek pasikeitė šis renginys ir daugiau jame tautinių motyvų. Ar nemanytumėte, jog dabar ta pati daina galėtų daugiau pasiekti?

- Be abejo, kad buvo stresas, išgyvenau. Manau, kad tuometinis mano pasirodymas tiesiog neatitiko to laikmečio. Šiuo metu apie dalyvavimą „Eurovizijoje“ negalvojame. Manome, kad „Eurovizija“ Lietuvoje yra per daug sureikšminta, tai yra tiesiog vienas iš konkursų.

- Ar vairuojate? Jei taip, kokius automobilius?

- Mes su Roku esame prancūziškų automobilų gerbėjai, abu vairuojame „Renault“. O Mantas vairuoja mikroautobusiuką (šypsosi).

- Vokalas yra lavinamas ir dainuoti išmokstama. Kiek procentų, Aiste, tavo vokalui davė „mokymasis“ ir kiek talentas?

- Niekad neskaičiavau. Bet faktas, kad be nuolatinio darbo rezultatas bus prastesnis. Balsą reikia nuolat puoselėti, lavinti. Aš paauglystėje grojau pianinu, vėliau pradėjau mokytis vokalo privačiai.

- Ar Jus palietė ta visų minima ekonominė krizė?

- Mūsų yra tokia strategija: geriau surengti mažiau koncertų, bet kokybiškų. Tai neturi nieko bendro su krize. Mes kaip tik manome, kad kartu su ekonomine krize atėjo dvasinis žmonių prabudimas.

Pasibaigus konferencijai A.Smilgevičiūtė DELFI atskleidė ir dilgėlių kotletų, kuriuos labai mėgsta visi grupės nariai, receptą.

- Kaip kilo ideja tokiam originaliam albumo virseliui? ar jus patys esate jo autoriai?

- Šio albumo viršelį mums sukūrė dailininkė Eglė Micikevičiūtė. O šiaip mes pirmiausia kiekvienam albumui ieškome idėjos, atspindinčios albumo tematiką, o po to tik ieškome žmogaus, kuris galėtų tą įgyvendinti. Vieno mūsų albumo viršelį yra sukūręs ir mūsų grupės lyderis Rokas Radzevičius.

- Ar šeiminis darbas padeda kūrybai ar trukdo?

- Šeimos nariams dirbant kartu, be abejo, yra geresnis vienas kito pajautimas, lengvesnis supratimas kito idėjų, minčių. Bet yra ir kita medalio pusė, kadangi kūryba yra labai asmeninis dalykas, kartais sveika pabūti atskirai vienam nuo kito, kad kažką išgrynintume, sukurtume.

- Scenoje esate jau daugybę metų. Ar negalvojate apie pasitraukimą?

- Mes esame ne scenoje, o kūryboje. Pirmiausia yra kūryba, o tik po to scena.

- Kokią svajonę bandytumėte įgyvendinti, jei turėtumėte (jei dar neturite) milijoną litų?

- Įgyvendintumėme savo kūrybines svajones, kurioms dažniausiai stinga pinigų, kaip pavyzdžiui, pastatytumėme keletą roko operų, siekdami kitos kokybės pabandytumėme savo albumą įrašyti užsienio šalių studijose ir t.t.

- Naujame jūsų albume - du diskai. Kuri albumo dalis jums brangesnė, vertingesnė?

- Abi skirtingai vertingos. Tai susiję su mūsų prisiminimais. Kiekviena daina atspindi tam tikrą mūsų gyvenimo ir kūrybos laikotarpį. Ankstyvosios dainos, kurios yra mėlynajame diske, nors ir nėra tokios kokybiškos skambesio prasme, tačiau jaunatviškai nuoširdžios, atspindinčios jaunų berniukų, ieškančių moterų, psichologinę būseną.

- Koks firminis „Skylieciu“ valgis?

- Dilgėlių kotletai. Šį receptą ypač panaudojome „partizaninėje stovykloje“ šią vasarą, kurdami naują programą laisvės kovų tema.

- Kaip įsivaizduojate save dar po dešimties metų? Ar planuojate kokių naujovių, permainų?

- Per ateinančius 10-imt metų nemanau, kad kas nors labai pasikeis. Per juos norėtųsi įgyvendinti, ką dabar esame sugalvoję: laisvės kovų dainų CD, grupės 20-mečiui norime įrašyti naują albumą akmenų tema, bent dvi roko operos yra pradėtos kurti. O dar didesnė svajonė yra kad visa mūsų veikla išvirstų į muzikinį teatrą.

Dilgėlių „kotletai"

"Iš tiesų tai čia Roko receptas", - DELFI prasitarė Aistė. Paprašyta atskleisti dilgėlių maltinukų receptą, dainininkė su džiaugsmu vardijo reikiamus ingredientus: dilgėlės, geriau jaunos, kiaušiniai, fermentinis sūris ir smulkinti svogūnai", - pasakojo ji.

Dilgėlių maltinukus pasigaminti reikės dilgėlių. Geriau jausnesni augalai, ne peraugę. Dilgėlės nuplikomos vandeniu ir susmulkinamos. Į susmulintų dilgėlių masę mušami keli kiaušiniai (kiaušinių kiekis priklauso nuo dilgėlių masės), pridedama smulkintų svogūnų, fermentinio sūrio, suformuojami maltinukai ir iškepami.

Paklausti, kaip galėtų apibūdinti dilgėlių "kotletų" skonį, muzikantai tvirtino, kad tokio patiekalo skonis jiems primena špinatų skonį.

"Dilgėlių „kotletai" yra labai sveikas patiekalas, nes dilgėlėse yra daug geležies, be to, skanu labai", - pokalbio pabaigoje atskleidė R. Radzevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją