Choreografė Lora Juodkaitė „The Place“, kur galima išvysti visą šiuolaikinio šokio įvairovės paletę, parodys du spektaklius - „Salamandros sapnas. Paveikslas“ bei „Trimatrix. Trys judėjimai“, rašoma pranešime spaudai.

Vos prieš metus debiutavusi jauna šokėja ir choreografė jau sulaukė ne tik Lietuvos žiūrovų, bet ir profesionalų pripažinimo: šiemet ji pelnė prestižiškiausią nacionalinį teatro kūrėjų apdovanojimą „Auksinį scenos kryžių“ už geriausią debiutą, apkeliavo daug Lietuvos bei užsienio scenų.

Per dvejus metus, kuriuos L.Juodkaitė praleido Lietuvoje po studijų Zalcburgo eksperimentinio šokio akademijoje, ji sukūrė net keturis šokio spektaklius. Vienas skiriamųjų menininkės bruožų – eksperimentai suliejant šokį ir kitus menus.

Londone rodomi spektakliai – ne išimtis: „Salamandros sapną“ L.Juodkaitė kūrė su vienu garsiausiu Lietuvos teatro kūrėju Valentinu Masalskiu, o „Trimatrix“ gimė bendradarbiaujant su džiazo muzikantu Tomu Dobrovolskiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją