Garsią britų žvaigždę apšildžiusiems latviams „Superhumans“ nei savo muzika, nei angliškais keiksmažodžiais lietuvaičių širdžių užkariauti nepavyko – nemažai žiūrovų būriavosi lauke prie arenos prieigų, laukdami koncerto gurkšnojo alų.

Išsirengė iki pusės

Lygiai devintą vakaro scenoje pasirodęs B.Idolas stipriau plakti žiūrovų širdis privertė nuo pat pirmos koncerto akimirkos. Koncerto metu nuskambėjo vos keli naujausio albumo „Devil’s Playground” kūriniai, pirmą kartą mūsų šalyje viešėjusi devintojo dešimtmečio superžvaigždė lietuvius „šėrė“ didžiausiais savo hitais, tokiais kaip „Dancing With Myself“, „Flesh for Fantasy“, „White Wedding“, „Eyes Without A Face“.

Ypač žiūrovus sužavėjo akustinė „Sweet Sixteen“ versija. „Desertui“ B.Idolas pateikė bene didžiausią savo hitą – „Rebel Yell“. Tačiau žiūrovus tai tik dar labiau įaudrino – Billy teko į sceną eiti dar kartą. Kūrinį „Hot In the City“ (karšta mieste – liet.) biso metu perfrazavęs „Hot In Vilnius“ (karšta Vilniuje – liet.) dainininkas buvo visiškai teisus.

Žiūrovus gelbėjo tik alus ir vanduo, kurio buvo galima nusipirkti pačioje salėje. Jiems teliko pavydėti prakaitą scenoje liejančiam Billy, kuris per koncertą persirengė kelis kartus, o areną koncerto pradžioje palikus fotografams visiškai išsirengė iki pusės. Merginos net aikčiojo pamačiusios jo plokščią pilvą ir raumeningus pečius.

Bučiavo rankas

B.Idolas neliko abejingas ir lietuvių merginų grožiui. Net ir vienos iš savo dainų teksto eilutę perfrazavo – merginos ir moterys šypsojosi išgirdusios „Lithuanian Women“ ( lietuvės moterys – liet.).

Ypač daug dėmesio sportiško kūno sudėjimo dainininkas skyrė stovinčioms priekyje, ieškojo akių kontakto, bučiavo rankas.

Pristatydamas savo muzikantų grupę – legendinį gitaristą Steve’ą Stevensą, būgnininką Brianą Tichy, klavišininką Dereką Sherinianą ir kt., save pristatė įterpdamas riebų keiksmažodį „Fucking“.

Tiko užsakyti patiekalai

Buvo planuota, kad po koncerto muzikantas su grupe vakarieniaus restorane „Pegasus“, tačiau kompanija vizitą į miestą atšaukė – pavalgė „Mambopizza“ ir „Bravaria“ tinklo patiekalų, kurie jiems buvo pristatyti į užkulisius.

Pasak koncertą rengusios agentūros „Makrokoncertas“ darbuotojų, pats atlikėjas valgė itin mažai. Beje, B.Idolo meniu didžiąją dalį sudarė vegetariškas maistas – uogos, vaisiai ir pan. Dainininkas iki pat koncerto beveik visą laiką sėdėjo užsidaręs savo kambarėlyje, bendravo tik su savo vadybininkais. Nepaisant to, atlikėjas padarė šilto ir draugiško žmogaus įspūdį – užkulisiuose paprašytas mielai fotografavosi, dalijo autografus.

Tiek jis, tiek jo kolektyvo nariai koncerto rengėjams nereiškė jokių pretenzijų, nors visų paprašytų dalykų nebuvo įmanoma gauti – pavyzdžiui, ypatingų rūšių į Lietuvą dar neįžengusio „Starbucks“ kavinių tinklo kavos. Beje, organizatorius nustebino ir atlikėjo ūgis – apie 170 cm.

Alkoholiui – ne

Anksčiau audringu gyvenimo būdu garsėjęs Billy, regis, dabar tausoja savo sveikatą – jis nepaprašė net ir silpno alkoholio taurės nei prieš, nei po koncerto. Svečiai daugiausia gėrė natūralias apelsinų sultis ir vandenį.

Grupės muzikantai paragavo tik lietuviško alaus. Nieko ypatingo atlikėjas ir jo palyda nenuveikė ir po to – apie vidurnaktį pavalgę ir išsimaudę iš Utenos pramogų arenos išnuomotais „Mercedes“ mikroautobusais išvažiavo ilsėtis į „Radisson SAS Astorija“ viešbutį. Vakar žvaigždė ir palyda išskrido į Serbiją.