Idealių savybių neturinti

„Visiškai nesitikėjau laimėti, - iškart pareiškė geodezininke dirbanti Vaida. - Turėjau ne mažai savo favoričių, bet mintyse galvojau, kad „Mis Lietuva“ turi atitikti „Mis Publika“ titulą“. Dėl ko mane išrinko? Manau dėl to, kad esu įvairiapusiška. Nesu nei idealiai graži, nei idealiai komunikabili ar pasižyminti kitomis idealiomis savybėmis. Aš turiu visko po truputį, po dalelę. Galbūt tai komisiją ir sužavėjo“.

Vos karūnuota, mergina prisipažino, kad negalėjo išspausti ašarų, nes jai tai buvo per daug netikėta staigmena. „Toks jausmas, kad sapnuoju. Antrą kartą sapnuoju“, - šypsojosi ji.

Mergina džiugiai prisiminė, kaip prieš kelias savaites ji susapnavo tas pačias plaukiojančias žuvis, kurias matė sapne prieš laimėtą konkursą „Mis Laikinoji sostinė 2009”: „Nenorėjau galvoti, kad aš laimėsiu titulą, bet yra taip, kaip yra. Sapnuoti žuvis – labai geras ženklas“.

„Mis Pasaulis“ konkurse save vertina vidutiniškai

Paklausta, kaip įsivaizduojanti, ar šis titulas labai pakeis jos gyvenimą, mergina atsakė: „Aš būsiu tokia, kaip ir iki šiol, nemanau, kad titulas mane pakeis“.

Nors „Mis Lietuva 2007“ Jurgita Jurkutė ir „Mis Lietuva 2008“ Garielė Martirosianaitė susiejo savo darbus su aktoryste, V. Petraškaitė po finalo buvo įsitikinusi, kad aktorės karjeros nesieksianti, na, nebent suvaidinsianti kokiame televizijos seriale. „Gyvenime aš tikrai nebūsiu aktore“, - tikino ji.

V. Petraškaitė prisipažino savo šansus „Mis Pasaulis 2009“ vertinanti vidutiniškai: „Aš jų nepervertinu, nes tai – visai kitokio lygio konkursas. Komentarus paliksiu ateičiai“.

Šiuo metu Vilniuje gyvenanti ir Vilniaus Gedimino technikos universitete magistrantūroje besimokanti „Mis Lietuva 2009“ prisipažino – ji jau turinti vaikiną. Paklausta, ar jaunajai geodezininkei ne tik žemės matavimas, bet ir ūkio darbai nėra svetimi, ji atsakė, kad tikrai ne. Tiesa, šiame bulviakasyje jai neteko dalyvauti, jos tėtis pats susitvarkė su šeimos ūkio rūpesčiais.

Vaidos pamąstymas apie titulą

Prieš konkurso finalą Vaida viename informacijos portalų pasidalino savo mintimis apie titulą ir laimę.

„Ar kada nors pamąstėte, kada žmogus būna laimingas?… Kiekvieną dieną žvelgdamas į mėlyną dangų, giliai įkvėpdamas gaivaus oro, užuosdamas saldų gėlės kvapą ar jausdamas rasos lašų vėsą… Kaip paprasta, kad verkiančiam kūdikiui pakanka šilto pieno ir mamos lopšinės, smėlio dėžėje išdykaujančiam vaikui – skanaus saldainio. Aš esu laiminga, kai kiti šalia manęs jaučiasi laimingi, arba pati galiu padaryti ką nors, kad jie pasijustų tokie esantys“, - Mislietuva.lrytas.lt išdėstytos merginos mintys.

Ji pridūrė, kad „Mis Lietuva“ karūna padėtų jai dalyvauti socialinėje veikloje bei leistų prisidėti sprendžiant globalias problemas, o pasaulyje garsinti gerą Lietuvos vardą. „Šiandien kiekvienas turime problemų ir sunkumų, tačiau kartais pamirštame, kad jų turi visi. Vaikų globos namai, senelių globos namai, ligoninės, reabilitacijos centrai, gyvūnų prieglaudos… Jų daug, tik dažnai nematome ir negirdime. Todėl akimirkai sustokime, apsidairykime ir pagalvokime…“, - priduria ji.

V.Petraškaitė konkurse "Mis Laikinoji sostinė 2009"

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją