Beveik valandą trukusio teatralizuoto pristatymo metu pilnutėlėje sostinės Pramogų arenos salėje susirinkusi kviestinė ir bilietukais mojuojanti publika aikčiojo iš malonumo stebėdama deimantais, neoninėmis švieselėmis ir tviskančiais audiniais aptemptus, gracingai žingsniuojančius meno kūrinius.

VIP eilėse įsitaisiusios ponios pavydžiai žvelgė į tobulas lėles, avinčias specialiai J. Statkevičiaus kolekcijai sukurtais vieno garsiausių avalynės guru pasaulyje Jimmy Choo bateliais. O jaučiančios didesnę silpnybę vyrams nei batams skenavo podiumu žingsniuojančius metroseksualus, su nulietomis kasdienai ir koketiškiems kokteilių vakarėliams skirtomis eilutėmis.

Spalio 28-osios vakaras į Lietuvos mados istoriją bus įrašytas paryškintomis raidėmis - pirmą kartą tarp vieno garsiausių mūsų šalies kūrėjų kolekcijos modelių išdidžiai žingsniavo ir vyrai. Neeiliniai. Nuo galvos iki kojų papuošti J. Statkevičiaus kurtais kostiumais ir aksesuarais. Garsūs. Pasaulyje pripažinti operos ir baleto artistai - Edgaras Montvydas ir Nikolajus Ciskaridzė. Charizmatiški - kaip specialiai iš Londono ant lietuviško podiumo debiutuoti atskridęs režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras aktorius Dexteris Flecheris, netrukus debiutuosiantis ir kine - tik šį kartą kaip pirmojo savo filmo režisierius. Bendrai visus tą vakarą žvaigždių taku žengusius galima pavadinti vienu žodžiu - talentingi.

Ant keliasdešimties metrų ilgio baltutėlio podiumo pasirodžiusi baroko ikona, virtusi XXI amžiaus nuotaka, padėjo bene ryškiausią vakaro tašką ir tapo dar vienu neginčijamu J. Statkevičiaus talento pavydžiu.

Tai įvertino ir dizainerio idėjų gerbėjai - nusilenkti publikai atėjusį J. Statkevičių apie 3 tūkst. susirinkusiųjų mados guru pasitiko pakilę iš savo vietų griausmingomis ovacijomis. Ir nors vakaro pradžioje išraiškingų apdarų pademonstruoti ar prabangių suknelių pravėdinti atvykusios kviestinės garsenybės ir pilkųjų cepelinų armija vienoje vietoje atrodė nesuderinama, po J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymo visi jie virto vientisa, spalvota, madai neabejinga mase.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją