Karštas liepos šeštadienis – viena iš nedaugelio dienų įtemptame poros darbų grafike, kai jiedu surado laiko vienai svarbiausių gyvenimo švenčių.

Bažnyčios altorius ir suolai buvo išpuošti baltų gėlių puokštėmis, perjuostomis baltais kaspinais.

Nuotaka buvo pasipuošusi stilinga balta suknele gilia iškirpte, rankose – baltų gėlių puokštelė. Jaunikis pasidabinęs juodu klasikiniu kostiumu, su baltomis gėlytėmis atlape.

Ž. Savicko vestuvių liudininku tapo sporto žurnalistas Andrius Guginis, neseniai parašytos, bet dar neišleistos knygos apie pasaulio galiūną autorius.

Priesaikos metu Jurgita taip susigraudino, kad padarė bemaž pusės minutės pauzę, vėliau vėl tęsė priesaiką.

Porą sutuokė brolis Pijus. Įžymybių tuoktuvės jau seniai tapo vienuolio vizitine kortele. Prie bažnyčios vartų brolis dominikonas jau laukė jaunųjų. Šiems atvykus, paspaudęs rankas dominikonas pakvietė jaunuosius ateiti prie altoriaus. Skambant iškilmingai vargonų muzikai ir griežiant smuikui žinoma pora elegantiškai nužingsniavo altoriaus link.

„Jeigu vestuvių dieną lyja lietus – geras ženklas. Jeigu per „šliūbą“ verkia jaunoji – dar geresnis, bet žiūriu, kol kas nė vienas geras ženklas dar neišsipildė. Žydrūnai ir Jurgita, mes, čia susirinkę, pažadame nors po vieną laimės ašarą išspausti už jus“, – nuotaikingai ceremoniją pradėjo dominikonas ir paskelbė, kad čia Jurgita ir Žydrūnas pradės šeiminį gyvenimą.

„Tai – nepaprastas įvykis, todėl mes sveikiname jus, linkėdami laimės“, –tęsė jis.

„Ačiū visiems susirinkusiems! Dėkojame, kad atėjote tokią svarbią dieną pasidžiaugti mūsų švente“, – prieš skaitydamas Dievo žodį ceremonijos dalyviams tarė Ž. Savickas. Prieš duodama priesaiką Dievo žodį skaitė ir Jurgita.

Tuoktuvės su šou elementais

Jau tradicija tapo brolio Pijaus pasakojimai ceremonijų metu. Ne išimtis buvo ir pasaulio galiūno vestuvės. Šįkart dominikonas prisiminė pirmąsias savo laikytas mišias – primicijas. Pijus prisiminė mišias ėjęs laikyti drebančiomis rankomis, o tuo metu kitas kunigas, turėjęs sakyti pamokslą, Pijaus paklausė, ar šis nesupyks, jei pamokslas bus ilgesnis nei yra įprasta. Gavęs leidimą, kunigas pamokslą sakė valandą ir dešimt minučių. Bendraudamas su kolegomis, kurie buvo tose mišiose, Pijus dar ir šiandien su šypsena prisimena ne tik ilgąjį pamokslą, bet ir patį pamokslautoją.

Šią istoriją brolis papasakojo į rankas pasiėmęs milžinišką samtį, beveik tapusį ceremonijos šou elementu. Esą dominikono tikslas – kad Jurgita ir Žydrūnas nepamirštų santuokos metu išsakytų brolio žodžių.

„Žinau parduotuvę, kurioje išsirinkau patį švenčiausią ir patį didžiausią simbolį. Jį, manau, jūs prisiminsite visą savo gyvenimą“, – kalbėjo jis, o tuo metu bažnyčioje nuaidėjo svečių juokas ir aikčiojimai bei audringi plojimai.

Brolis Pijus, rankose laikydamas samtį, pasakojo jauniesiems istoriją apie žmogų, kuris meldė Dievą, kad šis jam parodytų, kaip atrodo rojus ir pragaras. Esą Dievas klausė žmogaus maldų ir galiausiai neapsikentęs jų išklausė. Žmogus išvydo pragarą, kur daugybė žmonių buvo susėdę aplink didelį puodą ir valgė skaniausius patiekalus, tačiau ten neva tvyrojo mirtina tyla, o valgantieji atrodė esą be galo pikti. Nors aplink puodą susėdę žmonės rankose turėjo milžiniškus samčius, visi buvo alkani, mat samčiai buvo tokie dideli, jog žmonės nesugebėjo jų suvaldyti rankose ir neturėjo galimybės valgyti skaniųjų patiekalų. Žmogus pagaliau suprato, ką reiškia tikras pragaras ir netrukus turėjo galimybę apžiūrėti dangų. Čia jis taip pat išvydo daug žmonių, sėdėjusių aplink puodą, tačiau jie atrodė esą laimingi. Danguje sėdėję žmonės milžinišku samčiu pasemdavo iš puodo maisto ir drauge vienas kitą valgydino.

„Žydrūnai ir Jurgita, šią istoriją tokia šventa proga prieš jus, ir čia susirinkusius garbingus žmones papasakojau rankoje laikydamas šį samtį todėl, kad galbūt kada nors jūsų gyvenime atsitiks taip, kad pradėsite rūpintis tik savimi ir pamiršite savo šeimą, tapsite pikti ir alkani. Kai pamiršite savo mylimąjį ir iš tiesų rūpinsitės tik savimi, žmonės aplink jus taip pat taps alkani ir pikti, o jūsų gyvenimas taps tikru pragaru, todėl saugokite savo šeimą“, – kalbėjo Pijus.

Jaunųjų prie šventoriaus vartų laukė juodos spalvos „Hummer“ automobilis, puoštas baltais kaspinais. Juo po svečių sveikinimų šventoriuje Jurgita ir Žydrūnas išvyko atšvęsti.

Į žinomos poros vestuves atvyko artimiausieji poros draugai ir šeimos nariai. DELFI žiniomis, Jurgita ir Žydrūnas savo šventei ruošėsi paskubomis, todėl smulkmenų kruopščiai nesuplanavo. Šaltinių teigimu, J. Vorobjovaitė vestuvinę suknelę pradėjo siūtis likus vos savaitei iki vestuvių.

DELFI pavyko sužinoti, kad jaunieji į medaus mėnesio kelionę leistis artimiausiu metu dėl įtempto darbų grafiko neketina. Medų jaunieji kopinėti žada tik kitą pavasarį. Esą tik tuo metu abu turės daugiau laisvo laiko, kurį žada paskirti vienas kitam.

Jurgitai santuoka su Ž. Savicku – antroji. Moteris jau turi 15-os metų sūnų iš pirmosios santuokos. Tuo tarpu pačiam Ž. Savickui Jurgita – pirmoji žmona.

Nors jau ir prieš metus buvo pasigirdę kalbų apie netrukus įvyksiančias poros vestuves, Ž. Savickas nuolat jas atidėliodavo. Kalbėta, kad pora tuoksis Havajuose, tačiau galiūnas tokią informaciją pavadino paprasčiausia nesąmone.

Ceremonijos metu – grumtynės

Daugelis žurnalistų, atvykusių įamžinti žinomos poros vestuves, pasiliko šventoriaus užribyje. Atvykę prieš pat vestuves, žiniasklaidos atstovai nebuvo įleisti vidun. Nors Ž. Savickas ir J. Vorobjovaitė iki šiol geranoriškai bendradarbiaudavo su žiniasklaida, šįkart, matyt, nusprendė savo šventei suteikti daugiau privatumo.

Drama virtęs žurnalistų ir Ž. Savicko apsaugininkų susistumdymas prie šventoriaus vartų daugelį papiktino. Atvykstančius jaunuosius bandę įamžinti fotografai turėjo progą pajusti apsaugininkų kumščių jėgą.

Patys žiniasklaidos atstovai tokį ceremoniją saugojusių vyrukų elgesį vadina savavaldžiavimu viešoje vietoje be pagrindo. Esą nė vienas žurnalistas ar fotografas nebandė priešintis šventę saugojusiems vyrukams, tačiau šie panaudojo jėgą ir grasino purkšti ašarines dujas, išvadino žurnalistus skudurais ir driskiais.

„Nors nesibroviau į vidų, apsaugininkas grubiai sugrienė man už sprando prie bažnyčios tvoros. Tokį elgesį vertinu kaip absoliučiai nederamą, nes buvau viešoje vietoje, greta bažnyčios ir net nemėginau prasmukti į vidų, nors tokią teisę turėjau“, – DELFI kalbėjo vienas žurnalistas.

Žurnalistus pribloškė jaunųjų sprendimas apsaugoti ceremoniją, mat ne vienam kolegai patys Ž. Savickas ir J. Vorobjovaitė papasakojo apie savo šventės vietą ir laiką, tačiau vėliau daugeliui teko susidurti su, kaip žurnalistai kalbėjo, „buldogiukais“. Apsaugininkai tepaaiškino, kad toks jaunųjų sprendimas buvo priimtas dėl šeštadienį viename dienraštyje pasirodžiusio straipsnio apie poros vestuves.

Po grumtynių netikėtai nutarta nemalonią situaciją sušvelninti. Prie apsaugininkų priėjęs vienuolis paprašė jų į šventorių įleisti žurnalistus. Tuo metu jaunieji jau buvo išėję iš bažnyčios, juos sveikino svečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją