„Žiauriai pikta esu, norisi verkti. Atvykau likus dviem valandoms iki skrydžio, nors anksčiau man užtekdavo valandos. Pagalvojau, maža ką, reikia atvykti anksčiau, nes šalta, sninga“, - pasakojimą pradėjo V. Židonytė.

Mergina tikino, kad tuo metu, kai ji atvyko į oro uostą, iš visų galimų registracijos į skrydžius vartų veikė tik trys. „O žmonių, nesumeluosiu, buvo daugiau nei 500. Tokių eilių nebuvau mačiusi nei Frankfurte, nei Amsterdame“, - kalbėjo ji.

Pasak Vaidos, susidarė ypač didelės eilės, o esą oro uosto darbuotojai iš pradžių nė nesistengė skubėti. Neva po to, kai tarp laukusiųjų eilėse kilo panika, buvo atidaryti dar trys registracijos į skrydžius vartai. Likus valandai iki skrydžio panikuoti pradėjo ir V. Židonytė. Mergina pasakojo pradėjusi nervintis, mat praėjus valandai eilė tik šiek tiek sutrumpėjo.

„Visame oro uoste veikė treji vartai. Kai iki mano skrydžio buvo likusi valanda, sutikau pro šalį ėjusią avialinijų darbuotoją, kurios ir paklausiau, ką daryti. Nuogąstavau, kad eilė per valandą pajudės nežymiai. Ji man paaiškino, kad turiu laukti, ir kad viskas bus gerai“, - prisiminė Vaida.

Kai iki skrydžio į Milaną buvo likę 20 minučių, atėjo ir Vaidos eilė, tačiau oro uosto darbuotoja merginai paaiškino, esą registracija skrydžiui į baigta.

„Už manęs stovėjo būrys italų, jiems laiku išskristi nepavyko. Pasirodo, ir prieš mane buvo kelios moterys, joms taip pat buvo pasakyta, kad skristi laiku nebebus galima. Negaliu patikėti. Eilėje stovėjau dvi valandas, tai pasityčiojimas“, - susierzinusi Vaida.

Nesulaukusi oro uosto darbuotojų pagalbos mergina pati rado aviakompanijos, kurios paslaugomis ji ketino naudotis, atstovybę. Nuvykusi į biurą ji paaiškino apie savo problemą, tačiau sakė deramo dėmesio iš pradžių nesulaukusi.

„Man pareiškė, kad į skrydį pavėlavau pati ir pasiūlė įsigyti dar vieną bilietą, nors už šį jau sumokėjau 1300 litų. Tuomet aš jiems pasiūliau pažiūrėti vaizdo įrašą. Ne aš vienintelė palikta buvau. Paskui mane atėjo pulkai žmonių, neišskridusių į Londoną, Stokholmą. Jūs neįsivaizduojat, kas dabar darosi oro uoste, kiek daug čia žmonių ir visi jie dejuoja“, - pasakojo V. Židonytė.

Vaida į Milaną turėjo atvykti 16-ą valandą, tikino skubėjusi į susitikimą. „Per didžiausias kančias jie man suorganizavo skrydį mažučiu lėktuvėliu per Helsinkį. Už dviejų valandų ten būsim, tai Milane būsiu tik vakare“, - pasipiktinusi ji.

Vaida šią kelionę sakė dar ilgai prisimins, tikino patyrusi ne tik šoką, bet ir pažeminimą. Esą taip Rygos oro uoste jau yra nukentėję daugybė lietuvių, tačiau esą nė vienas garsiai apie tai nekalbėjo.

„Manau, kad aš esu ne pirma... taip tyčiotis iš keleivių negalima, noriu, kad visi keliaujantys pro Rygą šį faktą žinotų“, - neslėpdama emocijų prieš skrydį Fokker lėktuvėliu į Helsinkį kalbėjo V. Židonytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)