Šiuo metu M. Jampolskis pasakojo, kad yra geriausios fizinės ir psichologinės formos, metė gerti ir ketverius metus nevartoja alkoholio. Jis prisiminė, kaip gyvenimas atrodė prieš atsisakant svaigiųjų gėrimų ir į kokias veiklas vėliau pavyko įsitraukti.

„Kai geri, įsivaizduoji, kad esi labai užimtas žmogus, neturi niekam laiko, daug reikalų. Kai mečiau gerti, staiga supratau, kad turiu daug laisvo laiko, galvojau, ką su juo daryti. Užsirašiau į įvairius kursus. Kai prasidėjo karantinas, kūriau muziką. Žaidžiau su „GarageBand“ nemokama programėle. Esu baigęs muzikos mokyklą, pažįstu muzikos raštą, pamačiau, kad man pavyksta. Viskas baigėsi tuo, dabar namuose įrengta studija.

Tai yra naujas gyvenimo etapas, kuris susideda iš keturių metų. Baigiau per tą laiką devynių mėnesių garso režisūros kursus. Kai pradėjau mokytis, tik jų gale supratau, kas tai yra. Tuomet baigiau juos antrą kartą. Už savo pinigus likau antriems metams“, – juokėsi M. Jampolskis.

Aktorius teigė, kad taip pat įveikė ir savo vaikystės baimę, jau kurį laiką varsto odontologų kabinetų duris, be to, pradėjo sportuoti.

„Anksčiau tai dariau prabėgomis, bet ne sistemiškai. Dabar keturis kartus per savaitę einu į treniruotes su treneriu, penktą – kardio, darau pats. Fiziškai ir psichiškai jaučiuosi geriausiai, nes kai buvau 20-metis neturėjau tiek jėgų, kiek dabar“, – prisipažino žinomas aktorius.

Paklaustas, koks jausmas aplanko supratus, kad jau ilgą laiką pavyksta nevartoti alkoholio, M. Jampolskis pasidalijo prisiminimais, kodėl jis jautė poreikį svaigiesiems gėrimams. Aktorius pasakojo, kad tai suteikdavo jam pasimėgavimą.

„Gyvenime mano viena didžiausių paradigmų – mėgautis. Jei valgau, turiu mėgautis, jei bendrauju, turiu mėgautis, jei išgeriu, turiu mėgautis. Viskuo mėgautis. Tai galioja, kol tau 20 metų, paskui viso to pradeda nepakakti, o jei geri ilgą laiką, pradedi gerti ne todėl, kad tau būtų faina. Tu supranti – geri ne tam, kad būtų gera, o todėl, jog nebūtų bloga. Čia jau viskas. Tai yra riba, po kurios arba apsisuki ir eini kita kryptimi, arba pasilieki ir žūsti vienokia arba kitokia prasme“, – įsitikinęs M. Jampolskis.
Marius Jampolskis

Paskutinius penkerius metus aktorius teigė jautęs, kad vartoja alkoholį tam, kad palengvėtų. Jis pasakojo, jog dažnai aplankydavo jausmas, kai būdamas blaivas jau žinojo, jog netrukus išgers.

„Ne sėdi ir lauki, bet žinai, kad dabar geriau negerti, bet ateis laikas išgėrimui. Viskas, esi toje priklausomybėje, pulsuoji, tavo asmenybė pasikeitusi, pasikeitęs požiūris į pasauli, žmones, irsti kaip asmenybė. Susitapatini su savo būsenomis, kurios yra iššauktos arba alkoholio, arba noro jį gerti, arba laukimo, kada galėsi jį atsigerti, arba kovojimo su juo, jei kovoji, kad negertum. Tu esi nebe tu. Kai tau virš 40-imt ir tai atrandi, atsitinka labai įdomių dalykų. Man buvo 41-eri, kai mečiau“, – sakė M. Jampolskis.

Tokia būsena, anot pašnekovo, tęsėsi 20 metų. Tuomet aplankė suvokimas, kaip stipriai alkoholis jį pakeitė.

„Kai tau 41-eri ir meti gerti, tarsi išnyri iš vandens. Įkvepi oro, išlipi į krantą, sakai: „Laba diena, aš esu Marius, susipažinkime“. Susidūrimas ne tik su savimi, kuris yra pats baisiausias, bet ir su visais aplinkui – su tėvais, su žmona, vaikais, viskuo. Čia yra vienas žiauriausių procesų, kuriuos galima įsivaizduoti, kas tau gali nutikti tavo gyvenime.

Kai tu esi subrendęs žmogus, staiga supranti, kad nežinai, nei kas tu, nei kas aplink tave, tiksliau, tai, ką tu žinojai, yra melas, netiesa. Tavo kažkokios projekcijos, viskas buvo kitaip. Praeini visą tą procesą, o jis reikalauja neįtikėtino sąžiningumo su savimi. Negailestingo. Pavyzdžiui, kai atrodo, kad apie tave kažką kalba, kad tu toks, anoks, tai yra tokios gėlytės palyginus su tuo, koks tu turi būti sąžiningas su savimi, kad pripažintumei visus dalykus. Tai yra tarsi Linčo teismas“, – pasakojo M. Jampolskis.

Tiesa, jis neslėpė, kad ir anksčiau buvo įvairių bandymų atsisakyti alkoholio, tačiau nei vienas jų nepadėjo. Anot aktoriaus, viskas buvo daroma ne dėl savęs, o aplinkinių, tik tam, kad jie matytų jo pastangas.

„Pasidėdavau varnelę, sakydavau: „Matėte, pabandžiau, man nepadėjo, viskas, einu toliau gerti“. Kai supratau, kad mano pačio smegenys mane apgaudinėjo, tada reikalai pajudėjo. O padėjo man vienintelis dalykas – anoniminių alkoholikų susirinkimai.

Juose ateina dar 30 tokių kaip tu žmonių. Jiems nepaknisi proto, nes jie viską žino, visas istorijas. Mano, kito, trečio, penkto yra ta pati istorija. Kai tai pamatai, būna geras smūgis per galvą. Pamatai, kaip šalia sėdi benamis nuo konteinerio ir didžiulės įmonės direktorius. Ir visi jie vienodi“, – savo patirtimi dalijosi žinomas vyras.

Pašnekovas teigė, kad šiuo metu jo visas laikas ir dėmesys yra nukreiptas į tuos pačius darbus, kuriuos dirbo ir vartodamas alkoholį. Vis dėlto skirtumas tas, kad dabar daugiau investuoja į save.

„Anksčiau visą laiką tik planuodavau ką nors padaryti, sukurti, o dabar pajaučiau, kad nebeplanuoju. Tie planai buvo tarsi svajonės, dabar aš ne svajoju, o darau. Tai – esminis skirtumas. Esu veiksme, aš gyvas, aš kvėpuoju. Žmogus, kuris nėra praėjęs mano kelio nesupras, ką reiškia šie žodžiai. Tai yra daugiau už bet kokias sapaliones, karjeras. Aš gyvas, aš kvėpuoju, aš jaučiu savo kūną, girdžiu, ką kalbu. Girdžiu tave, mano visi pojūčiai yra adekvatūs“, – sakė M. Japolskis.

Laidoje vyras atvirai prisipažino, kad tuo metu, kai vartojo alkoholį, vieną akimirką jį aplankė mirties jausmas. Anot M. Japolskio, be to nebūtų įmanoma priimti ir įgyvendinti sprendimo negerti.

„Aš jaučiau šalia mirtį, jaučiau, kaip ji kvėpuoja už nugaros, jaučiau, kad man kažkas atsitiks. Buvau ant bedugnės krašto visomis prasmėmis. Tai, kad likau gyvas per visą tą laiką, pritaikius tikimybių teoriją, tolygu stebuklui. Yra daug atsitiktinumų, kurie įvyko arba kurie neįvyko, nors galėjo įvykti, jei tą sumą paimi, supranti, kad gavai kreditą ir daugiau tampyti liūtą už ausų negerai“, – sakė M. Japolskis.

Padėjo anoniminių alkoholikų klubas

Paklaustas, kada buvo lūžis, kai jis suprato, jog laikas susiimti, aktorius prisiminė laidos vedėjo Rolando Mackevičiaus istoriją apie Mantą Stonkų.

„Pasakojai, kad jis pragėrė teises ir jam tai buvo riba. Aš taip pat buvau pragėręs teises, man tai nebuvo riba. Mano riba, kai manęs neįleido į sceną vesti renginio. Scena yra visas mano gyvenimas, todėl tai mane sujaudino. Tai buvo paskutinis lašas, tuomet arba, arba“, – atvirai pasakojo žinomas vyras.

Po šio lemtingo įvyko M. Jampolskis grįžo namo ir tai buvo paskutinė jo diena, kai išgėrė.

„Labai gerai pamenu, kai gulėjome su žmona lovoje, ji man sako: „Tai tu bandysi ką nors?“, aš atsakiau: „Aš viską pabandžiau, man niekas nepadeda“, ji toliau kalbėjo: „Bet tu nieko iki galo nepabandei taip nuo iki“. Tuomet supratau, kad bandžiau ne tam, kad bandyti, bet tam, jog pasidėčiau sau varnelę, turėčiau alibi“, – sakė M. Jampolskis.

Po to vakaro žinomas vyras paskambino į tą patį anoniminių alkoholikų klubą, kuriame buvo lankęsis ir anksčiau. Aktorius prisiminė, kad jam patiko viskas, ką tuo metu pasakojo kiti jo nariai.

„Pirmąjį kartą po susitikimo iškart nuėjau į barą, pasiėmiau brendžio, galvojau: „Blemba, kaip gerai pakalbėjo“. Bet tada dar nebuvo laikas. Antrą kartą parašiau jiems žinutę, kad nebegaliu vienas, vienas nebemoku. Visą laiką galvojau, kad aš galėsiu vienas. Man atrašė, kad tu viską žinai, pirmadienį, tuo ir tuo metu ateik. Tą kartą tikrai atėjau ir pasakiau, ko visi bijo: „Laba diena, aš esu Marius, aš esu alkoholikas“. Tai, kas vyko mano organizme, sunku nupasakoti“, – prisiminė pašnekovas.
Marius Jampolskis

Anot aktoriaus, kai ištarė šiuos žodžius, pats išgirdo, ką ištarė, įvyko tarsi dar vienas stebuklas, o nuo širdies nusirito dvi tonos akmenų.

„Realiai įkvėpiau. Dar man paplojo, sako: „Sveikas“. Tai buvo kitokie plojimai nei scenoje, palaikymo. Nuo to laiko, nuo tos sekundės aš ramiai praeinu pro alkoholio skyrių“, – sakė laidos svečias.

Iš teatro scenos pasuko į televiziją

Laidoje buvo prisiminta, kad aktorius kurį laiką vaidino teatre, sudėtinguose garbių režisierių kurtuose spektakliuose, tačiau vėliau savo karjeros kelią pasuko į televiziją. M. Japolskis prisiminė, kad tuo metu teatrą ir televiziją dauguma žmonių labai priešino.

„Kai įstoji mokytis, televizijos aktorius vadina chalturščikais, o teatro – menininkais. Visą tą aš praėjau. Nebuvo taip, kad išėjau į teliką ir palikau teatrą. Dirbdamas 8-erius metus Nacionaliniame dramos teatre kūriau sėkmingą vaidmenį, išėjau iš teatro, nes palaipsniui nustojau juo tikėti.

Jau esu sakęs, kodėl teatras yra problema kaip kūrybinė erdvė. Ji – labai patogi apsimetinėti, slėpti savo nekompetenciją. Tarkime, esi režisierius, tarkime, nepasiruošei repeticijai. Ką tu darai? Sakai aktoriui: „Nu, supranti, ne, čia ne taip, nesupranti, čia yra... Tu turi ateiti... pabandyk“. Kai tu dirbi Nacionaliniame dramos teatre, turi etatą, tuomet nesirenki vaidmenų. Tave įkiša ir tu dirbi. Žmonių, kurie tikrai kuria teatrą ir iš tikrųjų turi, ką pasakyti, nėra daug. Mano, kaip aktoriaus patirtis augo, aš buvau paskanavęs tikrų dalykų, paskui pradėjau jausti, kad reikia apsimesti, jog režisierius ne nesąmones kalba, o tu vaidini, nes tokia hierarchija, jis stato spektaklį, aš jam padedu. Tai – nesusipratimas, kaip aš vadinu, ištvirkavimas“, – sakė M. Jampolskis.

Kurį laiką žinomas vyras teigė nesilankęs net kitų kolegų vaidinamuose spektakliuose, tačiau neseniai juos vėl atrado, nes, anot jo, dukra nori matyti vaikiškus. Vis dėlto tai, ką pamatė, nedžiugino. Aktorius atvirai pasakojo išvydęs melą.

„Noriu nepamatyti, noriu tikėti, kad mane užburtų, bet kai ateinu ir matau aktorių, kolegą, o po spektaklio sužinau, kad už vaidmenį, kurio fundamentaliai jis nėra sukūręs, gavo kryžiaus apdovanojimą... Galbūt tai ne jo, o režisieriaus kaltė, bet kai sako, kad jis gavo kryžių... Ką aš tuomet galiu pasakyti? Tuomet man nusvyra rankos“, – atvirai kalbėjo M. Jampolskis.

Paklaustas, kuriuo gyvenimo momentu jis suprato, kad nebenori žiūrėti ir keisti teatro, pašnekovas teigė, jog toks tikslas buvo tik jaunystėje.

„Aš irgi mokausi režisūros, bet ne teatro. Teatre nenoriu režisuoti, nes per daug esu visko matęs. Į režisūrą žiūriu taip pat, kaip į aktorinį, kaip į discipliną. Netikiu, kad žmogus gali gerai suvaidinti, kai jį aplanko mūza. Tuomet jis dar ne aktorius, jei genialiai suvaidino, kai ta mūza aplankė. Žmogus yra aktorius, kai kiekvieną kartą suvaidina tokiame lygyje, kad žiūrovą, kuris sėdi salėje, įtikina, kad taip yra iš tikrųjų. Lietuvoje puikiai vaidina Valentinas Masalskis, Vladas Bagdonas, Kostas Smoriginas, vyresnės kartos aktoriai. Tačiau dėl nesukurtų vaidmenų daugiausia atsakomybės turėtų prisiimti režisieriai“, – įsitikinęs M. Jampolskis.

Seriale „Moterys meluoja geriau“ vaidina ne dėl užmokesčio

Laidoje buvo atkreiptas dėmesys ir į aktoriaus vaidmenį seriale „Moterys meluoja geriau“. Žinomas vyras teigė, kad šio darbo niekada neatliko tik dėl jam mokamų pinigų. Anot jo, tai – tikrai ne tokio dydžio suma, už kurią būtų verta vaidinti daugelyje sezonų.

„Tai yra kas kita. Galima sakyti, kad tai buvo mano krikštas televizijoje. Tuo metu viskas sutapo. Nusifilmavau šiame seriale, prieš tai nusifilmavau kine, už kurį gavau kolekcionieriaus gervę. Iš teatro erdvės, kurioje mane žinojo, iškilau į viešą erdvę, kurią žino visi. 7 proc. žmonių eina į teatrą, visi kiti žiūri teliką. Tuo pačiu metu pradėjau vesti Jurijaus Smorigino laidą. Pamenu, perėjau atranką ir tapau vedėju. Paskui Jankauskaitė sakė garsiąją frazę: „Atsidarai šaldytuvą, o ten – Jampolskis“. Mano pažintis su Rudoku įvyko tuo pačiu laiku. Per tiek metų buvo visko, bet sakome, kad turbūt ir numirsime su tuo serialu. Kas vaikų susilaukė, kas susituokė, kas išsiskyrė, kas metė gerti. Man, kaip ir Ramūnui, jau seniai nebereikia repetuoti, aš atsiliepiu į Doncės vardą lygiai taip pat, kaip Marių, vienodai. Galbūt net pasakysiu, kad gatvėje dažniau skamba Doncė nei Marius“, – kalbėjo M. Jampolskis.

Anot žinomo vyro, toks atpažinimas yra didelis įvertinimas. Jis pastebėjo, kad dažnai aktoriai įvertinami už gerus vaidmenis, tačiau kartais jie įsikūnija į liaudies personažus. Vis dėlto laidos žiūrovai atkreipė dėmesį, kad nuo 2019 metų serialo sezonai nebėra tokie įdomūs, kokie buvo anksčiau. Anot M. Jampolskio, dėl visko kaltas scenarijaus rašymas.

„Rašymas yra labai sunki profesija, bet kai turi parašyti serialą... Kai vieno sezono surašytas serijas pasidedi ant stalo, matai bokštą popieriaus lapų. Žmogus turi tiesiog sėdėti ir rašyti, nes yra trumpas serialo parašymo laikas. Dar kai tas pats žmogus rašo trims serialams... O žinai, kodėl jis rašo dar trims serialams? Ne todėl, kad jis labai geras ir geriausias, nes nėra, kas imtųsi šio darbo. Tai yra toks Sizifo darbas... Arba turėtų mokėti didelius pinigus.

Su šiuo serialu atsitikę taip, kad sezoną rašo žmogus, kuris yra nematęs „Moterys meluoja geriau“, o vis tiek turi parašyti. Tuomet mes gauname skriptą ir bandome iš jo išspausti kiek įmanome daugiau. Skriptas yra pamatas, jei ji yra blogas, tu gali tik kažkiek pagerinti, jei labai geras, tavo užduotis yra jo nesugadinti“, – sakė M. Jampolskis.

Pasakodamas apie serialą „Moterys meluoja geriau“ aktorius prisiminė, kad vieno sezono metu rašytojas buvo supykęs ant pašnekovo. Žinomas vyras teigė, kad tuomet buvo labai įdomu atlikti sukurtą vaidmenį.

„Tai sezonas, kai man padarė operaciją, prisiuvo krūtis, paskui vaidinau persirengęs moterimi, turėjau bėgioti po senamiestį su sijonu išdažytomis lūpomis. Turėjau ir egzorcizmo seansų, nes mane buvo velnias apsėdęs. Galvojau, kas su tuo žmogumi vyko, kuris rašė“, – juokėsi laidos svečias.

Pažintis su Irūna Puzaraite-Čepononiene ir Ramūnu Rudoku

Laidoje domėtasi ir apie M. Jampolskio bendravimą su Irūna Puzaraite-Čepononiene, klausta, kaip aktorius susipažino su atlikėja.

„Aš vedžiau „Laumės juostą“, pakvietė Laima Lapkauskaitė, su Irūna tuomet ir susipažinau, o kitais metais dalyvavome projekte „Žvaigždžių duetai“. Mūsų duetui yra 15-ka metų. Darysime turą“, – šypsojosi aktorius.

Pastebėta, kad koncertuodamas žinomas vyras kartu su scenos partnere praleisdavo kur kas daugiau laiko nei su savo šeima, todėl domėtasi, kaip dažnai tarp judviejų kildavo konfliktai, o galbūt priešingai, visada pavykdavo jų išvengti.

„Mes labai stengiamės sukurti tokią iliuziją, nepaisant to, kad visi žino, jog tiek ji, tiek aš, turime šeimas. Bet vis tiek visi abejoja. Tai ir buvo mūsų tikslas. Nes kurti iliuziją reikia taip, kad visi patikėtų. Visi žino, kad magai apgaudinėja, bet vis tiek moka pinigus, kad juos apgautų.

Mes visi esame persipynę, vieni kitų vaikų vardus žinome, čia tokia kaip itališka šeima. Tarp kitko, mes su Irūna niekada neturėjome jokių romantinių santykių. Bet santykių neturėjimas padėjo kurti iliuziją. Ji visą laiką turi būti, nes jei kažkas būtų įvykę, žmonės pajustų pagyvenusių meilužių pykčius, į kuriuos nemalonu žiūrėti. O čia kyla klausimai: buvo, nebuvo, yra nėra. Ta energetika, kurią mes kuriame su Irūna, ji – šventa, jos negalima purvinti, nes kitaip tai nebetektų prasmės“, – sakė M. Jampolskis.
Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir Marius Jampolskis

Paklaustas, ar kada nors juos siejo daugiau nei darbiniai santykiai, aktorius prisipažino – buvo momentų, kurių metu apie tai galvojo.

„Buvo momentų, kai buvau laisvas, ji – neaišku, ar laisva. Nesėdėdavau ir negalvodavau, kaip man mergintis Irūnai, jaučiau tik tą vyrišką trauką, bet ją kontroliavau ir valdžiau, visą ją paverčiau į kūrybą. Tai yra mano didžiausias pasiekimas“, – šypsojosi žinomas vyras.

Po šio dueto gimimo M. Jampolskis pasirodydavo ir su „Čilinam“. Laidos svečias pasakojo, kad metą, kai susikūrė vyrų grupė, būtų galima prilyginti rokenrolo laikui. Su R. Rudoku jiedu tapo gerais draugais, kartu aktorius pakvietė į LNK laidą sudainuoti „Margaritą“.

„Galvojau: „O, Rudokas ir Stano pakvietė“. Kalbėjome, ką darysime, sakome: „Užsidedame akinius, vaidinkime apsauginius“, pajutome vaibą. Visi tokie trys nagli, su akiniais dainuojame „Margaritą“. Ir pajutau, kad kažkas yra, pasiūliau koncertuoti. Ir viskas. „Čilinam“ yra vienas sėkmingiausių projektų Lietuvos istorijoje. Supranti, kad kažkas yra tame. Kai mes trise išeiname, mums nereikia stengtis, mes tokie esame. Ką bepasakytų Rudokas, tampa auksu. Jis turi talentą kalbėti kaip Valinskas. Jis šneka antraštėmis, o Rudokas kartais sušneka posakiais, kurie liaudyje prigyja: „Seniuk“, „Šepety“. O Stano sunkiau prie mūsų prisijungė, bet išlaviravo. Manau, kad labai laiku ir vietoje susibėgome“, – įsitikinęs M. Jampolskis.

Anot pašnekovo, scenoje kiekvienas grupės narys turi savo vaidmenis: „Kažkada pasakojau žiūrovams istoriją. Jei aš susipykstu su Rudoku, aš atsiprašau Rudoko. Jeigu Stano susipyksta su Rudoku, Stano atsiprašo Rudoko. Jei Rudokas susipyksta su manimi, aš atsiprašau ir Stano, ir Rudoko. Žodžiu, Rudokas pas mus yra žvaigždė, aš – darbininkas, o Stano – kandis. Pilkasis generolas.“

Tiesa, M. Jampolskis pabrėžė, kad R. Rudokas jam yra labai geras bičiulis, vis dėlto būtų sunku pasakyti, kodėl jie taip susibičiuliavo. Anot laidos svečio, pamatyti, koks iš tikrųjų yra R. Rudokas – sudėtinga, žinomas vyras atsiveria tik jį gerai pažįstantiems žmonėms.

„Jis yra apsistatęs sienomis. Aš jį pažįstu, aš žinau jo kodus, jis žino mano, mes turime tam tikrą paukščių kalbą. Žinau, kas yra Rudokas ir mane labai erzina žmones, kurie galvoja, kad taip pat žino, kas yra Ramūnas Rudokas ir kalba visišką netiesą apie jį“, – sakė aktorius.

Jis teigė, kad kartu su geru draugu yra turėjęs nepamirštamų akimirkų. Viena jų buvo visai neseniai, kai ryte jiedu susėdę ant Drevernoje esančio bokšto kalbėjosi apie vėją ir kaitavimą.

„Tai buvo labai gera akimirka, nes ji nebuvo girta. Ant to bokšto nieko nebuvo. Anksti ryte galvojome, ar miegoti, ar ne, buvo laisva diena, sakome: „Lipame ant bokšto“. Užlipome, pasėdėjome. Tai buvo akimirka. Jų nėra labai daug ir, ačiū Dievui, kad jų nėra daug. Nes jos tada prarastų savo svorį. Žmonės daro klaidą, kai kiekvieną kartą nori, kad tos akimirkos būtų kiekvieną akimirka. Jei jos būtų kiekvieną akimirką, jų nebeliktų“, – svarstė M. Jampolskis.

Laidoje jis kalbėjo ir apie dar vieną bičiulį – Stanislavą Stavickį-Stano. Aktorius teigė, kad judviejų ryšys dabar taip pat labai geras, jis jaučia dėkingumą šiam atlikėjui.

„Jis prisidėjo prie to, kad aš būčiau čia, kur dabar esu. Stano yra toks žmogus, jį turėti kaip draugą – labai nepatogu, jis labai kampuotas, viską pasako į veidą. Bet tai yra labai svarbu. Kai su juo bendrauji, visą laiką turi veidrodį. Jei šūdą mali, jis tai pasakys, nesvarbu, kaip tau skaudės. Kažkuriuo metu tai iš tikrųjų vertinau. Nes tiek daug žmonių aplink mane sakydavo, ką aš norėdavau girdėti. Jų buvo absoliuti dauguma. Jis sakydavo: „Alkoholikas, eik tu iš čia“, – prisiminė pašnekovas.

Santykis su dukra ir žmona

„Nepatogiuose klausimuose“ buvo domėtasi, kaip pasikeitė M. Jampolskio santykis su vaiku, kai jis nustojo vartoti alkoholį. Aktorius teigė manantis, kad tai būtų bet kokiu atveju pasikeitę, nes dukra auga.

„Labai gerai pamenu tą epizodą, kai jai buvo treji. Ėjome kartu į parduotuvę, praėjome alkoholio skyrių, ji pirštu parodė į fleškę, sako: „Tėčio gėrimas“. Tai va, ačiū Dievui, tikrai laiku mečiau, nes kai ji pradėjo suprasti dalykus, jau matė mane kitokį. Čia tik vyrai, kurie turi dukras, supras, kas tėčiui yra dukra. Aš prieš ją vaikštau beginklis, nes kitaip neįmanoma. Gerai, kad mes su žmona pasidalinę, kas yra blogasis policininkas. Su visu savo protu ir patirtimi, tai yra absoliutus niekas prieš žmogų kuris ateina, paspigina į tave akytėmis, supranti, kad manipuliuoja, viską supranti ir vis tiek nieko negali padaryti. Tai – stipriau už mane“, – šypsojosi laidos svečias.

Jis paatviravo, kad mažametė mėgsta piešti, o M. Jampolskis, priešingai, teigė šio amato niekada nesupratęs. Būdamas su dukra vyras pasakojo klausiantis, ką piešiniuose reiškia jos pavaizduoti dalykai, taip užsimezga gražūs pokalbiai.

„Klausinėju, kol jai įdomu man aiškinti, o jai patinka nes ji pasijunta viską mokanti. Aš sakau: „Nemoku taip piešti, kaip tu“. Ir aš iš tikrųjų nemoku, manau – tai jos vienas pagrindinių talentų. Ji intuityviai išmano kompoziciją, žino, kaip išdėstyti objektus, atstumus“, – sakė aktorius.
 Marius Jampolskis su žmona

Tiesa, pastebėta, kad M. Jampolskis dažnai kalba apie savo dukrą, tačiau taip pat iš pirmos santuokos turi ir sūnų. Klausta, kodėl vyras vengia apie jį pasakoti.

„Bendraujame, bet ne tiek, kiek aš galbūt norėčiau. Kažkada pagalvojau, jei negyvenčiau su savo dukra, ji mane matytų labai retai. Tai – logistiniai dalykai. Mano darbo valandos ir jų mokykla. Dar apie Dovydą mažiau pasakoju, nes su juo nepraleidžiu tiek laiko, kad galėčiau sau leisti pasakoti apie jį. Jis gyvena kitoje šeimoje. Mes susitinkame su juo, kada galime susitikti, pabendraujame. Be to, jis jau suaugęs žmogus, gretai jam bus 18 metų. Jis ir pats gali nuspręsti, to nori ar ne“, – sakė žinomas vyras.

Paklaustas, kokias išvadas apie šeimą ir santykius padarė tuomet, kai griuvo jo pirmoji santuoka, M. Jampolskis teigė manantis, jog dėl išsiskyrimo negali būti kaltas neteisingas žmogaus pasirinkimas.

„Tu visą laiką gauni tai, ko esi vertas, gauni problemas, kurias tu gali susitvarkyti, kurias gali išspręsti. Jei jų neišsprendi, tai – tavo pralaimėjimas. Pakeitus žmogų geresnių santykių nebus. Santykiai geresni bus tik jei dirbsi su savimi ir su tuo santykiu. Ne žmoguje problema, o tavyje ir tavo santykio kūrime. Mano antra santuoka yra ilgesnė nei pirmoji ne todėl, kad Renata yra teisingesnis žmogus, o todėl, kad aš ir ji esame kitokie. Mes susitikome, kai jau galėjome kažką sukurti. Kitokios patirtys, kitokie reikalavimai sau, mažiau reikalavimų kitam“, – teigė žinomas aktorius.

O paklausus, kodėl tuomet pasirodžius Renata daug žmonių kalbėjo, kad santuoka ilgai netruks, M. Jampolskis įsitikinęs, jog žmonės tikėjo mitais, jiems reikėjo personažo, turėjo, apie ką pasikalbėti.

„Normalu, jei galvojo, kad Jampolskis toks, anoks, o ji graži, todėl matyt kažkur kažką. Kai močiutės susėda ant suoliuko, būtų tragedija, jei pro kiemą nepraeitų žmonių, jos neturėtų ką apkalbėti. Tai yra kaip terapija. Tie, kurie šneka, niekada nežino ir nežinos, kaip yra iš tiesų. Galbūt tie žmonės apkalbėjo mane ir Renatą, vietoje to, kad sudaužtų butelį savo žmogui per galvą pykčio metu, jie nuleido garą ant manęs, o tai – pridėtinė vertė“, – šypsojosi M. Jampolskis.

Visą interviu su Mariumi Jampolskiu galite matyti straipsnio viršuje esančiame vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)