K. Krivicko vadovaujamos bendrovės sąskaita sumažės dėl dar 2007-ųjų spalio 6-ąją laidoje „Sudaužytų širdžių klubas“ tuometinės vedėjos E. Jackaitės pasakytų žodžių apie R. Zakijevą – esą moteris yra grubi ir agresyvi.

Kaip pažymėjo teismas, ar asmuo yra grubus bei agresyvus yra konstatuojamojo, o ne vertinamojo pobūdžio duomenys, todėl gali būti patikrinti tiesos požiūriu ir vertinami kaip faktai.

„Atsakovas šioje byloje nepateikė įrodymų, kad paskleista žinia atitinka tikrovę. Teismo posėdžio apklausti liudytojai nurodė, kad ieškovė nėra grubi, agresyvi, ji yra geras žmogus. Todėl teismas laiko, kad apie ieškovę paskleisti teiginiai neatitinka tikrovės“, - dar praėjusių metų savo sprendime pabrėžė Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas. Šio teismo sprendimą aukštesnės instancijos teismas trečiadienį paliko galioti nepakeistą.

R. Zakijeva iš jau neberodomo „Sudaužytų širdžių klubo“ kūrėjų ir laidą rodžiusios TV3 televizijos siekė prisiteisti 100 tūkst. litų, tačiau teismas nusprendė, kad ši suma – per didelė.

Byloje trečiuoju asmeniu buvo patraukta ir E. Jackaitė, kuri oficialiuose dokumentuose yra įvardijama kaip Gileta Eglė Brazienė. Tačiau aktorė nesutiko, kad turėtų prisiimti atsakomybę dėl televizijos eteryje parodytų jos žodžių. Pasak jos, už tai turėtų atsakyti K. Krivicko vadovaujama bendrovė, nes „Sudaužytų širdžių klubas“ nebuvo transliuojamas tiesiogiai, montaže ji nedalyvavo, o kokį vaizdą ar tekstą paleisti į eterį sprendžia tik „TV PRO grupė“.

„Aš tik dirbau savo darbą ir vykdžiau laidos vedėjo nurodymus“, - teismui nurodė E. Jackaitė.

R. Zakijeva teismui skundėsi ne tik laidoje jos atžvilgiu išsakytais žeminančiais žodžiais, bet ir E. Jackaitės savivaliavimu. Moteris ieškinyje nurodė, kad laidos vedėja su operatoriumi be leidimo filmavo jos namus bei paviešino asmeninio gyvenimo detales.

Šioje laidoje buvo parodyta apie R. Zakijevos ir jos vyro ikivedybinio gyvenimo nesusipratimus.

Moralinę žalą patyrusi moteris kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, kuri pripažino, jog laidos „Sudaužytų širdžių klubas“ autoriai pažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą.

E. Jackaitė neišsižadėjo savo žodžių, jog laidos metu R. Zakijevą pavadino „grubia ir nemandagia“, tačiau esą tokius žodžius paskatino netikėtas moters elgesys.

„Aš tik dirbau savo darbą. Pagal scenarijų turėjau grąžinti Raisos vyrui jo buvusios žmonos daiktus. Prisistačiau, įėjau, o ji kad puls šaukti. Mano komentarą, jog moteris grubi, buvo galima iškirpti, tai buvo K. Krivicko prodiuserinės kompanijos sprendimas viską palikti taip, kaip pasakiau, todėl visą atsakomybę neša jie. Juk jei susikeikčiau, jie tikrai iškirptų“, - aiškino aktorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją