Verslininkė trijų vaikų mama M. Dubickienė užaugino ne tik savo vaikus, bet nepagailėjo savo asmeninio laiko ir pastangų tam, kad sukurtų geresnes sąlygas ir skurdžiai gyvenantiems, tuberkulioze sergantiems vaikams.

Pašnekovė laidoje „Pasaulis pagal moteris“ papasakojo, kas ją dar 2005 metais paskatino įkurti fondą „Saulės smiltys“.

„Susitikusios su draugėmis kalbėjome apie tai, kokio lygio yra ligoninės, kokios baisios palatos bei kodėl nevykdoma prevencija“, – tai, kaip tuometinės sąlygos ligoninėse kėlė šiurpą, prisiminė Marija.

Šiuo metu aktualiausia fondo misija – pagalba Ukrainai. Marija paaiškino, kaip keičiasi fondo veiklos sritys priklausomai nuo į jį ateinančių savanorių bei paramos reikalaujančių situacijų. O pati moteris Ukrainoje lankėsi net 108 kartus! Pašnekovė atskleidė, su kokiomis užduotimis keliauja į karo zoną bei papasakojo apie padėkas ir ordinus, gautus už pagalbą armijai.

Teikiant paramą karo alinamai valstybei, tenka iš arti susidurti su brutalia karo realybe. Marija dalinosi išgyvenimais ir prisiminimais apie slegiančius patyrimus bei papasakojo, kaip stengiasi tvarkytis su mintimis apie žuvusius žmones, kuriuos teko pažinti. Moteris atskleidė, dėl kokios priežasties teko stabdyti tolimesnę konvojų, vežančių pagalbines priemones, kelionę.

„Daugelio vaikų, tėvų, žmonių Ukrainoje jau nebėra“, – kalbėjo pašnekovė.

Tačiau Vaikų gynimo dienai verslininkė vėl ruošia Ukrainai konvojų su parama, kuri bus skirta karo išvargintiems žmonėms.

Prieš pradėdama paramą Ukrainai, M. Dubickienė keliavo ir į dar tolimesnes šalis. Moteris papasakojo apie mėnesį trukusią kelionę su dukra. Ji atskleidė, kokias visai ne turistines vietas jos aplankė bei kokių įspūdžių iš ten parsivežė.

O praėjus vos mėnesiui po jų sugrįžimo, moteris jau turėjo surinkusi komandą, pasiryžusią su ja leistis į kelionę bekelės džipais. Verslininkė papasakojo, kokiu tikslu pasirinko būtent tokį kelią ir kokie iššūkiai bei praradimai lydėjo bendrakeleivius.

Verslininkė yra apkeliavusi nemažą dalį pasaulio, o viena įsimintiniausių tapo kelionė į Čadą. Išvyka buvo įspūdinga ne tik dėl pamatytų vaizdų, bet ir dėl potyrių, kurie buvo toli gražu ne patys maloniausi.

„Vietinis karys, ant smėlio ropojant skorpionams, vykdė mūsų apklausą“, – apie šioje šalyje patirtą nesvetingą išlydėjimą pasakojo Marija.

Marija – ne tik veikli moteris, bet ir pati tikriausia ekstremalė. Be kelionių ir paramos fondų, ji yra dalyvavusi ir Dakaro ralyje.

„Man buvo įdomu, kiek žmogus gali išgyventi užribyje“, – kalbėjo ji.

Pašnekovė papasakojo, kokios žmonių savybės, kurias jai ne kartą teko stebėti tiek fronte, tiek ralyje, ją žavi labiausiai. O taip pat verslininkė pasidalino, kas suformavo tokį jos požiūrį į gyvenimą, žmogų, meilę pasauliui ir kelionėms.

Į pagalbą likimo nuskriaustiesiems skubančią Mariją ir pačią buvo ištikusi nelaimė – skydliaukės vėžys. Pašnekovė papasakojo apie sunkiu laikotarpiu patirtas emocijas ir kas suteikė taip reikiamos psichologinės pagalbos.

„Tuometinis draugas man sakė: „Ko tu čia pariniesi, miršta tik 7 procentai“, – juokėsi prisiminusi moteris.

„Pasaulis pagal moteris“ – jau šį sekmadienį, 10 val. tik per TV3!