Majamio policijos departamento pareigūnas Michaelas Vega, bendraudamas su „The Sun“ paminėjo, kad viešbučio „citizenM Miami Worldcenter“ numeryje policija apsilankė vasario 7 d. 15.22 val.

Mirties priežastis oficialiai dar nepaskelbta, tačiau, anot M. Vegos, atvejis „buvo pradėtas tirti kaip mirtis perdozavus narkotikų. Taigi, tyrimas yra pradėtas ir šiuo metu tęsiamas.“

Princesė Beatrice, negarbę užsitraukusio princo Andrew duktė, su P. Liuzzo pradėjo bičiuliautis 2005 metais, kai pati buvo 17-os, o P. Liuzzo – 24-erių. 2006 metais pora išsiskyrė, primena „Daily Mail“.

Remiantis „The Sun“ pateikta medžiaga, P. Liuzzo buvo priklausomas ne tiktai nuo narkotikų, bet ir nuo azartinių lošimų, be to, turėjo nemenkų skolų. Remiantis vieno P. Liuzzo draugo žodžiais, asmeninis Paolo gyvenimas jokiu būdu nežibėjo.

„Iš pradžių jis gausiai vartojo paprastus vaistus, bet vėliau perėjo prie kokaino ir stipresnių narkotikų. Gyvenimo tempas buvo be galo greitas ir mes visi bijojome, kad kada nors tai jį pribaigs“, – kalbėjo P. Liuzzo bičiulis.

P. Liuzzo vartojo narkotikus ir buvo suimtas Australijoje dėl kelių prasižengimų, įskaitant kokaino laikymą.

2009 m. rugsėjo 7 d. P. Liuzzo buvo suimtas Aukso Krante, kai išsinuomotu 90 tūkst. dolerių vertės „Audi“ automobiliu rėžėsi į šviesoforą.

Vėliau 27-erių metų vyras nesusimokėjo sąskaitų kazino „Conrad Jupiters“, kuriame buvo apsistojęs.

Australijos teisėsauga apkaltino P. Liuzzo sukčiavimu, neteisėtu transporto priemonės eksploatavimu, kokaino (2 gramų) turėjimu ir neatidžiu, neatsakingu vairavimu. P. Liuzzo kaltę pripažino ir buvo nubaustas 5 tūkst. dolerių bauda.

Kontroversiškas P. Liuzzo gyvenimo tarpsnis prasidėjo dar 2002 metais, kai jis buvo apkaltintas bendramokslio iš „Holy Cross“ koledžo netyčiniu nužudymu.

19-metis Jonathanas R. Duchatellieris žuvo per muštynes, įvykusias 2002 m. gegužės 5 d. Muštynėse dalyvavo ir P. Liuzzo.

Vėliau P. Liuzzo pateiktas kaltinimas netyčiniu nužudymu buvo pakeistas kaltinimu užpuolimu ir skirta viešųjų darbų bausmė.

P. Liuzzo yra kilęs iš Vudberio (Niujorko valstija, JAV). Tuo metu, kai bičiuliavosi su princese Beatrice, jis buvo atsidūręs visuomenės dėmesio akiratyje.

Su princese Beatrice P. Liuzzo susipažino per bendrus draugus. Romantiniai santykiai tarp judviejų užsimezgė 2005 metų liepą. Kone metus jie sugebėjo slėpti savo ryšį. Vis dėlto 2006 metų gegužę santykiai iširo. Pora išsiskyrė tada, kai viešumon iškilo kaltinimai žmogžudyste ir ši žinia sukėlė sensaciją.

Nors tarp Beatrice ir P. Liuzzo buvo septynerių metų skirtumas, be to, paskui P. Liuzzo driekėsi nusikalstamos praeities šleifas, princas Andrew ir Sarah Ferguson į dukters santykius su šiuo veikėju žvelgė pozityviai.

„Kiekvienam – savas kelias ir reikia žinoti, ką pasirinkti, bet Beatrice – protinga mergina, netrukus jai sukaks 18, ji turi daug draugų, tarp kurių yra ir Paolo“, – kalbėjo princesės motina, kai santykiai dar tiktai prasidėjo.

Karališkoji pora pasiūlė P. Liuzzo drauge su šeima paatostogauti ekskliuzyviame slidinėjimo kurorte Šveicarijoje.

Vėliau paaiškėjo, kad 2006 metais atostogaudamas Šveicarijoje su Didžiosios Britanijos karalienės anūke ir jos šeima, įskaitant princą Andrew ir Jorko kunigaikštienę, P. Liuzzo pažeidė lygtinio paleidimo sąlygas.

Dėl to jam teko grįžti į Jungtines Valstijas, kur teismas pratęsė trejų metų bandomąjį laikotarpį. Kai taip nutiko, Beatrice buvo priversta baigti prasidėjusį romaną.

2007 metais P. Liuzzo sukompromitavo karališkąją šeimą pareikšdamas, kad per atostogas Jamaikoje Beatrice, jos sesers Eugenie ir judviejų motinos Sarah’os Ferguson akivaizdoje buvo rūkoma marihuana.

2005 metais P. Liuzzo buvo prisijungęs prie kompanijos, drauge su princesėmis leidusios 10 dienų atostogas Karibuose.

P. Liuzzo yra prisipažinęs, kad buvo neištikimas princesei Beatrice, kai jų romanas dar nebuvo pasibaigęs. Jis yra kalbėjęs ir apie Beatrice išreikštą norą pristatyti jį pačiai karalienei.

Nutrūkus santykiams Beatrice, remiantis tuometiniais pranešimais, išgyveno sielvartą ir grįžo į „Goldsmiths“ koledžą prie Londono universiteto.

Remiantis P. Liuzzo mirties liudijime pateikta informacija, šis vyras dirbo konsultantu meno dirbinių pardavimo sferoje ir niekada nebuvo vedęs.

Jo palaikai buvo nugabenti į Long Ailandą Niujorko valstijoje, kurioje jis užaugo. Laidotuvės įvyko vasario 16 d.