Simonos Kazėnaitės filmą “Planet”, pasakojantį apie šiuolaikinės visuomenės ydas, jau netrukus pamatys televizijos kanalo TV6 žiūrovai. Greitai televizoriuose išvysime ir kūrybišką Dignos Dimbelytės minutę “Mano slapyvardis - mėnulis” bei dinamišką Evaldo Arlausko kūrinį “Smėlio žmogus”.

“Filme “Smėlio žmogus” galima įžiūrėti net kelias prasmes ir paslaptis, todėl nuoširdžiai palaikiau jo autorių”, - komisijos darbo įspūdžiais dalijosi komisijos narys aktorius Dainius Gavenonis.

Festivalio žiuri šiemet nusprendė palaikyti ir senąsias kino tradicijas. Nebylaus kino maniera sukurtas filmas “Kas pietums?” prajuokino ne vieną žiūrovą. Jo autorius Žygimantas Amelynas visus metus galės nemokamai žaisti golfą viename golfo klube.

Už kūrybinę pradžią buvo apdovanota turbūt jauniausia festivalio dalyvė Smiltė Jankauskaitė, kuri savo filmą sukūrė būdama vos septynerių.

“Klausinėjantys vaikai yra genialūs. Jie parodo suaugusiųjų kvailumą ir ribotumą. Tokio filmo nebuvo įmanoma neįvertinti”, - pasakojo komisijos narys, žurnalo “Pravda” vyriausiasis redaktorius Kristupas Sabolius.

Netikėčiausio filmo apdovanojimą šiemet pelnė Simono Koiros animacinė komedija “Talentas”. Tai filmas apie tai, kaip sukurti vienos minutės filmą. Pašiepęs kūrybines kančias Simonas iš kino salės išvažiavo originaliu prizu - nauju dviračiu.

Ant dviračio sėdo ir iš paskos išvažiavo geriausios vienos minutės istorijos autorius Tadas Vidmantas. Filmas “Žmogus be veido” pasakojo vieno žmogaus gyvenimo ypatybes. Jo garso takelyje skambantis Algirdo Latėno balsas daugeliui vyresnės kartos žiūrovui sugebėjo išspausti ir ašarą.

Svarbiausias festivalio “Pravda 1 minutė” apdovanojimas “Grand Prix” atiteko animatoriui Antanui Skučui. Net 4 jo darbai pateko į konkursinę festivalio programą ir visi pretendavo į pergalę.

Komisija nusprendė apdovanoti visą atsiųstų autoriaus darbų ciklą, labiausiai pažymėdama mistišką ir lietuvių liaudies mitais paremtą filmą “Raganos burtai”.

“Antano darbai preciziški, animacija “šlifuota” po 3-4 mėnesius, todėl nenuostabu, kad būtent jam ir įteikėme geriausiojo karūną”, - komentavo kino kritikas ir festivalio pirminikas Skirmantas Valiulis.

Šiemet konkursinėje programoje dalyvavę filmai buvo vertinami griežtos ir kaip niekada kritiškos komisijos, kurią sudarė kino kritikas Skirmantas Valiulis, festivalio “Kino pavasaris” vadovė Vida Ramaškienė, aktorius Dainius Gavenonis ir žurnalo “Pravda” vyriausiasis redaktorius Kristupas Sabolius.

Trumpiausių filmų festivalį “Pravda 1 minutė”, kuriame šiemet taip pat sukurtos atskiros mobiliuoju telefonu kurtų filmų ir kino profesionalų nekonkursinė filmų programos, nuo šiol galima išvysti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio kino teatruose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją