Karaliaus Karolio (75 m.) marčiai princesei Kate (42 m.) suteiktas Garbės kavalierių ordino karališkosios kompanjonės titulas. Šis įvykis laikytinas istoriniu: Valso princesė tapo pirmąja karališkąja kompanjone, paaukštinta iki šio ordino.

Garbės kavalierių ordinas atsirado 1917 metais. Jį įsteigė karalius Jurgis V. Ordinas teikiamas už išskirtinius pasiekimus menų, mokslo, medicinos ir viešųjų paslaugų sferose. Šio ordino narių negali būti daugiau nei 65 vienu metu (nors Tautų Sandraugai nepriklausančių šalių piliečiai gali būti laikomi papildomais garbės nariais). Dabar ordinui priklauso tokios asmenybės kaip Davidas Attenboroughas, Eltonas Johnas, Anna Wintour, Judi Dench ir Maggie Smith.

Karaliui Karoliui, kaip ir į ordino narius jo paaukštintai princesei Kate, šiuo metu skirtas vėžio gydymo kursas.

„[Karalius] visada jai jautė ypatingą prielankumą. Jam ji – tarsi duktė, kurios jis neturėjo, – portalui „People“ sakė karališkosios šeimos narių biografė Sally Bedell Smith. – Jis, lygiai kaip Williamas, jaučia pareigą ją apsaugoti.“

Pasak šaltinio iš Bakingamo rūmų, karalius Karolis didžiuojasi Catherine, išdrįsusia pranešti apie ligą kovo 22 d. Dabar jie yra ne tik karalius ir būsimoji karalienė, bet ir du pacientai, susiduriantys su panašiomis bėdomis, pabrėžė šaltinis ir pridūrė: „[Jų] santykiai yra artimi. <...> Manau, kad [Kate] kiek nuramino supratimas, jog galima atskleisti šiek tiek asmeninės informacijos nebūtinai pasakant viską.“

Princui Williamui (41 m.) tėvas suteikė Garbingiausiojo Pirties ordino Didžiojo magistro titulą. Anksčiau (nuo 1974 iki 2022 metų) šis titulas priklausė Karoliui, bet nuo tada, kai jis tapo karaliumi, vieta buvo tuščia.

Garbingiausiąjį Pirties ordiną, kaip aristokratijos karinį ordiną, 1725 metais įsteigė karalius Jurgis I, tačiau jo ištakos, kaip manoma, galėtų siekti net VIII amžių. Ordinas suteikiamas už pavyzdingą tarnybą ir juo gali būti apdovanoti tiek kariškiai, tiek civiliai.

Naują titulą iš vyro gavo ir karalienė Kamila. Jai suteiktas Britanijos imperijos ordino Didysis damos komandorės kryžius ir Didžiosios magistrės titulas.

Britanijos imperijos ordiną įsteigė karalius Jurgis V 1917 metais. Juo gali būti pagerbti gana plataus visuomenės sluoksnio atstovai, tiek kariškiai, tiek civiliai. Ordinas gali būti skirtingų laipsnių, pagal kuriuos gavėjai yra skirstomas į penkias kategorijas. Aukščiausi titulai yra riterio ir damos.

Didžiojo magistro titulas prieš tai buvo suteiktas dviem monarchų sutuoktiniams – princui Philipui (1953–2021 m.) ir karalienei Marijai (1936–1953 m.). Nuo 1917 iki 1936 metų, kol buvo Valso princu, šis titulas priklausė ir karaliui Eduardui VIII, tapusiam Vindzoro kunigaikščiu po sosto atsisakymo.