Trečiajame etape dėl galimybės susirungti finale kovojo dešimt dalyvių: Augustė, Ingrida Paukštytė, Mini-Me, „MyMagic“, Nerri, „Pokeris“, „Skyders“, „Slapjack“, „Sweetness Theory“ bei „Trylika“.

Komisijos narių ir žiūrovų nuomonės nesutapo dėl geriausio vakaro pasirodymo. Žiūrovai daugiausiai balsų davė atlikėjai Mini-Me, o komisijos nariai – Augustei.

Daugiau kritikos nei pagyrų

Trečiojo „Eurovizijos“ atrankos turo komisijos nariai buvo itin kritiški. Nors Z. Kelmickaitė žadėjo būti labai gera, tačiau net ir iš jos lūpų slydo aštrūs pastebėjimai.

Pirmieji scenoje pasirodė grupė „Slapjack“, kurie, kaip ir ankstesnių metų atrankoje, buvo sukritikuoti dėl sceninio įvaizdžio. Repuojantys vyrai neįtikino, kad kostiumai tinka šio stiliaus muzikos atlikimui.

„Daina labai patiko, bet tie vyrukai darė ne savo darbą. Dainuoti jiems nesiūlyčiau, daugiau nei vieno garselio“, - savo griežtą nuomonę išreiškė R. Čivilytė.

„MyMagic“ pasirodymas komisijos nariams atrodė per blankus. „Man rodos, kad ši daina Eurovizijoje išsisklaidytų kaip rūkas, - garsiai svarstė R. Čivilytė. - Nematau minties, išskirtinumo“.

„Čia – tiesiog šedevrai, palyginus, ką mačiau pernai, - neatlyžo Z. Kelmickaitė. - Jeigu į „Euroviziją“ visi atveš ne standartus, gal tas standartas ims ir blykstels".

Buvo akivaizdu, kad rokenrolo grupė „Skyders“ savo pasirodymų labiau siekė patraukti savo dėmesį nei patekti į „Eurovizijos“ konkursą. Prisistatydami ir pasirodymo metu jie demonstravo sostinės „Lietuvos“ kino teatro, kurio likimas pateko į verslininkų rankas, plakatą. Lietuviškai atlikę dainą „Neo elitas“ apie elitinę merginą, jie išnešė pripučiamą lėlę ir ištarė: „Lietuva – be ateities“.

„Tai buvo puikus studentiškas vakarėlis, - konstatavo Z. Kelmickaitė. – Bet „eurovizinėje“ scenoje pionieriai buvo nepionieriški“. Komisijos nariai kritikavo „pionieriškus“ kaklaraiščius, pasigedo minties išpildymo, o apie plakatą, kuris, greičiausiai, reiškė protestą, net neužsiminė.

Ingridos Paukštytės pasirodymas visiems komisijos nariams pasirodė agresyvus ir juodas. O Alanas dainavimą pavadino klyksmu, dėl kurio „jautiesi labai keistai – kaltas kažkodėl“.

„Sweetness Theory“ R. Čivilytei pasirodymas buvo neįdomus. Alanas mielai imtųsi ją prodiusuoti, tačiau jam pritrūko minties išpildymo. Z. Kelmickaitei pasirodymas labiau priminė naivųjį teatrą be prasmės: „Geriau negu kur nors „narkašintųsi“ patvory“.

Atlikėja Nerri ypač patiko muzikologei. „Ne fontanai, bet balsu sugebėjo prikaustyti mano dėmesį“, - tikino ji. „Viskas pasirodė „ubagiškai“, tarsi drabužėlius susirado iš spintos. Linkėčiau atrasti profesionalą“, - patarimų negailėjo R. Čivilytė.

Trys seserys, pasivadinusios grupe „Trylika“ nesulaukė komisijos narių simpatijos, todėl ir kritikos joms netrūko. „Oi... - pradėjo Rosita. – Neturiu, ką pasakyti. Išskyrus tai, kad buvo stilius, visiška monotonija. Kažkoks trejetas“.

Po šių pasirodymų visų dėmesį prikaustė Augustė. Nors scena jai tapo tarsi vasaros pieva, kurioje ji atsigulusi dainavo draugų rate ir nebuvo šou, jos pasirodymas žavėjo švariu atlikimu ir gražia, prasminga daina. Po pasirodymo visi negailėjo ovacijų.

„Pats geriausias šio vakaro pasirodymas“, - konstatavo R. Čivilytė. „Tai rimta pretendentė į šių metų „Euroviziją,“ – antrino Z. Kelmickaitė.

Po grupės „Pokeris“ pasirodymo R. Čivilytė pasiūlė įsteigti konsultacinį komitetą, kuris padėtų atlikėjams ruoštis pasirodymams. „Labai daili panelė, bet tie trys vyrai – kaip „lūzeriai“. Su megztiniais... Kaip ji gali eiti su jais į sceną? - stebėjosi Z. Kelmickaitė. - O šiaip, visai neblogai, pokerio partiją sumetėt visai neblogai“.

Mini-Me atliktas kūrinys „Yes“ susilaukė komisijos narių simpatijų. Tik Alanui pasirodė, kad ir taip „seksualiam“ pasirodymui pritrūko seksualumo. Iš kitų komisijos narių pagyrimų joms netrūko.

Finalas – po savaitės

Vasario 2-ąją be Augustės, Mini-Me, Nerri ir grupės „Pokeris“ finale taip pat išvysime keturis pirmojo turo nugalėtojus – Jeronimą Milių, Vilmą Voroblevaitę, atlikėją Justą ir grupę „Laiptai“. Po antrojo dainų konkurso turo paaiškėjo, kad į finalą pateko Sasha Son (Dima Šavrovas), Raimonda, „Funny Beat“ ir Ingrida Žiliūtė.

Atlikėjos Aistė Pilvelytė ir Julija Ritčik, kuri šiais metais pasirodys su Girmante Vaitkute, keliauja tiesiai į finalą kaip gerai žinomos ir patyrusios atlikėjos, ankstesnėse atrankose užėmusios pirmąją – trečiąją vietas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją